Review – Canon PIXMA TS6350: ideaal voor wie vaak print

De Canon PIXMA TS6350 is een goede aanrader voor de thuiswerker of voor een groot gezin die vaak willen printen. Ook op een klein kantoor misstaat deze multifunctionele all-in-one printer van Canon niet. De Japanse elektronicagigant Canon brengt al jaren goede producten op de markt en ook met deze Inkjetprinter doet het zichzelf eer aan. Dankzij de goede printkwaliteit doet ook met foto’s deze printer het goed.

De printer heeft alles in huis om een handig instrument te zijn in het huishouden met studerende kinderen of thuiswerkende ouders. De Canon doet niet alleen aan printen, maar kan ook documenten scannen en kopiëren. Het is mogelijk om de printer aan te sluiten op de wifi, daarmee is het mogelijk om de printer te koppelen aan veel verschillende apparaten in huis. De kleurenprinter heeft een hoge printresolutie en is ook nog eens duurzaam: de printer print dubbelzijdig, zodat er papier kan worden bespaard.

PIXMA TS6350 - All-in-One Printer

Als je een fan bent van IT en elektronica , blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Multifunctionele Printer Canon Pixma TS6350 1,44 OLED 15 ipm 1200 dpi WiFi Zwart tegen...

Omschrijving van de Canon Pixma TS6350

De multifunctionele all-in-one printer Canon PIXMA TS6350 is een perfecte hoogwaardige printer voor in huis: dankzij de gebruiksvriendelijkheid kan iedereen het apparaat bedienen. Dat kan bijvoorbeeld via de telefoon, maar ook met een aansluiting op de computer. Ideaal: al de gezinsleden kunnen printen op hetzelfde apparaat vanuit het hele huis.

Het werkt ook de andere kant op: een scanopdracht wordt snel en gemakkelijk teruggestuurd van de printer naar de telefoon. Ook op een klein kantoor kan de printer een goede optie zijn voor zo af en toe een printopdracht. De verschillende draadloze opties van de printer zorgen voor een groot gemak. Klaar zijn de frustraties over een printer die het maar niet wil doen. Deze Canon staat altijd klaar om te printen.

Geavanceerd product

Hoewel het design van het product aardig geavanceerd lijkt, is het een heel eenvoudig te bedienen printer. De PIXMA kan heel eenvoudig dicht worden gedaan als je klaar bent met printen, maar ook weer heel snel open worden gezet. Zo komt er als de printer uitstaat niet onnodig stof op de onderdelen aan de binnenkant van de printer. Met slechts een 8-tal knoppen is het apparaat extreem eenvoudig te bedienen en dankzij het lcd-scherm is precies te zien waar de printer mee bezig is. Dankzij de optie automatisch dubbelzijdig afdrukken, verbruik je nooit meer papier dan nodig is. Dat is wel zo voordelig en duurzaam.

Verbinding maken

De printer is heel simpel te verbinden met een computer via USB-kabel. Wil je het nog makkelijker? Dan kan je de printer aansluiten op de wifi. Zo kun je vanaf je telefoon op iedere plek in het huis een document afdrukken. De printer maakt zelf automatisch contact met de wifi. In tegenstelling tot veel andere apparaten in de prijsklasse kan het apparaat niet worden gevonden met Apple AirPrint, Google Cloud Printing, NFC of bluetooth.

Printsnelheid en resolutie

De PIXMA TS6350 van Canon is van uitstekende kwaliteit. Het kan printen in een resolutie van maar liefst 4800 x 1200 dpi. Dat is uitstekend voor een printer in deze prijsklasse. Daarmee is de printer ook geschikt voor het printen van foto’s. Opvallend genoeg kan de printer niet randloos printen. De papierlade bevat maximaal 100 A4’tjes en de printer print met een snelheid van gemiddeld 25 A4’tjes per minuut. Dat is redelijk snel voor een printer in deze prijsklasse.

Het mag gerust gezegd worden dat het Japanse bedrijf Canon er veel aan doet om de printerwereld duurzamer te maken. Producten van Canon hebben vaak een duurzaamheidslabel, zo ook de PIXMA TS6350. Het bedrijf zorgt ervoor dat andere bedrijven hun printen zuiniger, duurzamer en beter maken voor het milieu. Wist je dat Canon zich inzet tegen ontbossing. Dat is wel zo verantwoordelijk voor een bedrijf wiens printers dagelijks veel papier verslinden.

Goede waardering van klanten

De Canon PIXMA TS6350 wordt door veel klanten gezien als goede printer. Er zijn dan dus ook vooral positieve reviews voor het product. Veel gebruikers van de PIXMA-prijzen de kwaliteit van het printwerk en benadrukken de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. De printer is beter dan de goedkopere versies van Canon en andere printermerken. Dat is te merken in bijvoorbeeld de installatie, de snelheid waarmee inkt er doorheen gaat, maar ook of de printer reageert op een afdrukopdracht. Vaak is dat bij goedkopere printers het probleem: de verbinding is niet goed en zorgt voor veel frustraties. De Canon PIXMA TS6350 is toch kwalitatief beter dan dat.

Voordelen

  • Goede kwaliteit en resolutie, ook geschikt voor het printen van afbeeldingen
  • Uitstekend gebruiksgemak dankzij wifi verbinding vanaf telefoon, pc en tablet
  • Duurzaam dankzij de papier besparende optie om dubbelzijdig af te drukken
  • Standaard afgeleverd mét een USB-kabel, wat bij goedkopere varianten niet het geval is
  • Enorm goede scanresolutie met een dpi van maar liefst 9600 x 9600

Nadelen

  • Alleen te gebruiken via wifi of USB-kabel, niet met andere apps of NFC
  • De printer bevat geen automatisch documenteninvoer dus scannen duurt soms langer

De Canon PIXMA TS6350 aanschaffen?

Wil jij een goede professionele printer voor niet te veel geld voor in een druk huis. Dan is de Canon PIXMA TS6350 zeker een goede optie. De kosten van het aanschaffen zijn niet heel hoog en je bent gegarandeerd van een goede printkwaliteit met hoge resolutie. Zelfs afbeeldingen en foto’s worden goed weergegeven met de printer.

Het Japanse Canon heeft duurzaamheid hoog staan en wil er alles aan doen om printen duurzamer te maken. Met deze printer weet je dus dat er gedacht wordt aan het klimaat. Het Japanse bedrijf werkt actief om ontbossing tegen te gaan en papierverbruik te verminderen in allerlei bedrijven waarmee het samenwerkt.

Klanten zijn over het algemeen erg tevreden met de Canon PIXMA TS6350 en noemen de goede printkwaliteit en de makkelijke installatie een reden om de PIXMA te kopen. Ook is het gemak waarmee de PIXMA te gebruiken is de grote reden voor de aanschaf. Omdat de aanschafprijs wat hoger ligt is de betrouwbaarheid van het apparaat hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *