Review: HP Envy 5640: uitstekende bondgenoot voor bij je thuis

HP omschrijft de HP Envy 5640 als de meest eenvoudige manier om af te printen vanaf je tablet of smartphone. En dit met of zonder aanwezige router in de buurt of lokaal netwerk dat draadloos is. Het is inderdaad wel de nagel op de kop. Het samenwerken met mobiele apparaten is één van de sterkste punten van deze printer. De HP Envy 5640 is hoofdzakelijk bedoeld voor thuisgebruik, maar je kan hem eveneens als thuiskantoor-toestel gebruiken. Het apparaat beschikt weliswaar niet over een faxfunctie of een automatische documenteninvoer, maar het kan wel de klassieke basisbehoeften met sprekend gemak aan.

ENVY 5640 Inkjet 4800 x 1200 DPI 12 ppm A4 Wi-Fi

Dit is de allroundprinter voor het hele gezin. Druk onderweg foto's van studiokwaliteit en tekst van laserkwaliteit af[1] vanaf je smartphone of tablet. Met deze e-All-in-One kun je voor weinig geld onbeperkt printen en je creativiteit...

De Envy 5640 is een printer die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik. De vrij hoge afdrukresolutie van 1200 bij 4800 dpi garandeert uitstekende beeldkwaliteit. Of het nu om reisfoto’s van het gezin gaat, selfies of andere beeldherinneringen maakt nauwelijks iets uit. Het beeldmateriaal hou je gescheiden van andere tekstdocumenten dankzij de aparte papierlade die voor fotopapier is voorzien.

Het grote voordeel van dit apparaat is dat het prints maakt zonder witte vlekken op het papier. Met andere woorden zijn de vellen bedekt van rand tot rand. Printopdrachten versturen worden probleemloos op een eenvoudige manier doorgevoerd. Met de daarbij horende HP app druk je in een mum van tijd tekstdocumenten en fotomateriaal af vanaf je tablet of smartphone. Documenten, e-mails of bepaalde rapporten kunnen dubbelzijdig worden afgedrukt waardoor je heel wat papier bespaart.

De HP Envy 5640 kan scannen, kopiëren en printen

De Envy 5640 heeft enkele basisfuncties ter beschikking: scannen, kopiëren en printen. Je kan ook prints maken vanaf en scannen naar een geheugenkaart. Daarnaast kan je de foto’s of beeldmateriaal bekijken op het 2,65 inch LCD scherm voor dat je definitief gaat afdrukken. Via een touchscreen van het bedieningspaneel heb je de mogelijkheid om HP apps uit te printen. Tot de meest populaire behoren kuiswoordraadsels, een 7 dagen menuplanner of Disney kleurenboek om maar enkele te noemen.

De Envy 5640 heeft geen ethernet aansluiting. Zo kan je bijvoorbeeld de print apps niet gebruiken wanneer je het afdrukapparaat via een usb kabel op één pc wil verbinden. Om profijt uit te halen van print apps, moet je bijgevolg via WiFi een verbinding zoeken met een netwerk in de buurt dat een verbinding heeft met internet. De ondersteuning voor mobiel uitprinten omvat afdrukmogelijkheden door beroep te doen op de cloud, wat uiteraard alleen maar werkt als het printtoestel rechtstreeks op een netwerk is verbonden.

Draadloos afdrukken

Wanneer het netwerk over een WiFI toegangspunt beschikt, kan je via dit ankerpunt verbinding maken om af te drukken via Android-, iOS-, Google Chrome, Windows- en Blackberry-tablets en/of smartphones. Bovendien ruggensteunt het apparaat de printer WiFi direct, wat in feite concreet wil zeggen dat je zelfs als je geen verbinding hebt met een netwerk rechtstreeks vanaf mobiele apparaten aansluiting kan maken om uit te printen.

Pluspunten

  • Foto’s worden heel gedetailleerd uitgeprint dankzij de hoge printresolutie van 1200 bij 4800 dpi
  • De papierlade kan plus minus 125 vellen stockeren. Dit biedt het voordeel dat je langer kan printen zonder dat je meteen vellen moet bijvullen
  • Foto’s worden rechtsreeks uitgeprint vanaf een SD kaartje via de geheugenkaart lezer

Minpunten

  • De kabel die noodzakelijk is om uit te printen wordt niet standaard meegeleverd
  • De uitvoerlade steekt uit wat het toestel minder compact maakt

Eigenschappen

MerkHP
Breedte – diepte – hoogte45,4 cm – 41 cm – 16,1 cm
Gewicht6,82 kg
Gebruikte technologie om af te drukkeninkjet
Afdrukresolutie1200 bij 4800 dpi
Geheugenkaart typeSD

Vind de beste deals voor de HP Envy 5640

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *