Welk printerpapier heb je nodig? Ontdek het volgens ons beste printpapier van 2024

Wil jij graag het meest kwalitatieve printpapier kopen om zo te kunnen genieten van de mooiste printresultaten? Dan vind je zeker wat je zoekt in dit artikel, want je ontdekt er de 3 beste soorten printpapier van het moment. We vertellen je ook waar je op moet letten bij de aankoop van printpapier, zodat je een miskoop vermijdt!

HP

Voor scherpere kleuren en tekst. Dit papier streeft normaal kantoorpapier voorbij. Optimale stevigheid. Zwaarder en dikker dan normaal papier, voor een hoogwaardige look. Uitstekende structuur voor een optimale papierinvoer en prestaties. Specificaties:Ft A4 80 g/m² Witheid: 170 CIE...

Double A

Double A A4-papier 80 g/m² wit is multifunctioneel, hagelwit kantoorpapier. Haarscherp afdrukken zonder vastlopers. • Geschikt voor kopieer- en faxapparatuur, laser- en inkjetprinters, zowel zwart/wit als kleur.• Witheid: 163 CIE.• Farmed Trees - alle bomen die gebruikt worden voor Double A Paper...

Double A

Doos Double A Premium A4 papier, 2500 vellen (5 x 500 vel) Print voordelig op Double A papier van hoge kwaliteit. Double A papier is door haar stevige structuur goed geschikt voor dubbelzijdig printen zonder doorschijnen van de inkt of rimpelingen in het papier. Double A papier wordt...

Navigator

Doos Navigator Universal A4 papier Navigator Universal papier is hoogwaardig papier geschikt voor zowel printen als kopiëren. Navigator papier wordt geproduceerd onder hoge kwaliteitseisen en heeft een FSC, EU Ecolabel, ISO9001 en ISO4001 certificaat. Hierdoor bent u verzekerd van een hoge en...

Navigator

De paginaformatie en poreusheid van Navigator Expression printpapier garanderen een gelijkmatige inkt/toner-applicatie op het papieroppervlak en de hoge witheid verhoogt het afdrukcontrast. Bovendien voorkomt Navigators uitstekende lichtdoorlatendheid dat dubbelzijdige afdrukken doorschijnen en...

Het beste printpapier kopen? Let op deze aandachtspunten!

Als je het juiste printpapier wilt vinden, dien je rekening te houden met enkele belangrijke aandachtspunten. We sommen ze hieronder voor je op!

Gewicht

Niet elk soort printpapier weegt evenveel. Hoe meer het papier weegt, hoe beter de printresultaten. Je kan het gewicht altijd op de verpakking terugvinden. Dit wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter (g/m2). Let op dit is niet het gewicht per blad, maar het gewicht voor een vel papier van een vierkante meter. Het komt uiteindelijk wel op hetzelfde neer. Soms maakt het gewicht niet zoveel uit, maar als je officiële documenten moet uitprinten, is het wel heel erg belangrijk om hierop te letten.

Helderheid

Ook op vlak van helderheid zijn er veel mogelijkheden. Papier met een hoog witpunt (helderheid) is geschikt voor vrijwel alle gebruik en alle soorten printers. Papier met een lager witpunt zorgt dan weer voor minder contrast tussen de inkt en de toner. Hoe helder het papier is, hoe beter de printresultaten dus zijn. Kies daarom voor printpapier met een helderheid (witpunt) van minimaal 100.

Doorzichtigheid

Sommige soorten printpapier zijn doorschijnender dan andere. Dat betekent dus dat ze meer licht doorlaten waardoor je er beter door kan zien. Het beste papier is in de meeste situaties papier dat ondoorzichtig is. Ook dit wordt meestal op de verpakking vermeld.

Textuur

Papier voor in de printer kan glad of ruw zijn. Dat wordt bepaald door de materialen waaruit het papier gemaakt is. Glad is beter dan ruw. Het bevordert namelijk de doorstroming van papier in de printer. De inkt verspreidt zich bovendien gelijkmatiger op glad printpapier.

Formaat

Het formaat van het papier is ook een belangrijk aandachtspunt. A4 en A3 zijn de meest voorkomende formaten, maar er zijn nog veel meer opties. Zorg ervoor dat het papier de grootte heeft die je wilt gebruiken. En kijk ook of je wel in dit formaat kan afdrukken met je printer.

Het beste printpapier van 2024

Neem een kijkje in de kwalitatieve top 3 printpapier die wij zorgvuldig voor je geselecteerd hebben. Er is een grote kans je er het beste printpapier voor jouw printer vindt!

Double A A4- printpapier

Doos Double A Premium A4 papier, 2500 vellen (5 x 500 vel) Print voordelig op Double A papier van hoge kwaliteit. Double A papier is door haar stevige structuur goed geschikt voor dubbelzijdig printen zonder doorschijnen van de inkt of rimpelingen in het papier. Double A papier wordt...
Zie prijs

Double A is een van de populairste merken van printpapier en dat heeft zo zijn redenen. Dit merk staat namelijk garant voor kwaliteit en vervaardigd papier steeds ecologisch verantwoord. Dit printpapier van Double A is hierop geen uitzondering. Het is kwalitatief en weegt 80 g/m² waardoor het erg stevig is.

Daarnaast heeft een prachtige witte kleur, waardoor je altijd kan rekenen op uitstekende printresultaten. De witheidsgraad is 163. In de verpakking zitten 500 papieren met het standaard A4 formaat.

De bomen die gebruikt worden voor het papier zijn bovendien op eigen plantages gekweekt. Dat betekent dat er geen natuurlijke bossen worden voor vernietigt.

Clairefontaine DCP – Presentatiepapier

* Speciaal voor Document Colour Printing. * Fantastische kleurenafdrukken op kopieermachines, laser-en inkjetprinters. * Vervaardigd uit FSC-gecertificeerde grondstoffen. * Voorzien van Europees milieukeurmerk. * Voldoet aan de houdbaarheidsnorm ISO9706. * Dit papier heeft een witheid van CIE168.
Zie prijs

Ook Clairefontaine is een uitstekend merk voor printpapier. DCP is bovendien een goede serie, want het bevat printpapier met een uitstekende witheid van CIE 168. In de verpakking zitten 500 kwalitatieve blaadjes met A4 formaat.

Het papier heeft ook een goed gewicht van 100 g/m². Dat betekent dat het geschikt is voor het printen van belangrijke papieren, zoals officiële documenten.

Het is daarnaast half glanzend waardoor het eenvoudig door de printer gaat. Ook is het vervaardigd uit FSC-gecertificeerde grondstoffen en voorzien van het Europees milieukeurmerk.

Clairefontaine Clairalfa presentatiepapier

Wit papier. Witheid: 171 CIE. PEFC-gecertificeerd. Voor kopieertoestellen laser- en inkjetprinters.
Zie prijs

Het Clairalfa printpapier van Clairefontaine is nog een andere soort papier van dit topmerk. In deze verpakking zitten er maar 250 A4-velletjes, maar de vellen zijn wel erg dik. Het gewicht is ook maar liefst 160 g/m². Dat maakt het uitstekende voor het printen van belangrijke documenten.

Het papier heeft daarnaast een mooie witheid van 171 CIE en is half glanzend. Je kan het zowel in een inkjet- als laserprinter gebruiken.

Het ecolabel is ook een groot pluspunt, want dat betekent dat er aan het milieu gedacht werd bij het vervaardigen van dit papier. Dit soort papier wordt vooral gebruikt voor werk- en studiedoeleinden door de uitstekende printresultaten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel weegt een A4?

Het gramgewicht van een A4-vel wordt bepaald door het gewicht van het papier. Het gramgewicht wordt afgeleid van het gewicht van het A0-formaat van papier. Een A4-vel is 1/16 van een pagina van een A0-vel dus een A4 met een papiergewicht van 80 gram weegt 5 gram.

Wat is het verschil tussen printpapier en kopieerpapier?

Kopieerpapier is dunner en minder duur dan printpapier. Het is bedoeld voor alledaags gebruik, zoals het maken van kopieën of het afdrukken van kladjes. Echt Printpapier is dikker en duurder. Het is bedoeld voor langdurig gebruik, zoals het afdrukken van definitieve documenten of foto’s.

Welk formaat papier kan mijn printer aan?

Alle inkjetprinters hebben ondersteuning voor A4-papier. Sommige inkjetprinters daarentegen kunnen ook afdrukken tot A3-formaat produceren. Als dat het geval is, kan je dit opzoeken in de gebruiksaanwijzing van de printer.

Welk papier heb je nodig voor dubbelzijdig afdrukken?

Voor dubbelzijdig afdrukken heb je normaal papier nodig en gebruik je beter geen dun, doorzichtig papier. Om ervoor te zorgen dat de pagina’s correct worden afgedrukt, gebruik je best iets dikker papier dat is ontworpen voor dubbelzijdig afdrukken. Papier dat bedoeld is voor enkelzijdig afdrukken geeft geen goede resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *