Printen via een iPad: hoe gaat afdrukken via je tablet precies in zijn werk?

Printen via een iPad

Afdrukken via een iPad is perfect mogelijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Je hebt een printer nodig die geschikt is voor Apple AirPrint, en het verzenden van het af te drukken document kan in het begin een beetje verwarrend zijn. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan printen vanaf je iPad een handige manier zijn om je werk gedaan te krijgen

Wat is Apple Airprint?

Apple AirPrint is een draadloze afdruktechnologie die is ontwikkeld door Apple Inc. Hiermee kunnen gebruikers documenten, foto’s en webpagina’s draadloos afdrukken naar voor AirPrint geschikte printers. Het belangrijkste voordeel van AirPrint is dat er geen extra software of instellingen nodig zijn: gebruikers hoeven alleen maar op hetzelfde netwerk als hun printer te zijn aangesloten om te kunnen afdrukken.

Printen via iPad - Afdrukken met een tablet

Apple heeft deze technologie ontwikkeld voor mobiele apparaten zoals iPhones en iPads om eenvoudig draadloos documenten af te drukken, zonder dat er extra stuurprogramma’s of apps op het apparaat geïnstalleerd hoeven te worden.

Apple AirPrint is ingebouwd in de nieuwste Apple apparaten met iOS 4.2 of hoger. Je zou AirPrint-printers in je netwerk moeten kunnen zien, er een moeten kunnen selecteren en beginnen met draadloos printen via Wi-Fi.

Tip: Zorg ervoor dat je iPad of iPhone is aangesloten op hetzelfde draadloze netwerk als waar je printer op staat.

Hoe vind ik een voor AirPrint geschikte printer?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je vanaf je iPad wilt printen. Ten eerste heb je een printer nodig die geschikt is voor AirPrint. Op de website van bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue vindt u eenvoudig een lijst met printers die geschikt zijn voor AirPrint.

Niet alle printers ondersteunen AirPrint. Zorg er dus zeker voor dat je een printer hebt die Apple AirPrint ondersteunt. We raden je aan om in de handleiding van je printer te kijken om te zien hoe je deze kunt instellen voor draadloos printen. Meestal is het zo eenvoudig als het inschakelen van Wi-Fi op je printer.

Hoe kun je printen vanaf de iPad?

Zonder Apple Airprint

Er zijn een paar manieren waarop u kunt afdrukken vanaf de iPad. Via een omweg kan je wel om het gebruik van Airprint heen. Eén manier is het gebruik van een app genaamd Printopia, waarmee u vanuit elke app op uw iPad rechtstreeks naar uw printer kunt afdrukken.

Deze optie is vrij eenvoudig en werkt voor veel printers.

Een andere manier om vanaf een iPad af te drukken zonder Apple AirPrint is door documenten via e-mail of iTunes te verzenden. U kunt dit alleen doen met de apps Mail, Safari en Printopia op uw iPad, terwijl u voor alle andere afdrukopties ten minste een printer moet hebben die AirPrint ondersteunt.

Met Apple Airprint

Een andere en ook de gemakkelijkste manier is het gebruik van AirPrint, een ingebouwde functie van de iPad waarmee u kunt afdrukken vanuit elke app die dit ondersteunt. Deze optie is heel eenvoudig en intuïtief. Om AirPrint te gebruiken, open je gewoon de app die je wilt printen en zoek je naar de “AirPrint”-knop.

Als je eenmaal een AirPrint-printer hebt en zodra die verbonden is met je thuisnetwerk, kun je dus printen vanuit elke app die printen ondersteunt. Je zoekt gewoon de AirPrint-knop in de werkbalk en selecteert je printer in de lijst.

Hoe werkt Apple Airprint?

Apple AirPrint is een draadloze printoplossing van Apple die beschikbaar is voor iOS-apparaten zoals de iPad, iPhone en iPod Touch.

Om AirPrint te kunnen gebruiken, heb je een AirPrint-compatibele printer nodig die op je lokale netwerk is aangesloten. Bovendien moet de app waarmee je wilt afdrukken AirPrint ook ondersteunen.

Kortom: met de komst van nieuwe technologieën zoals AirPrint is printen vanaf je iOS-apparaten zoals iPads en iPhones eenvoudiger dan ooit geworden. Om draadloos te kunnen printen met de AirPrint-optie van Apple, heb je een voor AirPrint geschikte printer nodig die op je lokale netwerk is aangesloten. Daarnaast moet de app waarmee je wilt afdrukken ook AirPrint ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *