Review: HP Envy 5010 All-in-One printer

In de meeste huishoudens staat tegenwoordig een printer. Een printer heb je nodig voor de kinderen die hun schoolwerk moeten uitprinten of als je thuiswerkt voor je eigen printwerk. Natuurlijk is een printer ook handig voor al je privédrukwerk. Bij de keuze van een printer, kun je kiezen voor een inkjetprinter of een laserprinter. Een laserprinter is niet altijd gewenst in een thuissituatie. Meestal kan er alleen maar zwart/wit mee geprint worden en deze printers zijn duur in aanschaf. De inkjetprinter is de meest gebruikte printer voor thuis en je kunt er goede kleurafdrukken mee maken. Een goede printer is de HP Envy 5010 All-in-One printer.

De HP Envy 5010

Dat de HP Envy presteert zijn we van een merk als HP wel gewend. Het uiterlijk van de printer doet er ook toe. Hij is zeer compact met een breedte van 45 centimeter en een verrassend lage hoogte van maar 12,8 centimeter. Hierdoor is de printer gemakkelijk te plaatsen in een kast of op een bureau en door de geringe hoogte zelfs in een lade. De printer is geheel in het zwart en is voorzien van een handige kleurendisplay met touchscreen. In de printer past A4 papier dat handig is weggewerkt in een lade. De afdrukken worden door een gleuf naar buiten geschoven. Print je ook veel dubbelzijdig? Dan is de HP Envy 5010 helemaal een handige oplossing. Bij veel inkjetprinters moet je het papier zelf nog handmatig omdraaien, dat is bij deze printer niet het geval. Hij herkent zelf of je dubbelzijdig wilt afdrukken en doet dit zonder dat je hoeft in te grijpen.

Afdrukken met de HP Envy 5010

Je pc of laptop hoeft niet met een kabel verbonden te zijn, want je verstuurt je printopdrachten via wifi naar de printer. Hierdoor is het ook mogelijk om vanaf je smartphone of tablet te printen. Het is zelfs mogelijk om rechtstreeks via wireless direct verbinding met de printer te maken, zonder tussenkomst van een wifi netwerk. Uiteraard is een aansluiting met de kabel ook altijd nog mogelijk. De afdrukkwaliteit is 4.800 x 1.200 dpi. Hiermee print je haarscherpe tekst en afbeeldingen zonder witte randen. Per minuut kun je 9 pagina’s printen, dus lang wachten op je printjes hoeft niet. HP heeft de unieke service van HP Instant Ink. Hierbij detecteren de inktcartridges als de inkt bijna op is en zenden deze informatie door naar HP. Heb je je bij HP aangemeld voor de HP Instant Ink service, dan krijg je voor een vast bedrag per maand telkens nieuwe cartridges als dit door de printer wordt gedetecteerd. Zo zit je nooit zonder inkt of zonder een bepaalde kleur.

All-in-One printer

De HP Envy 5010 All-in-One printer is terecht een ‘all-in-one’ printer. Je kunt er niet alleen mee printen, je kunt hier ook mee scannen en kopiëren. De printer is uitgevoerd met een flatbed fotoscanner, zodat je foto´s en documenten gemakkelijk kunt inscannen of kopiëren. Scannen gaat tot 7 pagina’s per minuut, met een resolutie van 1.200 x 1.200 dpi. Bediening van scannen en kopiëren gaat eenvoudig met de bijgeleverde software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *