Review – Epson Expression Home XP-2150: de beste multifunctionele printer voor thuis?

De Epson Expression Home XP-2150 is de beste multifunctionele printer voor in huis en ook nog eens enorm voordelig. Deze Epson printer vervult alle taken die je nodig hebt om als huishouden te functioneren: of je nu thuis werkt of je kinderen iets moeten printen voor school. De printer kan trouwens zowel printen als scannen en kopiëren.

De XP-2150 maakt goede en kwalitatief heldere afdrukken en neemt weinig ruimte in. De printer is eenvoudig te verbinden met de wifi en wifi direct, zo kun je snel en eenvoudig de printer koppelen aan je smartphone en daarvandaan printen. De papierlade heeft plek voor zo’n 100 A4’tjes.

Expression Home XP-2150 - All-in-One Printer

Veelzijdig en betaalbaar: dat is de Epson Expression Home XP-2150 Hiermee kun je afdrukken, scannen en kopiëren vanaf vrijwel alle locaties dankzij Wi-Fi (Direct). In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt dit apparaat tevens de...

Dankzij de handige cartridges van Epson die met inkt uit een fles bij te vullen zijn, is printen goedkoper dan bij andere merken. Daarmee is de Epson XP-2150 een duurzame printer voor bij je in huis. Je hoeft nooit meer dure cartridges weg te gooien die nog vol zitten met cyaan en geel, maar het magenta is op en bijvullen is niet mogelijk.

Met de goedkope aanschafprijs en de mogelijkheid om voordelig inkt bij te vullen is dit een beste budgetprinter voor bij jou in huis. Dankzij het eenvoudige systeem kun je met enkele klikken op de pc of op de smartphone documenten printen en ook de scans kunnen meteen naar de computer of telefoon worden gestuurd.

Speciale kenmerken Epson Expression Home XP-2150

De Expression Home draagt, net als alle andere printers van de fabrikant, het label van duurzaam. Het bedrijf wil graag bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving. Inmiddels zijn alle cartridges van Epson de milieuvriendelijke inkttanks die zijn bij te vullen. Ook zijn Epsons printers veel energiezuiniger en produceren minder afval dan andere laserprinters. Gemiddeld kost het printen van een velletje 6 eurocent. Dat is goedkoper dan andere merken in hetzelfde segment.

De printer kan randloos printen en is dus geschikt voor het printen op bijvoorbeeld fotopapier of tijdschriftpapier. Ook de kwaliteit van afdruk is erg goed voor de prijs van de printer. De printer is perfect geschikt voor thuis. Ook maakt de printer weinig lawaai: de 44 decibel zullen niemand wakker houden.

Hoe werkt Epson Expression Home bijvullen van inkt?

Het is vrij simpel om inkt bij te vullen in de Epson Expression Home XP-2150. In plaats van een cartridge maakt de printer namelijk gebruik van vier verschillende inkttanks. Deze zijn simpel te verwisselen of bij te vullen met vier verschillende flesjes inkt.

Het is natuurlijk veel zuiniger om één kleur inkt te vervangen dan gelijk de hele kleurencartridge. Dat scheelt niet alleen geld, maar is ook nog eens enorm duurzaam. Het staat makkelijk aangegeven zowel op de inkttanks als op de plek waar de inkttanks moeten worden teruggezet. Zo maak je nooit een fout met de verkeerde kleur op de verkeerde plaats.

Het is goed om te weten dat bij het installeren, er een speciale cartridge meegeleverd wordt. Deze zogenaamde ‘setup cartridges’ worden gebruikt om het interne systeem van de printer te vullen. Dat is nodig omdat het interne systeem de inkt vacuüm trekt uit de inkttanks. De eerste meegeleverde cartridge kan dus snel leeg zijn na enkele prints. Houd er dus rekening mee dat nadat je de eerste pagina’s hebt afgedrukt je een melding krijgt dat inkt bijgevuld moet worden.

Afdrukkwaliteit van de XP-2150

De afdrukresolutie van de printer is enorm goed. Met een resolutie van maar liefst 5760 x 1440 dpi is de printer een van de betere printers in het segment. Met heldere kleuren en een scherp zwart maakt de printer kwalitatieve afdrukken. Ook voor het printen van foto’s is de printer geschikt.

Gebruiksvriendelijkheid

De Epson XP-2150 is een van de meest simpele printers. De instructies zijn bijgeleverd en het installeren van de printer duurt nooit lang. Elke knop doet wat het doen moet en het spreekt allemaal redelijk voor zich. De printer kan zelfstandig met de wifi verbinden. Koppel hem snel aan je telefoon en begin met printen. Er is ook een speciale app die bij je kan downloaden op je mobiel voor volledige functionaliteit.

Klantwaardering van de Epson XP-2150

Klanten beoordelen de XP-2150 positief. De printer is makkelijk in het gebruik en van goede kwaliteit. In het prijssegment is het een van de betere printers. Zeker voor mensen die geen hoge eisen hebben voor een printer. Gebruikers van de XP-2150 vinden de printresolutie erg goed en prijzen de prijs kwaliteit verhouding.

De printer van Epson staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Vanwege de vele verschillende functies op de printer en de meerdere mogelijkheden om een printopdracht te geven is het een hele makkelijke printer in het gebruik. Voorbij zijn de dagen dat je ruzie hebt met je printer: de Epson XP-2150 helpt je altijd uit de brand.

Voordelen

  • Een goedkope huisprinter die zowel kan printen als kopiëren en scannen
  • De printer is klein van formaat en past dus makkelijk op een klein bureau thuis
  • De kwaliteit van de print is erg goed: met een resolutie van tot wel 5760 dpi
  • Makkelijk aan te sluiten op wifi en wifi direct, dus print ook van je telefoon
  • Eenvoudig en duurzaam inkt bijvullen
  • Enorm goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen

Conclusie: is de Epson een aanrader?

Wil jij een goedkope en zuinige printer voor in huis en vindt je duurzaamheid ook nog eens belangrijk? Dan is de Epson Expression Home XP-2150 een goede keuze. Hij is goedkoop in de aanschaf maar heeft een hoger dan gemiddelde afdrukresolutie.

Dankzij de voorliefde voor duurzame producten is Epson het merk om klimaatvriendelijke en milieubewuste printers te kopen. De inkt is makkelijk en voordelig bij te vullen: in plaats van een hele cartridge kun je met de Epson XP-2150 simpel en snel één van de vier kleuren bijvullen. Daarnaast is de printer ook nog eens energiezuinig.

Dankzij de mogelijke verbinding met wifi is het mogelijk om met enkele klikken op de telefoon, tablet of laptop documenten te printen waar dan ook in huis. De klanten zijn enthousiast over het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *