Review – Canon PIXMA MG3650S: een goedkope AIO printer voor thuis

De Canon Pixma MG3650S is een goedkope all-in-one printer voor in huis. Zeker voor gezinnen die niet dagelijks printen, maar toch af en toe een opdracht moeten printen voor op school of voor het werk is de printer een goede variant. De fabrikant bewijst zichzelf al jaren met betrouwbare printers en deze inkjetprinter doet het gewoon goed.

De PIXMA is geschikt voor het printen van onder andere foto’s en heeft een strakke printkwaliteit. De printer beschikt over alle belangrijke opties voor een simpel huishouden. De PIXMA kan niet alleen printen maar ook scannen en kopiëren. Natuurlijk werkt de printer ook via wifi, dus hij is makkelijk te koppelen aan telefoon, tablet of pc. Ondanks de lage prijs is het een kwalitatief goede kleurenprinter die ook nog eens dubbelzijdig kan printen.

PIXMA MG3650S - All-in-One Printer - Wit

Met de Canon PIXMA MG3650S All-in-One printer maak je eenvoudig verbinding met je smartphone, tablet of computer om snel te printen, kopiëren en scannen. De printer levert scherpe documenten en mooie foto’s zonder witrand. Bespaar tijd...

Algemene productomschrijving

De Canon PIXMA MG3650s is zelfs voor de digibeet een makkelijk apparaat om te gebruiken. Dankzij de wifi-optie kan je als gebruiker gemak ervaren met het simpel printen van documenten vanaf elk apparaat in huis. Of het nu de computer is boven of met een telefoon vanaf de huiskamer, met de draadloze Canon PIXMA is het printen zo geregeld. Ervaar dus nooit meer ongemak met een printer die je het liefst het raam uitgooit. De Canon laat je nooit in de steek.

Het printen via de telefoon kan nog simpeler met de gratis app van Canon die te downloaden is in zowel de Google Play Store als in de App Store van IOS. Als de printer en de print-app eenmaal geïnstalleerd is, is printen een eitje. Sommige telefoons hebben Google Cloud Print of Apple AirPrint op hun telefoons: ook die zijn compatibel met de printer. Het gemak werkt ook andersom: het scannen van foto’s en bestanden is makkelijk te doen met de Canon. Stuur de gescande documenten gelijk naar je telefoon. Zorg voor gemak in huis met de Canon PIXMA MG3650s.

Design van het product

Het design van de Canon PIXMA MG3650s is zeer eenvoudig en compact. De printer is makkelijk dicht te doen en weer te openen als je wil gaan printen. De knoppen om de printer te besturen zitten aan de bovenkant, dus zeker met kopiëren en scannen is het erg eenvoudig het apparaat te bedienen. Ook is het mogelijk verschillende taken te annuleren met deze knoppen. Handig van het toestel is dat hij dubbelzijdig kan afdrukken. Met scannen is er geen automatische papierinvoer dus elke pagina zal zelf handmatig moeten worden ingevoerd.

Apple Airprint en Android

De makkelijkste opties om de printer opdrachten te geven is via de USB-kabel of via de wifi. De printer maakt zelfs helemaal zelf automatisch contact met het internet. Daarnaast is de printer compatibel met zowel Android apparaten als IOS en natuurlijk Windows. De printer heeft geen NFC en het is niet mogelijk om de printer aan te voeren met e-mail printing of bluetooth.

Snelheid en kwaliteit

De Canon PIXMA MG3650s heeft een hoge printresolutie. Met een dpi van maar liefst 4800 x 1200 en de optie om randloos te printen is het zelfs geschikt voor het printen van foto’s. Sowieso is de printkwaliteit voor gewone documenten erg goed voor het prijssegment waarin deze printer zit. De papierlader kan zo’n 100 velletjes bevatten. Ook de snelheid van het apparaat is niet slecht: tot 25 pagina’s kan de Canon printen per minuut.

Daarbij komt ook nog eens dat Canon een bedrijf is dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De producten van Canon dragen het keurmerk duurzaam bedrijf. Het bedrijf heeft een speciale tak die zich bezighoudt om bedrijven hun CO2 doelen te halen, ook op het gebied van CO2 neutraal printen en het bezuinigen op papier. Zo voorkomt het bedrijf ontbossing.

Klantwaardering van de Canon PIXMA MG3650s

De Canon wordt standaard een positieve beoordeling gegeven op verkoopsites. De printer is volgens gebruikers simpel in de omgang en het printwerk is van uitstekende kwaliteit. Zeker voor de aanschafkosten is de printer een goede investering. Voor mensen die niet elke dag een printer nodig hebben, maar wel graag een printer in huis willen is de Canon een uitstekende printer. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed en gebruikers zijn vaak tevreden met de kwaliteit van de PIXMA printer.

De Canon doet ondanks dat het in het goedkopere marktsegment wordt aangeboden, niet onder aan wat duurdere printers. De gebruiksvriendelijkheid is hoog en de opties die het apparaat biedt zijn breed. Veel klanten vinden het makkelijk dat de printer aan te sturen is met de telefoon, via de wifi, maar ook makkelijk aan te sluiten is op de computer met een simpele USB-kabel.

Voordelen

  • Goede all-in-one printer voor in een huis in het goedkope segment
  • Dankzij het compacte formaat is het op elk klein bureau te plaatsen, neemt weinig ruimte in beslag
  • Te gebruiken met telefoon, tablet en pc via de wifi en app
  • Bespaart papier door optie automatisch dubbelzijdig afdrukken
  • Uitstekende printresolutie van tot wel 4800 dpi, geschikt voor foto’s

Nadelen

  • Standaard geleverd zonder een bijgevoegde USB-kabel, dus hou daar rekening mee met de aanschaf
  • Geen automatisch documenteninvoer bij het scannen, dus met veel scanwerk duurt het soms lang

Is de Canon PIXMA MG3650s het waard?

Ben jij op zoek naar een makkelijk te gebruiken printer in het goedkope segment voor jouzelf en je gezinsleden? Dan is de Canon PIXMA MG3650s een optie die je kunt bestellen. De aanschaf is relatief laag, maar ondanks dat is de kwaliteit van het printwerk hoog en doet het niet onder aan duurdere printers.

Canon is een bedrijf dat duurzaamheid vooropstelt en met deze printer weet je dus dat er een betrouwbaar en milieubewust bedrijf achter je staat. Canon doet veel aan het voorkomen van ontbossing door papierverbruik te verminderen, door inktverbruik te verminderen, maar ook door apparaten duurzamer te maken en langer mee te laten gaan.

De wifi-optie van het apparaat is voor veel klanten een goede reden om de Canon te kopen. Met een swipe op je smartphone heb je een document geprint. Dat gebruiksgemak is waar mensen naar op zoek zijn en enthousiast van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *