Wat is een goede printer voor thuis?

Veel mensen zijn op zoek naar de perfecte printer om aan hun behoeften te voldoen. Wat is nu eigenlijk een goede printer voor thuis? Er bestaat echter niet zoiets als de juiste printer voor iedereen, omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft voor zijn printer. Sommige mensen hebben een printer nodig die snel print, terwijl anderen iets willen met WiFi mogelijkheden of printen in kleur. Wat je ook zoekt in uw thuiskantoorapparatuur, het is belangrijk om te weten welke functies voor jou het belangrijkst zijn, zodat je zelf de beste keuze kunt maken.

Beste prijs-kwaliteit
HP

Waarom heb je thuis een printer nodig?

Een van de meest voor de hand liggende redenen om thuis een printer nodig te hebben is dat het niet altijd praktisch is om op het werk af te drukken wat je nodig hebt, vooral als je vanuit huis werkt wat tegenwoordig van toepassing is voor veel mensen. Printers zijn ook nodig voor het afdrukken van zaken als facturen en andere documenten zoals je cv om naar potentiële werkgevers te sturen – of om te gebruiken als referenties voor banen die je al aangeboden hebt gekregen!Wat moet ik zoeken in een printer?

De meeste printers die je in de winkel kunt kopen zijn “thuis”-printers, wat ze perfect maakt voor de gemiddelde woning. In het algemeen zijn er twee soorten printers voor thuisgebruik: inkjet- en laserprinters. Inkjetprinters hebben meestal kleinere inktpatronen, wat betekent dat ze moeten worden bijgevuld

Soorten printers

Er zijn vele soorten printers die aan vrijwel elke behoefte kunnen voldoen. Als je alleen op zoek bent naar iets kleins en lichts om mee te nemen, dan is een draagbare printer perfect. Deze zijn klein genoeg dat ze gemakkelijk in uw handtas, rugzak of laptoptas passen! Ze kunnen worden gebruikt zonder op een computer aangesloten te zijn, door de mobiele app op je telefoon om je foto te nemen en meteen af te drukken.

Als je een printer nodig hebt voor meer dan occasioneel gebruik, dan ben je misschien beter af met een inkjetprinter. Deze zijn meestal groter en zwaarder dan draagbare printers, maar ze zijn de extra ruimte die ze in uw huis innemen waarschijnlijk wel waard. Een inkjetprinters is over het algemeen wel een goede printer voor thuis. Ze kunnen foto’s, documenten en zelfs gewoon wit papier afdrukken. Hun enige nadeel is het ongemak van het regelmatig moeten vervangen van inktpatronen.

Als u een snellere printer nodig hebt, kijk dan eens naar een laserprinter. Deze hebben meestal een hogere resolutie dan een inkjetprinter, maar ze gebruiken toner in plaats van inkt. Toner is duurder dan inkt, maar het hoeft lang niet zo vaak vervangen te worden.

Bent u van plan alleen in zwart-wit af te drukken? Kleurenlaserprinters zijn doorgaans veel duurder dan zwart-witprinters, dus een inkjetprinter is voor u wellicht de beste keuze.

Wat is een goede printer voor thuis?

Hoe kies je de juiste printer voor jouw behoeften

Wanneer je een printer koopt, moet je met veel dingen rekening houden. Hoe vaak zal de printer worden gebruikt? Voor wat voor soort afdruktaken zal de printer worden gebruikt? Zal hij in kleur of zwart-wit printen? De inktprijs verschilt per printer, dus ook dat is een belangrijk punt om over na te denken bij de aanschaf van een printer. Welk type printer je ook zoekt, hier zijn enkele nuttige zaken om in gedachten te houden bij het maken van uw aankoop.

Frequentie van afdrukken

De frequentie van het afdrukken kan ook een belangrijke factor zijn bij de keuze van het type printer dat u aanschaft. Als u veel afdrukt, kunt u overwegen een laserprinter aan te schaffen, omdat deze sneller kunnen afdrukken dan inkjetprinters. Shoppers moeten ook rekening houden met de kosten van inkt voordat ze hun definitieve beslissing nemen. Laserprinters gebruiken tonercartridges in plaats van inktcartridges en zijn daarom op de lange termijn meestal goedkoper.

Doel van de printer

Waar heb je deze specifieke printer voor nodig? Als je alleen van plan bent om af en toe documenten vanaf uw laptop af te drukken, dan is een eenvoudige laserprinter wellicht voldoende. Als je iets van betere kwaliteit en meer veelzijdigs wilt, dan is een inkjet of all-in-one printer misschien beter. Met een all-in-one printer kan je printen, kopiëren en scannen in kleur. Het is ook gunstig als de printer draadloos verbinding kan maken met uw laptop, zodat u ze niet fysiek met elkaar hoeft te verbinden.

Budget

Wat is je budget? Thuisprinters variëren in prijs van goedkoper dan €100 tot zelfs boven €1000, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor soort printer je wilt en hoeveel je bereid bent uit te geven. In het algemeen geldt dat hoe meer functies een printer heeft, hoe hoger de prijs zal zijn, maar dat is niet altijd het geval. Sommige printers bieden zelfs een gratis gebruiksperiode aan, wat ook een goede zaak is om te overwegen.

Goede printer voor thuis: onze selectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *