Review: HP Photosmart 5520, eenvoudig en toch een geavanceerde all-in-one printer

De HP photosmart 5520 is hoofzakelijk bedoeld voor thuisgebruik met eenvoudige tools. Maar toch biedt dit toestel tegelijkertijd ook geavanceerde functies zoals het uitprinten dankzij de cloud, dat allesbehalve een basisfunctie is. Om maar dadelijk met de deur in huis te vallen. Het gebrek aan kantoorfunctionaliteiten zoals een fax of een automatische documenteninvoer zorgt ervoor dat dit toestel een ander soort multifunctionele printer is. Noem het maar gerust een vreemde eend in de bijt.

Met de HP photosmart 5520 koop je bij wijze van spreken drie vliegen in één klap: een scanner, printer en een kopieermachine. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je het toestel overal kan plaatsen in huis. De printer is helemaal voorzien van een draadloze netwerkverbinding. Je kan het afdruktoestel niet alleen met WiFi verbinden, maar ook met elk mobiel toestel dat toegang geeft met een netwerk.

Met de logistieke steun van Apple AirPrint en HP ePrint kan je webpagina’s, afbeeldingen en documenten rechtstreeks vanaf je smartphone of iPod / IPad / Iphone verzenden en af laten printen. Om de onkosten te drukken en het productieproces omhoog te tillen beschikt het multifunctionele toestel over een zogenaamde geïntegreerde duplex module. Dit betekent dat je dubbelzijdig automatisch kan afprinten.

Multi-platform ondersteuning

De Photosmart 5520 ondersteunt verschillende platformen om documenten af te drukken: HP webapps (een groot aantal apps die ter beschikking staan via internet), Apple AirPrint (voor het uitprinten vanaf iOS toestellen), HP ePrint (het afdrukken wordt uitgevoerd via de cloud) en tenslotte de HP ePrint Home & Biz printapp (voor het afdrukken vanaf iOS- en Android apparaten). Je zal er wel rekening mee moeten houden dat de printer enkel met een netwerk kan worden verbonden via WiFi.

Basisfuncties van de HP Photosmart 5520

Net als de printsnelheid is de kwaliteit om opdrachten uit te voeren van de 5520 vrij goed te noemen, maar niet subliem. De kwaliteit van de teksten zijn bovengemiddeld ten opzichte van andere inkjet printers, maar de grafische kwaliteit ligt wel een stuk lager. De kwaliteit van afbeeldingen benadert een beetje hetzelfde niveau. De tekst voldoet voor thuisgebruik of voor zakelijke doeleinden. Daar is niets mis mee. Maar bijvoorbeeld voor een CV of andere opdrachten die er heel professioneel moeten uitzien, lijkt het minder geschikt. Het hangt een beetje af waar je de lat wil leggen. Vrij hoog of superhoog. Hetzelfde axioma geldt voor het uitprinten van afbeeldingen. Foto’s met donkere gebieden in de afbeeldingen, worden niet altijd even contrastrijk weergegeven. Dit merk je vooral bij zwart-wit foto’s waar grijze tinten soms in voorkomen wat je niet verwacht.

Zoals in de aanhef beschreven, is de Photosmart 5520 een toestel van 2 uitersten. Het telt heel wat geavanceerde functionaliteiten enerzijds. Van de andere kant is de uitrusting niet uitgebreid en beperkt zich tot eenvoudige basistools. Het kan weliswaar scannen of printen vanaf of naar geheugenkaarten, maar het ontbreekt aan een USB tye A poort voor het scannen naar USB sticks. Zoals de meeste thuisprinters, beschikt het toestel over sjablonen die ingebouwd zijn en die je uitprint door middel van opdrachten die je in het menusysteem op het voorpaneel zorgvuldig laat uitvoeren.

Pluspunten

  • Een all-in-one printer met drie functionaliteiten: afdrukken, scannen en kopiëren
  • WiFi is noodzakelijk om Apple AirPrint en HP ePrint te ondersteunen
  • Door middel van de automatische dubbelzijdige afdrukfunctie bevordert het toestel de kosten efficiëntie

Minpunten

Eigenschappen

MerkHP
Breedte – diepte – hoogte44,4 cm – 57,5 cm – 14,3 cm
Printertypeall-in-one
Gebruikte technologie om af te drukkeninkjet
Besturingssysteem compatibiliteitmacOS, Windows
Invoercapaciteit papierlade80

HP Photosmart 5520: Conclusie

De HP Photosmart 5520 is om het eufemistisch uit te drukken een toestel van twee uitersten. Enerzijds biedt het apparaat op verscheidene manieren een laagdrempelig aantal functies. Zo is bijvoorbeeld de papiercapaciteit met slechts 80 vellen niet zo bijster groot. Anderzijds worden een hele rits geavanceerde functies aangeboden die je allesbehalve als low-end kan bestempelen.

Denk maar in eerste instantie aan WiFi en het rechtstreeks uitprinten vanaf iOS. Het eindresultaat is dat het hier om een printer gaat die in bepaalde opzichten kinderlijk eenvoudig lijkt, maar van de andere kant ook zeer geavanceerd overkomt. Het is sowieso het overwegen waard om deze printer aan te schaffen voor louter thuisgebruik of als lichte thuiskantoor printer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *