Review: Epson ET 2710: kwaliteitsafdrukken voor een lage prijs

De Epson ET 2710 all-in-one printer is ongetwijfeld de kleinste en minst dure bulkprinter van Epson. Het is misschien niet de meest gesofisticeerde alles-in-één printer, maar produceert kwaliteitsafdrukken tegen vrij lage kosten per pagina. Het is zondermeer een tamelijk goede solide optie voor thuiskantoren.

EcoTank ET-2710 - Multifunctionele Inkjetprinter

De Epson EcoTank ET-2710 is een zuinige all-in-one inkjet printer die kan afdrukken, kopiëren en scannen. Doordat de printer onderdeel is van de nieuwe Ecotank-serie komt deze in compact formaat met fraaie uitstraling. In tegenstelling...

De Epson ET 2710 – de officiële benaming luidt Epson EcoTank ET-2710 – is een heel zuinig alles-in-één printtoestel die drie functionaliteiten kan uitvoeren: scannen, kopiëren en printen. De printer maakt onderdeel uit van de nieuwe Ecotank-serie. Dit betekent dat het afdruktoestel niet alleen een mooi design heeft, maar dat het eveneens een hele compacte vormgeving heeft. Ten opzichte van vele andere afdruktoestellen is de inkt voor printers uit deze specifieke serie niet enkel een stuk goedkoper, maar het verbruik wordt tot een minimum herleid.

Ter verduidelijking: met één meegeleverde set inktflessen kan je 7.500 vellen in kleur afdrukken en 4.500 pagina’s in zwart-witte prints. Alle opdrachten kunnen worden uitgevoerd via WiFi direct, Google Cloud Print, USB, Apple AirPrint of draadloos met PictBridge compatibele toestellen. De USB kabel wordt niet standaard meegeleverd.

Epson ET 2710 heeft een zeer eenvoudige bediening

Het heel eenvoudige bedieningspaneel van de ET 2710 beschikt over een 1,44 inch kleurendisplay dat navigeerbaar is door middel van pijltjestoetsen. Volgende opdrachten kan je op een eenvoudige wijze aansturen: home, ok, help, kopiëren, terug en annuleren. De ET 2710 heeft spijtig genoeg geen automatische documenteninvoer zoals dat vaak bij andere apparaten is voorzien. Het scannen en kopiëren wordt bijgevolg enkelzijdig uitgevoerd. Tenzij je uiteraard alles handmatig gaat uitvoeren.

Verbinding kan worden gemaakt via USB 2.0 en WiFi direct. Dit laatste is een peer-to-peer (draadloos) netwerkprotocol dat werd ontworpen om mobiele toestellen in staat te stellen om verbinding te maken met het printtoestel zonder dat ze verbonden zijn met een router of deel uitmaken van een lokale netwerkomgeving. Andere mogelijke opties zijn Google Cloud Print, Apple AirPrint of via Fire OS ondersteuning. Uiteraard kan je ook beroep doen op de iPrint app van Epson voor zowel iOS als Android mobiele apparaten.

Uitstekende printprestaties

Tegenwoordig kunnen de meeste inkjetprinters uitmuntende kwaliteitsuitvoer voortbrengen. Deze Epson EcoTank ET-2710 maakt daar geen uitzondering op. De tekstdocumenten zijn uiterst leesbaar en ideaal voor studenten met huiswerk documenten of thuiswerktaken voor het hele gezin. Excel grafieken of Powerpoint hand-outs worden bijna feilloos weergegeven. Ook foto’s worden nauwkeurig en op een uitstekende manier afgedrukt wat je van een vrij goedkoop toestel mag verwachten. Voor familiefoto’s brengt deze printer acceptabele kwaliteit.

Pluspunten

  • Naast afdrukken, kopieert en scant deze all-in-one printer
  • Met een volledige inktvulling print je duizenden verschillende pagina’s. Als het inktreservoir leeg is, kan je heel makkelijk opnieuw bijvullen
  • De kosten om af te drukken zijn heel laag

Minpunten

  • De afdruksnelheid kan beter

Eigenschappen

MerkEpson
Breedte – diepte – hoogte37,5 cm – 34,7 cm – 17,9 cm
Gewicht3,9kg
Gebruikte technologie om af te drukkeninkjet
Afdrukresolutie1200 op 2400 dpi
Verbindingtypedraadloos, bedraad

Epson ET 2710: Conclusie

De ET 2710 is een all-in-one printer met niet zoveel franjes of een toestel met veel toeters of bellen. Voor thuiskantoor of familiale documenten af te drukken is dit apparaat uitstekend geschikt. Voor incidentele en eenvoudige taakuitvoeringen biedt deze printer wel echt een goede oplossing. Vooral de zuinigheid en de lage kostprijs om uit te printen mag niet over het hoofd worden gezien.

Vind de beste deals voor de Epson Ecotank 2710

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *