Welke inkt cartridge past in welke printer?

Welke inkt cartridges passen in welke printer

Tegenwoordig heeft vrijwel elk huis of bedrijf met een computer ten minste één printer. Hoewel er verschillende afdrukmethodes zijn, werken de meeste met printercartridges. Er zijn verschillende soorten inktpatronen op de markt die je van elkaar moet kunnen onderscheiden om altijd het juiste verbruiksartikel te kiezen.

De 10 beste inkt cartridges op een rijtje

HP

Met de originele HP 305 combipack in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren cartridges uit de HP 305 cartridge serie afdrukt...

HP

Met de originele HP 302XL inktcartridge zwart + HP Instant Ink tegoed in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren cartridges uit de...

HP

Print professionele kleurenfoto's en dagelijkse documenten met originele HP inktcartridges, die u beschermen tegen fraude en handige inktniveaumeldingen geven voor een probleemloze werking en consistente, betrouwbare resultaten.Bereik de beste resultaten met uw HP printer en uw inkt. Print de...

Canon

Dit multipack bevat een 8 ml zwarte cartridge en een 8 ml kleurencartridge en biedt je gemak en besparing met een volledige set inktsoorten voor je printer. PIXMA Inktcartridges Sommige dingen werken beter samen dan alleen. Daarom is het verstandig om originele inkt en fotopapier van Canon te...

HP

Met de originele HP 302 inktcartridge kleur & zwart + HP Instant Ink tegoed in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren...

HP

Met de originele HP 303 inktcartridge kleur & zwart + HP Instant Ink tegoed in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren...

Canon

Canon G-540 XL ink black blister zwarte inktcartridge. Kenmerken Compatibele producten: Canon Pixma MG2150/3150 Verpakkingstype: Blister Hoedanigheid: 8 ml

HP

Met de originele HP 301 inktcartridge kleur & zwart + HP Instant Ink tegoed in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren...

HP

Met de originele HP 305XL inktcartridge kleur & zwart + HP Instant Ink tegoed in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren...

HP

Met de originele HP 304 inktcartridge kleur & zwart + HP Instant Ink tegoed in huis kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit van deze inkt je niet zal teleurstellen wanneer je foto’s en/of teksten gaat afdrukken, in tegendeel! De documenten en foto’s die je met zwarte- en kleuren...

Soorten cartridge naargelang hun fabricage

In dit verband kunnen wij verschillende soorten inktpatronen voor printers vinden, die je gedurende de gehele levensduur van jouw inktprinter zult aantreffen, telkens wanneer je er nieuwe verbruiksartikelen voor moet kopen. Deze zijn als volgt:

Originele printercartridges

Originele printerpatronen worden door de fabrikant van elk merk printer ontworpen voor één of meer machine modellen. Zij worden door elk merk van fabrikant gemaakt en ontwikkeld om met hun eigen hardware te werken.

Op die manier is de gebruiker er zeker van dat er geen problemen zullen zijn. Het zal gemaakt zijn van goede materialen en gebruik maken van een kwaliteitsinkt. Het is voorbereid om specifiek en uitdrukkelijk te werken met een specifiek type printers van hetzelfde merk.

Gewoonlijk geven merken een schatting aan van het aantal afgedrukte papieren dat een inktpatroon aankan, wat logischerwijs zal variëren naar gelang van de afdrukkwaliteit, het vetgedrukte type, het aantal woorden in elk document, enz.

Op een oriëntatie niveau, kan het interessant zijn. Eenmaal geïnstalleerd, geeft het je een niveau meting die je zal waarschuwen wanneer een cartridge bijna leeg is, zodat je een ander verbruiksartikel kunt kopen en niet zonder inkt komt te zitten op het moment dat je een afdruk moet maken.

Maar anderzijds is de prijs hoger dan bij andere alternatieven. Natuurlijk zorgt het kiezen van de originelen ervoor dat je werkt met inktpatronen van hoge kwaliteit en efficiënt, die je geen enkel probleem zullen opleveren, dus je moet evalueren of je geïnteresseerd bent of niet.

Compatibele printercartridges

Dit zijn inktpatronen die zijn vervaardigd door een andere onderneming dan die welke de printer heeft vervaardigd. Deze cartridges zijn echter wel geldig voor deze printer. De fabrikant van deze inktpatronen heeft ze ontworpen om te worden gebruikt in bepaalde printers van derden.

Natuurlijk kunnen ze niet de merknaam van hetzelfde dragen. Het zijn geldige inktpatronen, maar er zijn enkele verschillen. Meestal in de materialen die voor de vervaardiging ervan worden gebruikt.

Er kan een groot kwaliteitsverschil zijn tussen verschillende fabrikanten van compatibele printercartridges. Maar die komen niet altijd tot uiting in de prijs. Hoewel ze allemaal altijd goedkoper zijn dan de originele printercartridges. En het verschil is in de regel zeer merkbaar.

Soms kunnen zij problemen geven om door bijgewerkte printers te worden gedetecteerd. Dit is hun grootste minpunt. Als je jouw apparaat upgradet, kan het zijn dat de compatibele printercartridges later niet meer door het apparaat worden geaccepteerd omdat ze verouderd zijn.

Gereviseerde of gerecyclede printercartridges

Dit zijn originele printercartridges die zijn gerecycled om opnieuw te worden gebruikt. Soms is de enige verandering die ze hebben ondergaan een nieuwe inktvulling.

Anderen zullen een proces van reiniging en/of vervanging van sommige onderdelen hebben doorlopen. Voor sommige bedrijven is het gebruik van gerecycleerde printercartridges het enige haalbare alternatief voor het gebruik van originele printercartridges. Deze hebben octrooi en dit maakt de vervaardiging ervan door andere merken onmogelijk.

Hun grootste nadeel is dat wanneer je ze met inkt vult, je het niveau ervan niet kunt zien. Dit betekent dat we verschillende inktpatronen moeten kopen om niet het risico te lopen dat we zonder inkt komen te zitten terwijl we de printer gebruiken.

Standaard zwarte inktpatronen

Deze types printerpatronen worden het meest gebruikt voor thuisgebruik en zijn ook interessant voor bedrijven waar slechts sporadisch wordt geprint.

Ze zijn duurzaam. De inkt is zo geprepareerd dat hij niet uitdroogt door gebrek aan gebruik, aangezien er dagen kunnen verstrijken tussen de ene afdruk en de andere.

Individuele kleurenprintercartridges

Er zijn verschillende kwaliteiten en capaciteiten. Hoewel het gebruikelijk is ze te vinden in printers van gemiddelde en hoge kwaliteit, kunnen we ze ook vinden in printers van standaardkwaliteit, zij het in mindere mate.

Zwarte hoge capaciteit printercartridges

Dit soort printercartridges wordt aanbevolen voor particuliere gebruikers of bedrijven die dagelijks een groot aantal afdrukken maken. Ze zijn ontworpen voor optimale prestaties.

Printerpatronen in drie kleuren

Hoewel er kleurenpatronen voor printers in het midden- en topsegment bestaan, wordt dit type patroon in de regel gebruikt in goedkope printers.

Zij zijn geschikt voor gebruikers die niet veeleisend gebruik zullen maken van kleurenafdrukken. Bijvoorbeeld voor standaardgebruik thuis of voor sporadisch afdrukken waarbij kleur niet belangrijk is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *