HP PageWide Pro 477dw: een uitstekende printer voor op kantoor

De HP PageWide pro 477dw lost de hoog gestelde verwachtingen van een printer volledig in. Het afdruktoestel houdt het midden tussen een laser en een inkjet. Het is in feite het beste van de twee keuzemogelijkheden en meteen het ideale alternatief om documenten uit te printen op kantoor. De 4-in-1 printer drukt teksten af van hoogstaande kwaliteit en afbeeldingen met heel veel detail.

HP PageWide Pro 477dw

Wie zakelijke documenten met deze HP PageWide pro 477dw razendsnel wil afdrukken, maakt de juiste keuze bij deze printer. Het toestel drukt namelijk in 1 keer de volledige breedte van een pagina af. Dit heeft het grote voordeel dat je per minuut zo een veertigtal pagina’s kan afdrukken. Erg handig als je dagelijks heel wat documenten achter elkaar wil uitprinten. Daarnaast is er geen echte printkop voorzien. Verstoppingen na een tijdje dat je de printer gebruikt, blijven bijgevolg achterwege.

Zoals eerder reeds vermeld is de 477 dw een all-in-one printer met 4 functiemogelijkheden: kopiëren, scannen, faxen en dubbelzijdig afdrukken. Met de automatische documenteninvoer – ook wel ADF genoemd – scan of maak je in een mum van tijd een hele stapel documenten dubbelzijdig met een gemiddelde snelheid van 25 pagina afdrukken per minuut. Wat ertoe bijdraagt dat Page Wide Pro-modellen zich gedragen als laserprinters, is de speciale PageWide printkop.

In schril contrast tot de modale welbekende inkjet printkoppen die op een natuurlijke wijze heen en weer bewegen over de pagina om inkt te verdelen en te sproeien, bestaat de PageWide kop uit een vast aantal inktsproeiers die een pagina overspannen.

De technologie van PageWide

Net zoals dat het geval is bij laserprinters slaan PageWide printers de volledige pagina in het geheugen op voor dat ze hun taken in één keer uitvoeren. Page Wide is niet alleen razendsnel door de gewone conventionele inkjet technologie. Ook de spuitopeningen zijn kleiner en klitten dichter bij elkaar. Hierdoor worden afbeeldingen en teksten van buitengewone superieure kwaliteit verkregen. Bovendien verbruikt een inkjetprinter door de band genomen minder energie dan hun laser tegenhangers. Ze drukken meer fraaie afbeeldingen af. In vergelijking tot het merendeel van de laserprinters zijn de cartridges kleiner en produceren duidelijk heel wat minder afval.

Verbinden met de HP PageWide Pro 477dw zonder netwerk

Keuzes om te verbinden zijn onder andere USB, Ethernet, Wi-Fi en met Wireless Direct. Deze laatste is het equivalent van HP met Wi-Fi Direct. Met andere woorden kan je je mobiele apparaat en de printer aansluiten zonder dat er een netwerk is voorzien. Met NFC (Near Field Communications) kan je uitprinten door met je mobiele apparaat de rechter benedenhoek van het touchscreen bedieningspaneel (4,3 inch) aan te raken. Zoals bij de meeste printtoestellen tegenwoordig, is de HP PageWide pro 477dw ook compatibel met Apple AirPrint, ondersteunt eveneens Google Cloud Print en HP’s eigen mobiele app. De zogenaamde ePrint.

Pluspunten

 • Het is een all-in-one printer. Je kan niet alleen printen, maar eveneens scannen, kopiëren en faxen
 • De afdruksnelheid ligt aan de hoge kant met 40 afgedrukte pagina’s per minuut. Ideaal als je vrij veel zakelijke documenten dagelijks moet afdrukken
 • Dankzij de automatische documenteninvoer (ADF) heb je de mogelijkheid om een stapel papier in 1 keer te scannen of te kopiëren

Minpunten

 • Als je een compact printerformaat zoekt, zal je een andere keuze moeten maken
 • De aanschafprijs ligt aan de vrij hoge kant

Technische specificaties HP PageWide Pro 477dw in een notendop

 • Merk: HP
 • Printerformaat: heel groot
 • Breedte – Diepte – Hoogte: 53 cm – 40,7 cm – 46,7 cm
 • Gewicht: 22,5 kg
 • Printertype: all-in-one
 • Aanbevolen locatie om te gebruiken: kantoor
 • Afdrukformaat maximum: A4
 • Printkwaliteit volgens gebruikers: zeer goed tot uitstekend

HP PageWide Pro 477dw Samengevat

De PageWide Pro 477 dw doet het als multifunctionele printer uitstekend in vergelijking met laser-all-in-ones. De 4-in-1 voert probleemloos volgende taken uit: printen, faxen, kopiëren en scannen. Het voltooien van opdrachten gebeurt vrij snel en de kwaliteit is hoogstaand. Zowel bij het afdrukken van tekstdocumenten als bij de weergave van afbeeldingen. Het scannen van dubbelzijdige documenten in één oogopslag is een bijkomend voordeel. De uitvoerkwaliteit ligt ten opzichte van concurrerende printers heel hoog.

Wanneer je enorm belang hecht aan de kwaliteit van je documenten, dan zit je met deze PageWide pro 477dw uitstekend. Het toestel is vooral makkelijk te sturen via het kleuren touchscreen paneel. Deze gebruiksvriendelijkheid maakt van deze printer een ware topper. Tenzij je struikelt over de aanschafprijs die aan de hoge kant ligt, hoewel dit stevig prijskaartje ruimschoots wordt gecompenseerd door de kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *