Goedkope 3D printers: de 5 beste 3D printers onder 300 euro

Het aantal aanbiedingen in de categorie van de beste 3D printers onder 300 euro is groot. Het gaat hier om de goedkopere modellen, maar dat betekent niet dat de printers onderdoen aan de duurdere printers.

Vaak is er slechts bezuinigd op de gadgets, maar is de printkwaliteit vergelijkbaar met duurdere printers. Printers onder de 300 euro zijn uitermate geschikt als instapmodellen, maar ook voor hobbyisten die thuis willen experimenteren met 3D printen.

Creality 3D

De Creality Ender 3 PRO is een mooie, compacte 3D-printer met een middelgroot printoppervlak (220x220x250 mm) voor een zeer betaalbare prijs. Dit is een upgrade van de originele Ender-3 en daarmee dé budgetprinter van Creality 3D. Met verbeterde mechanische eigenschappen en...

Creality 3D

Koop de Creality Ender 3 Pro, een 3D printer met goede prijs-kwaliteit verhouding. De Ender 3 Pro is geschikt voor thuis, op kantoor of in de werkplaats. De Pro versie is een verbeterde versie van de populaire Ender 3. Voordelen van de Creality Ender 3 Pro * Beter printresultaat door stabiel...

Creality 3D

De Creality 3D Ender-3 is een 3D-printer dat een nieuwe generatie van betaalbare én betrouwbare 3D-printers inluidt. De printer is geschikt voor beginners en medium gevorderden. Innovatief design dat een basis Prusa frame combineert met de typische "V-slot"...

Creality 3D

De Creality Ender 3 V2 is de vernieuwde en verbeterde versie van Creality Ender 3 (Pro). Zichtbare verbeteringen zijn dat de printer veel stiller is, een geheel nieuw groot bedieningscherm heeft, een betere printkop, vlakke glasplaat en stelknoppen voor het aanspannen van de...

Bresser

De Bresser 3D Printer maakt grote indruk door zijn vermogen en eenvoudige, zeer compacte ontwerp en maakt daarom deel uit van de nieuwe generatie 3D-printers. De printer is aan drie zijden voorzien van kijkvensters, waardoor het 3D-printen op het flexibele printplatform kan worden geobserveerd....

Voor de beginner

Natuurlijk zijn 3D printers in deze categorie vooral bedoeld voor de beginners. Dat betekent echter niet dat je er maar weinig mee kan. Nee, je kunt er juist heel veel mee. Van allerlei soorten speelgoed tot huishoudproducten. Veel 3D ontwerpers hebben als doel dat men met 3D printers veel huishoudproducten kunnen vervangen op den duur: denk aan bekers, telefoonhoesjes, vazen, bestek, kookgerei, fotolijstjes en ga zo maar door.

Natuurlijk is het nu al mogelijk om allerlei soorten legoblokjes, duplo- en Playmobil partjes en K’nex onderdelen te printen. Je kunt het zo gek niet bedenken of een 3D printer kan het afdrukken.

Steeds geavanceerder

De techniek van 3D printers in het algemeen neemt heel erg toe. Het is echt een revolutie op de markt. Er wordt zelfs verwacht dat binnen een korte tijd het al mogelijk wordt om professionele kunstgebitten op maat af te drukken, brillen driedimensionaal te printen en je eigen ontworpen telefoonhoesje af te drukken.

Er wordt nu al geëxperimenteerd met driedimensionaal geprinte protheses voor mensen die een arm of een been missen. In de geneeskunde worden botimplantaten en niet lang geleden werd een versleten heup van een 71-jarige patiënt met een 3D geprinte heup verwisseld met succes. Als we weten dat die technieken zich zo ontwikkelen is het nog belangrijker om op jonge leeftijd al te beginnen met het begrijpen van 3D printers.

Begin dus jong met de aanschaf van een 3D printer voor tieners en laat ze vooral veel experimenteren. Het staat altijd mooi op een cv om een 3D printer expert te zijn.

Waar je aan moet denken

Niet alle 3D printers van onder 300 euro zijn allemaal even goed natuurlijk. Er zijn verschillende criteria die bepalen of een printer ‘goed’ is of niet. Sommige 3D printers moeten na aankoop door jou zelf in elkaar worden gezet, anderen komen in kant en klare vorm met behuizing.

Sommige printers ondersteunen alleen PLA filament, anderen kunnen ook andere soorten filament verwerken. Sommige apparaten werken luidruchtig, anderen redelijk stil. Je wilt natuurlijk ook dat een 3D printer mooie print afdrukken maakt van goede kwaliteit.

De drie beste 3D printers onder 300 euro

De drie beste printers onder 300 euro zijn de Creality 3D Ender 3 V2, de Anycubic – Photon en de Artillery3D Genius. Het verschil tussen deze drie printers en printers van een duurder prijssegment is vooral het gebrek aan handige toepassingen, waar natuurlijk op is bezuinigd. Zo is er geen wifi-verbinding mogelijk met een computer en is het niet mogelijk om mee te kijken met het bouwproces via de camera. Dat gezegd hebbende doen de printers qua kwaliteit en resolutie echt niet onder aan andere printers in hogere prijscategorieën.

Creality 3D Ender-3 v2 – 3D printer

Deze goedkope en makkelijk in elkaar te zetten Creality 3D printer is een eenvoudig te gebruiken budget 3D printer. Er zijn een aantal grote voordelen. Zo is deze printer enorm stil, heeft een groot lcd-scherm en de printkop is van goede kwaliteit. De Ender 3 is goed voor een beginner, maar ook voor mensen die al langer met 3D printers werken. De printer kan zowel gewone PLA filamenten verwerken, maar ook PETG en TPU kun je met dit apparaat gebruiken.

De karakteristieken maken deze 3D printer een goed product. Bijvoorbeeld het grote bouwoppervlak: met 22 centimeter lang, 22 centimeter breed en 25 centimeter hoog, kun je een grote verscheidenheid aan interessante producten creëren. Daarbij komt dat de verwarmde glasplaat van het printbed erg goed hecht en loslaat bij afkoeling wat de kwaliteit van het printobject verbetert.

  • Groot bouwoppervlak voor de prijscategorie
  • Makkelijk in elkaar te zetten product
  • Echt een aanrader voor de beginner

Anycubic – Photon – Mono 4K

- Photon - Mono 4K

6,23-inch 4K monochroom LCD-scherm

De Photon Mono 4K heeft een printresolutie van 3840 x 2400, 35 µm XY pixels en 7% lichttransmissie, wat garant staat voor zeer gedetailleerde prints. De printsnelheid reikt...

De Anycubic Photon 3D printer maakt prachtige afdrukken met een goede printresolutie. Het is zeker een van de betere in de prijsklasse en werd met trots uitgeroepen tot de beste budget 3D printer is van het jaar 2019.

De Photon is een gebruiksvriendelijke printer met een makkelijk te volgen handleiding. Het printbed is een stuk kleiner dan de Creality: met 13 centimeter hoog, 8 centimeter breed en 16,5 centimeter diep kun je echter nog steeds prachtige ideeën realiseren. Het enige printmateriaal wat wordt ondersteund in de Photon is ABS. De Photon wordt geleverd met alle bijbehorende accessoires: een spatel, rubberen handschoenen, een mondkapje en een USB-stick. De stick wordt gebruikt om opdrachten te geven aan de printer.

  • De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit
  • Perfecte afdrukresolutie voor prijscategorie
  • De Photon hoeft niet in elkaar te worden gezet
  • Relatief klein printoppervlak (15,5cm x 15,5cm x 6,5cm)

Artillery3D Genius stille 3D-printer

Genius stille 3D-printer direct drive bouwvolume 220x220x250 mm

3DPrinthings.BE is officiële Artillery 3D verdeler in België en Nederland! De Artillery 3D Genius is het kleine broertje van de Sidewinder X-1. Uiterst stil en betrouwbaar toestel....

Deze betrouwbare 3D printer Artillery 3D Genius is een prachtige stille en vooral ook snelle printer met een relatief groot printoppervlak. Hoewel van een relatief onbekend merk, doet de printer echt niet onder aan de Creality en Anycubic. Net als de Creality moet je deze printer bij aankoop zelf in elkaar zetten, maar ook dat is niet erg lastig.

Een van de voordelen van de Genius is het grote bouwoppervlak: je kunt creaties bouwen van maximaal 22cm x 22cm x 25cm wat je opties flink vergroten. Ook kun je met deze printer niet alleen ABS plastic verwerken zoals de Anycubic, maar ook PETG, PLA en TPU worden ondersteund. Niet alleen via een USB stick kan je een opdracht geven, maar ook door een USB-kabel met de computer wat het erg makkelijk maakt.

  • Groot printoppervlak (22 x 22 x 25)
  • Ondersteunt veel filamenten
  • Makkelijk in elkaar te zetten na aankoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *