Review: HP deskjet 2630 – multifunctionele printer in een thuiskantoor

De HP deskjet 2630 printers zijn nog steeds één van de goedkoopste inkjets die je tegenwoordig op de markt vindt. Met draadloze netwerkmogelijkheden en de ondersteuning om mobiel af te drukken, kan deze multifunctionele printer uitstekend functioneren in een thuiskantoor of om in je eigen omgeving eenvoudige documenten uit te printen.

HP DeskJet 2630 All-in-One, Draadloze Wifi kleuren inktjet printer voor thuis (Printen, kopiëren, scannen) Inclusief...

  • Voer het modelnummer hierboven in om zeker te weten dat dit past.
  • HP DESKJET: Kies voor een printer zonder toeters en bellen waarmee je direct aan de slag kan na de eenvoudige stap-voor-stap installatie
  • ...

De HP deskjet 2630 is een all-in-one printer voor thuisgebruik. Verbind je laptop, tablet of smartphone via een WiFi aansluiting en je kan meteen een printopdracht draadloos versturen. Documenten, uitnodigingen of foto’s druk je in één vingerknip af. Denk maar bijvoorbeeld aan een print uitrol van je paspoort. Foto’s afdrukken vormt evenmin geen probleem. De kwaliteit is vrij hoogstaand en dat heeft te maken met de printresolutie van 4800 x 1200 dpi.

Dankzij deze resolutie worden foto’s heel gedetailleerd weergegeven en zijn heel scherp. Door middel van druktoetsen selecteer je scan- of kopieerinstellingen. Met de ruggensteun van de HP app zend je zo scans via e-mail door of plaats je ze in de cloud. Wanneer je een controle wil doorvoeren of je nog kan printen, check je via dezelfde app het inktniveau van je printtoestel.

HP Deskjet 2630 is een uitstekende AIO-printer

De deskjet 2630 van HP is een uiterst voordelige all-in-one printer met een geïntegreerde draadloze netwerk interface en een scanner, maar beschikt over weinig andere specifieke functies. Er is slechts een klein mono LCD scherm voorzien en een geheugenkaartlezer ontbreekt. Dit heeft tot gevolg dat rechtstreeks scannen en printen geen optie is. Dat betekent ook dat de multifunctionele printer geen logistieke ondersteuning biedt voor het ePrint e-mail afdruksysteem van HP. Je kan wel direct afdrukken vanaf iOS- of Android tablets.

De afdrukkwaliteit van monoteksten mag je gerust omschrijven als uitstekend. De gepigmenteerde teksten vloeien niet uit. Bovendien zijn er heel weinig ongelijke letterranden of nauwelijks gekartelde randen te bespeuren. Het is wel aan te raden om 100 g / m2 papier te gebruiken om een optimale afdrukkwaliteit te verkrijgen. De fotokwaliteit van de andere kant kan iets beter. Het hangt er vanaf voor welke doeleinden de goedkope printer wordt gebruikt. Het is immers niet de bedoeling dat je deze goedkope printer gaat gebruiken voor professionele doeleinden.

HP Instant Ink

Deze printer is eveneens geschikt voor Instant Ink. Dit is de automatische inkt bezorgservice van HP. Met de formule Instant Ink geeft je printer automatisch aan wanneer de oude inkt op is door een soort alarmsignaal aan HP te geven. Op deze manier krijg je tijdig nieuwe cartridges op je thuisadres toegestuurd. Een vrij handige tool die trouwens nog een bijkomend voordeel oplevert. Je bespaart tot 70 procent ten opzichte van het kopen van losse cartridges. Daarnaast mag je op beide oren slapen dat de cartridges met een volledige vulling worden aangeleverd. Als je meer capaciteit wil, kan je nog altijd XL cartridges aanschaffen.

Pluspunten

  • Via WiFi kunnen printopdrachten draadloos worden verstuurd
  • Ook zonder maar verbonden te zijn met een draadloos netwerk maak je met de WiFi direct
  • Dankzij AirPrint druk draadloos af vanaf je iPhone of iPad

Minpunten

  • Wanneer je een kleurencombi gebruikt, zal je de hele cartridge moeten vervangen. Ook al is slechts één kleur maar aan vervanging toe

Eigenschappen

MerkHP
Breedte – diepte – hoogte42,5 cm – 30,4 cm – 14,9 cm
Gewicht3,42kg
Gebruikte technologie om af te drukkeninkjet
Afdrukresolutie4800 dpi
BesturingssystemenmacOS, iOS, Windows, Android

Vind de beste deals voor de HP Deskjet 2630

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *