Review: Canon Pixma MG 4250 – een all-in-one printer met talrijke functies

De Canon Pixma MG 4250 draait al enkele jaartjes mee in het marktsegment van printers, maar hoe je het draait of keert. Het is en blijft één van de meest populaire inkjetprinters die voorhanden zijn. En daar zijn bepaalde goede redenen voor. Zo produceert deze printer kwaliteitsvolle fotoprints. Daarnaast beschikt de Pixma MG 4250 over een groot aantal functietools waaronder een automatisch meegeleverde ingebouwde scanner en WiFi. Kortom, het is qua prijs een supervoordelige kleurenprinter die randloos en dubbelzijdig print.

Algemene productomschrijving

De Canon Pixma MG 4250 biedt het gebruiksgemak om dubbelzijdig draadloos af te drukken. Het toestel beschikt over een WiFi functietool. Het is dus mogelijk om vanaf elke laptop of pc binnen het netwerk afdrukopdrachten te verzenden. Misschien gebruik je liever je tablet of smartphone? Dat vormt geen enkel probleem. Ook hier kan je makkelijk koppelen naar de Pixma MG 4250. Je zal alleen maar de gratis app Easy-Photoprint (Canon EPP) moeten downloaden voor Android of Apple.

Eens deze taak volbracht, kan je meteen aan de slag. Een kleine opmerking: je kan enkel ingescande PDF documenten of beeldmateriaal uitprinten door gebruik te maken van de gratis app. Een ander markant detail is dat de printer ook Google Cloud Print en Apple AirPrint ondersteunt. Op deze manier kan je rechtstreeks contact leggen met het WiFi netwerk zonder beroep te moeten doen op een extra applicatie.

Het design en de afwerking

Het mat ontwerp van de Canon Pixma MG 4250 zorgt voor een ingetogen en smaakvolle uitstraling. Het LCD scherm aan de linkerkant van het toestel, beschikt over de mogelijkheid om te kantelen. De elementen om te bedienen zitten onder het paneel. Er zijn niet minder dan 15 label knoppen voorzien. Op deze wijze is het vrij gemakkelijk om scanopdrachten uit te voeren, de nodige instellingen naar persoonlijke voorkeur aan te passen en verschillende taken te annuleren.

Verschillende functies kunnen worden aangevinkt. Zo kan het toestel niet alleen dubbelzijdig afdrukken, maar je kan ook kopiëren met de geïntegreerde ingebouwde scanner. Een klein minpuntje. Er is geen papierinvoer voorzien. Wanneer je een document met meerdere pagina’s wil gaan digitaliseren, moet je elke pagina wel handmatig scannen.

De printer ondersteunt ook Apple AirPrint

Naast USB en WiFI verbinding waarbij alle recente versies van macOS en Windows worden ondersteund, is deze printer ook compatibel met de Apple AirPrint. Een SD kaartlezer bevindt zich aan de voorzijde zodat je foto’s volledig rechtstreeks vanaf flashmedia kan uitprinten. De printer zelf is niet bijster groot waardoor de opties voor papierverwerking gelimiteerd zijn. Voor thuisgebruik werkt dit toestel uitstekend.

Kwaliteit en printsnelheden

Voor modale tekstdocumenten is deze Pixma MG 4250 een vrij snelle uitvoerder. De kwaliteit van afdrukken is subliem te noemen met dikke zwarte tekst contouren. De uitvoer van kleurenprints ligt echter qua printsnelheid een heel stuk lager. Met 3,5 pagina’s per minuut op A4 formaat is het tamelijk traag. Hoogwaardige afbeeldingen van 10 op 15 centimeter nemen plus minus 44 seconden in beslag. Het resultaat van beeldkwaliteit is wel goed te noemen.

Pluspunten

  • Het is een all-in-one compacte printer met volgende functie tools: printen, kopiëren en scannen
  • Draadloos verzenden van printopdrachten door gebruik te maken van WiFi
  • Deze printer biedt de mogelijkheid om papier te besparen dankzij het dubbelzijdig automatisch afdrukken

Minpunten

  • Er wordt niet standaard een USB kabel meegeleverd
  • De printer beschikt niet over een automatische documentinvoer

Eigenschappen

MerkCanon
Breedte – diepte – hoogte44,9 cm – 30,4 cm – 15,2 cm
Printertypeall-in-one
Gebruikte technologie om af te drukkeninkjet
Besturingssysteem compatibiliteitmacOS, Windows
Geheugenkaart typeSD, micro SD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *