Review: Lexmark B2236dw laserprinter

Moet je zakelijk of privé regelmatig veel printen, dan heb je behoefte aan een printer die gemakkelijk en snel grote hoeveelheden papier in één keer aankan. Daarbij mag de kwaliteit van het printwerk natuurlijk niet minder worden. Wil je de garantie hebben op altijd een goede kwaliteit van al je afdrukken, dan moet je kiezen voor een laserprinter. Laserprinters worden vooral in zakelijke omgevingen gebruikt, maar door de prijs die steeds lager wordt, is een laserprinter thuis tegenwoordig ook een optie. Een goede printer die zowel zakelijk als privé gebruikt kan worden is de Lexmark B2236dw laserprinter.

De Lexmark B2236dw

Deze Lexmark B2236dw is één van de meest compacte laserprinters. De printer past dan ook goed in kleine kantooromgevingen of in een thuissituatie. Hij is iets meer dan 30 centimeter breed en 21 centimeter hoog. Hierdoor kan de printer gemakkelijk op een kast of bureau geplaatst worden, zonder dat hij in de weg staat. Het uiterlijk van de printer ziet er ook mooi uit, want hij heeft een witte behuizing met een zwarte bovenkant. Het grote voordeel ten opzichte van een inkjetprinter, is dat je bij een laserprinter niet van doen hebt met een open doorvoer voor het papier. De printer blijft dus een gesloten kast. In de papierlade zelf passen 250 vellen papier en in de papieruitvoer is ruimte voor 150 vellen die je in één batch kunt printen.

Afdrukken met de Lexmark B2236dw printer

Afdrukken gaat met de Lexmark B2236dw alleen in zwart/wit. Print je veel plaatjes en foto´s, dan is deze printer ongeschikt. Voor het printer van teksten is deze printer dan weer erg geschikt. Met één toner ben je in staat om 6.000 pagina’s te printen. Je moet er wel rekening mee houden dat een toner soms prijzig in aanschaf kan zijn, maar daar staat tegenover dat je er lang mee kunt. Snel is de Lexmark B2236dw ook, met 34 pagina’s per minuut. Een enkel printje heb je dus al na iets meer dan een seconde op de printer liggen. Verder heb je de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen, zodat je papier kunt besparen. De printresolutie is zowel horizontaal als verticaal 1.200 dpi en dat is een scherpe afdruk. Waar je ook rekening mee moet houden, is dat er geen kopieer- en scanfunctie aanwezig is.

Draadloze wifi printer

De Lexmark B2236dw is een draadloze printer die werkt via wifi. Je kunt dus rechtstreeks vanaf je pc, laptop, smartphone of tablet een printopdracht geven en zonder dat hiervoor een kabel nodig is. Wil je printen met een kabel, dan is er altijd nog een USB ingang aanwezig, maar een USB kabel moet je separaat aanschaffen. Ook rechtstreeks printen vanaf platforms als Apple Airprint en Google Cloud is mogelijk.

Conclusie

Door het compacte formaat van de Lexmark B2236dw laserprinter, is de deze uitstekend geschikt voor een thuiskantoor of in een zakelijke omgeving. Omdat de printer niet in kleur print, kan deze voor een privésituatie minder geschikt zijn. Naast de meest compacte laserprinter, is de Lexmark B2236dw ook één van de goedkoopste laserprinters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *