Inkjet vs. Deskjet printers: wat is nu eigenlijk het verschil?

Inkjet vs Deskjet printers

Als u overweegt een nieuwe printer aan te schaffen, bent u waarschijnlijk wel eens de termen deskjet en inkjet tegengekomen. Ze klinken allebei hetzelfde, en de verschillende printernamen kunnen erg verwarrend zijn voor iemand die weinig van printers weet, waarbij het verschil tussen inkjet- en deskjetprinters een van de meest verkeerd begrepen zaken is.

Veel mensen denken dat dit twee verschillende printermodellen zijn. Gelukkig is het onderscheid tussen deze twee soorten printers klein, en ik zal mijn best doen om het u op een eenvoudige manier uit te leggen.

Inkjet vs Deskjet: wat is het verschil?

Anders gezegd, een Deskjet printer is gewoon een HP (Hewlett Packard) serie inkjet printer. Als gevolg daarvan is elke Deskjet printer ook een inkjet printer, ongeacht het merk. Deskjet is gewoonweg de naam die HP aan hun inkjet printers heeft gegeven.

Beste HP Deskjet printers van 2024

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One PrinterHoud het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en webpagina's tot professionele...

HP

Dit is de HP DeskJet 2710e All-in-One Printer met Instant InkDe HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1 cartridge. Het printen in...

HP

De DeskJet 3760 van HP is een compacte all-in-one printer die je de vrijheid bied om vanaf vrijwel elk mobiel device te printen, te scannen en te kopiëren.Deze printer is tevens geschikt voor Instant Ink; HP’s automatische inkt bezorgservice. Met Instant Ink geeft je printer, nog voordat je oude...

HP

Ga terug naar kantoor zonder iets te vergeten! Koop Multifunctionele Printer HP DeskJet 3760 1200 px WiFi en uw collega's zullen jaloers zijn!Kleur: WitTechnologie: InktFunctie: PrinterScannerProcessor: 360 MHzPrinter: 4800 x 1200 pxScanner: 1200 x 1200 pxConnectiviteit: WifiVerbindingen: USB 2.0...

HP

Dit is de HP DeskJet Plus 4120e - All-in-One PrinterDe HP DeskJet Plus 4120e heeft alle functies. Plus de kwaliteit. Print, scan en kopieer alledaagse documenten en profiteer van een automatische documenteninvoer voor 35 pagina's en het gemak van wifi. Reken op een eenvoudige installatie met de...

Zijn Deskjet printers beter dan standaard inkjet printers?

In het algemeen zijn deskjetprinters duurder dan inkjetprinters, en daarom is het waarschijnlijk dat ze resultaten van hogere kwaliteit zullen opleveren. Als u echter twee printers van dezelfde prijs en hetzelfde type vergelijkt, maar dan met een inkjetprinter versus een deskjetprinter, dan geloof ik niet dat u veel verschil zult merken wat betreft de prestaties.

Dit wil echter niet zeggen dat deskjet printers niet geschikt zijn. In feite zijn er enkele uitstekende keuzes als u op zoek bent naar een deskjet printer, maar deze betekenen meestal dat u meer betaalt dan wanneer u het bij een gewone inkjet printer zou laten.

Deskjet printers zijn berucht om hun dure inktkosten, die de meeste consumenten liever vermijden. De meeste mensen willen een printer met goedkope inkt, en als u een van hen bent, zult u twee keer willen nadenken over de aanschaf van een deskjet printer.

Wat hebben Deskjets en Inkjets met elkaar gemeen?

De kenmerken die een Deskjet printer onderscheiden van andere printers zijn dezelfde als die welke een inkjet printer onderscheiden van andere. Natuurlijk hebben de twee printers een belangrijke overeenkomst: ze spuiten inkt door spuitmonden met vloeibare inkt. Beiden maken gebruik van thermische cartridges, die de inkt strijken en op het papier duwen met behulp van spuitmondjes. Inkjets en deskjets zijn meestal even groot, hoewel inkjetprinters meer variatie mogelijk maken omdat er verschillende merken zijn om uit te kiezen.

Inkjets zijn over het algemeen minder duur dan laserprinters, waardoor ze ideaal zijn voor thuisgebruik. Dit komt doordat een laserprinter geen dure technologie vereist, maar uw afdrukkosten zullen na verloop van tijd aanzienlijk stijgen met een inkjetprinter.

Moet u een inkjet of een deskjet nemen?

Voor mij zou dit grotendeels worden bepaald door de prijs die u in een printer wilt investeren. Als u een beperkt budget hebt, is een inkjetprinter de beste keuze. Heb je echter meer geld en wil je iets van betere kwaliteit, overweeg dan de aanschaf van een deskjet printer.

Inkjets zijn geweldig voor eenmalige projecten zoals fotoboeken, maar ze zijn niet praktisch voor grotere taken zoals grafisch ontwerp waarbij u veel identieke foto’s of documenten op papier moet afdrukken.

Conclusie

Over het algemeen zijn inkjets en deskjets dus praktisch hetzelfde – een deskjet is gewoon een HP-assortiment van inkjetprinters. Als u op zoek bent naar goede kwaliteit, dan kunt u niet echt fout gaan met een deskjet printer. HP blijft uiteindelijk wel één van de beste printermerken die je kan vinden, naast Canon, HP, Epson en Brother. Houd er wel rekening mee dat je uiteindelijk waarschijnlijk een hogere prijs betaalt dan wanneer je gewoon voor een goedkope inkjetprinter zou kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *