Review – HP ENVY Inspire 7920e: een perfecte thuisprinter

Een van de betere printers voor in huis is de HP ENVY Inspire 7920e. De printer is een uitstekende printer, niet alleen voor kinderen die een werkstuk of scriptie moeten uitprinten, maar ook als je thuis werkt en af en toe iets geprint wil lezen. Uit onderzoek blijkt dat er meer concentratie is voor teksten op papier dan digitaal. Het is soms dus goed om een tekst op papier te hebben.

De ENVY Inspire helpt je daarmee beter dan de meeste andere printers in deze prijsklasse. Voor thuis is het echter niet altijd nodig om een professionele laserprinter aan te schaffen. Deze is vaak enkele malen duurder dan een gewone inktjetprinter zoals de ENVY Inspire. Ook kunnen laserprinters vaak alleen zwart-wit printen en zijn inktjetprinters misschien minder snel, maar aan kwaliteit boet je ermee niet per se in. Daarom is de HP ENVY Inspire 7920e een goede all-in-one printer voor bij jou in huis.

ENVY Inspire 7920e All-in-One Printer

Dit is de HP ENVY Inspire 7920e All-in-One Printer. Werk, leer en creëer met de printer die alles print, van hoogwaardige foto's tot documenten. Kies HP+ en profiteer van het slimme printsysteem waarmee je altijd...

De HP ENVY Inspire 7920e karakteristieken

De 7920e is een goede printer zoals eigenlijk alle printers die HP op de markt brengt. Het bedrijf staat bekend als betrouwbare en kwalitatieve fabrikant van elektronica. Dankzij het compacte ontwerp van de HP-printer past de printer eigenlijk op ieder bureau thuis, maar ook op een kleine werkvloer. Met een breedte van 46 centimeter, een lengte van 38 centimeter en slechts 23 centimeter hoog is het niet moeilijk om een plaats te vinden voor de printer. Wellicht past de printer zelfs in een la.

De HP ENVY Inspire 7920e is naast een printer tegelijkertijd ook een scanner en kopieermachine. De printer is te verkrijgen in zowel zwart als wit en heeft een lcd-display. De papierlade is makkelijk aan de onderkant te openen en te vullen met een handige 100 A4’tjes. Een van de beste kenmerken van de HP ENVY Inspire is het feit dat de printer dubbelzijdig af kan drukken: dat gebeurt automatisch als je die optie graag wilt gebruiken. Het scheelt ook nog eens in papierverbruik en is dus duurzamer. Ook scheelt het vaak een hoop gedoe en gepas dat de printer automatisch aan beide zijden print.

Hoe werkt de HP ENVY Inspire 7920e?

Niet alleen is het mogelijk om met de HP-printer te printen via de USB-kabel, maar ook via de wifi vanaf je telefoon, tablet of zelfs computer. Dat is ideaal voor als je overal in het huis wil kunnen printen, zeker als er veel verschillende gebruikers zijn. Dankzij de HP Smart-app is het helemaal handig om de printer te gebruiken. De app is te downloaden in de Google Play Store maar ook in de App Store.

Helaas is het niet mogelijk om de printer met NFC te verbinden met de telefoon. Ook wifi direct is helaas niet mogelijk. De kwaliteit van de printer is in ieder geval wel haarscherp: met een resolutie van 4800 tot 1200 steekt de printer met kop en schouder over veel vergelijkbare merken uit. Het is ook mogelijk om te printen zonder witte randen. Ook is de printer behoorlijk snel: het is mogelijk om tot wel 25 pagina’s per minuut te printen. Dat is ongeveer één blaadje in twee seconden. Dat is snel.

Speciale inktdienst

Met de ideale HP-service ‘HP Instant Ink’ is het mogelijk om op tijd te weten of de inkt op is. Deze informatie kan worden gestuurd via de wifi naar HP. De service kan voor een bepaald maandelijks geldbedrag verse inkt opsturen naar jouw adres. Dat is werkelijk ideaal: voorkom dat je wekenlang zonder inkt zit omdat je vergeet langs de printerwinkel te gaan of printerinkt te bestellen op een webshop. Bovendien ben je bij HP er altijd van verzekerd dat je de juiste cartridges bestelt.

Bij het installeren van de zojuist gekochte HP-printer is het belangrijk te begrijpen dat de inkt in de meegeleverde cartridges voornamelijk gebruikt worden om het interne systeem van de printer mee te vullen. Daardoor kan het soms zo lijken dat de inkt extreem snel opraakt in de eerste weken. Dat is niet zo: het interne systeem maakt gebruik van vacuüm en heeft dus een hoeveelheid inkt nodig binnen in het apparaat. De meegeleverde cartridges zijn overigens niet te gebruiken met oudere apparaten.

Kwalitatieve en duurzame all-in-one HP-printer

Met de kwalitatieve HP-printer is het mogelijk om moeiteloos documenten te printen, maar ook foto’s kwalitatief af te drukken in hoge kwaliteit. Er is een speciaal ingebouwde fotolade. Ook is de printer voorzien van automatisch documenteninvoer: zo kun je makkelijk en snel meerdere documenten scannen. Daarmee bespaar je veel tijd. Wist je dat je zelfs foto’s dubbelzijdig kan printen?

Ook is de HP enorm duurzaam. Zeker 45 procent van het plastic in de printer is gemaakt van gerecycled plastic. Ook is het mogelijk voor de printer om aangesloten te zijn met het HP+ systeem. Op die manier is de printer altijd duurzamer en up-to-date.

Voordelen

  • Heel compact op te bergen op het bureau of zelfs in de bureaulade
  • Maakt gebruik van automatisch dubbelzijdig afdrukken zodat er papier wordt bespaard
  • Goede printresolutie met een dpi van maar liefst 4800 dpi, dus ook geschikt voor afbeeldingen
  • Automatische documenteninvoer, dus scannen van veel documenten gaat automatisch en snel

Nadelen

  • Geen USB-printerkabel meegeleverd, want vaak wordt de printer alleen met wifi gebruikt

HP ENVY Inspire 7920e kopen of niet?

Ben jij op zoek naar een goedwerkende printer die ook nog eens makkelijk te besturen is? De HP-printer is de perfecte printer voor een huishouden met veel studerende kinderen of waar een of allebei de ouders vaak thuis werken. De printer is makkelijk te gebruiken en wordt geprezen door gebruikers om haar gemak. De printer is voor de kwaliteit die het je levert niet duur en je zult er zeker geen spijt van hebben.

Zeker als je de printer wil gebruiken om foto’s af te drukken of bijvoorbeeld magazines is de HP ENVY Inspire 7920e een variant van uitstekende kwaliteit. Je kunt er bij HP altijd vanuit gaan dat de laatste technologische innovaties zijn gebruikt en dat er een duurzame productielijn achter zit. Wist je dat 45 procent van het plastic waar de printer uit bestaat geproduceerd is van gerecycled materiaal. Dankzij de dubbelzijdige printoptie is het ook nog eens zuiniger voor het papier: zo werk jij samen met HP tegen ontbossing.

Gebruikers van de HP-printer vinden niet alleen het gebruiksgemak van de printer enorm aantrekkelijk, maar ook de service van HP is erg makkelijk. Met de Instant Ink-service stuurt HP jou telkens een nieuwe cartridge als de oude op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *