Review: Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter

Ben je op zoek naar een mobiele printer en overweeg je de Canon Selphy CP1300? Dan is het slim om eerst te achterhalen of dit toestel wel bij je past. Dat doe je door de voor- en nadelen te ontdekken. En deze kom je te weten in ons uitgebreid Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter review!

SELPHY CP1300 - Mobiele fotoprinter - Zwart

Deze snelle Canon SELPHY CP1300 Wi-Fi-fotoprinter is stijlvol en draagbaar en ideaal om vanaf een compatibele smartphone, tablet of camera en meer, unieke prints te maken. Supersnelle prints van fotolabkwaliteit vanaf smartphones,...

Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter review

De Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter heeft volgens gebruikers een uitstekende printkwaliteit. Daarnaast is het eenvoudig om te gebruiken. Het toestel lijkt op het eerste zicht dus erg veelbelovend, maar is het ook interessant op andere vlakken? Je ontdekt het hieronder!

Prijs

De Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter is niet goedkoop, maar de meerprijs die je betaalt is voor de uitstekende kwaliteit. Als je op zoek bent naar de goedkoopste mobiele printer is dit voor jou dus niet de beste optie. Maar vraag je wel af of het niet beter is om te investeren in een duurder model. Het komt je met tijd namelijk goedkoper uit, omdat je het niet zo snel moet vervangen.

Gebruiksvriendelijkheid

Deze mobiele printer gebruik je erg makkelijk via de Canon PRINT-app, Mopria, Apple AirPrint of de Wi-Fi-knop. Makkelijker dan dit wordt het niet! Je kan met dit toestel bovendien tot wel 54 foto’s uitprinten voordat de batterij leeg is. Dat is zeker meer dan voldoende!

Uiterlijk

Het grote voordeel van de Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter is dat het verkrijgbaar is in heel veel verschillende kleuren. Hoewel het uiterlijk uiteraard niet het belangrijkste kenmerk is, is het wel mooi meegenomen dat het toestel er leuk uitziet. En dat je kan kiezen uit meerdere soorten!

Kwaliteit

De kwaliteit is de grootste troef van de Canon Selphy CP1300 mobiele printer. Canon is namelijk een merk dat al jarenlang bekendstaat om de goede kwaliteit. Van de Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter mag je dan ook veel verwachten. En dat geldt niet alleen voor de kwaliteit van het toestel zelf, maar ook voor de kwaliteit van de prints die je ermee maakt. Volgens vele gebruikers zou het namelijk erg prachtige prints maken en dat is toch wel het allerbelangrijkste!

Snelheid

Foto’s afdrukken doe je met dit toestel erg snel. Je hoeft amper een minuut te wachten voordat je foto klaar is. Zo kan je eenvoudig iemand een fotootje schenken als herinnering wanneer je bijvoorbeeld op vakantie mensen ontmoet of ergens op visite bent.

Formaat

De Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter is niet de meest compacte mobiele printer. Er zijn namelijk printers die zo klein zijn dat ze in je broekzak passen. Hoewel de kleinere formaten iets makkelijker zijn om mee te nemen, komen ze ook met enkele nadelen. Zo gaan ze minder lang mee en kan je er enkel kleine prints mee maken.

Door te kiezen voor dit toestel dat een beetje groter is, heb je dus veel meer uitprintmogelijkheden en mooiere prints. Bovendien is het toestel nog steeds compact genoeg om het makkelijk overal met je mee te nemen!

Afmetingen van de foto

De kleinste mobiele printers maken je het vaak enkel mogelijk om je foto’s in klein formaat af te drukken. Wil je liever grote en duidelijke foto’s? Dan is de Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter perfect voor jou. Met dit toestel kan je zelfs foto’s in verschillende formaten afprinten waardoor het uiterst geschikt is voor het maken van leuke fotoalbums, collages en andere creatieve doeleinden.

Extra’s

Deze mobiele printer heeft als interessante extra dat je de foto’s nog kan bewerken in de Canon-app voordat je ze uitprint. Voeg allerlei creatieve details toe, zoals randen, tekstjes en stempels om van je foto’s kleine kunstwerkjes te maken die je kan koesteren. Je kan daarnaast afbeeldingen van meerdere smartphones met elkaar te combineren via Party Shuffle. Nog zo’n leuke extra!

Vind je het nog steeds moeilijk om te beslissen of dit toestel iets voor jou is? Bekijk hieronder dan het overzicht van de voor- en nadelen van de Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter!

Pluspunten

  • Kwalitatief: deze mobiele printer heeft een lange levensduur en een uitstekende printkwaliteit.
  • Makkelijk in gebruik: je kan je favoriete foto’s eenvoudig uitprinten via Canon PRINT-app, Mopria, Apple AirPrint en de Wi-Fi-knop.
  • Verschillende uitprintformaten: afbeelding afdrukken kan in meerdere formaten.

Minpunten

  • Duur: dit is niet de goedkoopste printer, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend.

Conclusie

Wil jij graag een mobiele printer kopen, maar ben je niet zo’n fan van de pocket printers? Dan is de Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter een goed alternatief. Deze printer is wel een klein beetje groter, maar komt met heel wat extra voordelen.

Dankzij het ietwat grotere formaat kan je namelijk rekenen op een betere kwaliteit van het toestel én de prints. Daarnaast maakt de printer het je mogelijk om foto’s in verschillende formaten uit te printen. Dat is niet het geval bij een pocket printer.

De Canon Selphy CP1300 mobiele fotoprinter is ook een goede keuze voor creatievelingen, omdat je via de Canon-app de afbeeldingen allemaal kan bewerken voordat je ze uitprint. Zo personaliseer je ze en maak je ze nog bijzonderder. Via ‘Party Shufle’ kan je zelfs foto’s van meerdere smartphones met elkaar combineren zodat je nog meer creatieve mogelijkheden hebt.

Hier kan je hem kopen

coolblue.be

Zie prijs

mediamarkt.be

Zie prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *