Foto’s afdrukken in de beste kwaliteit: 3 nuttige tips

Foto's afdrukken in de beste kwaliteit

Foto’s afdrukken is een taak die de meeste mensen vervelend en tijdrovend vinden. Het is ook niet altijd gemakkelijk om de beste kwaliteit afdrukken te krijgen. In het volgende artikel worden enkele dingen besproken die u kunt doen om het afdrukken van uw foto’s te vereenvoudigen en u te helpen foto’s van betere kwaliteit af te drukken. Als u op zoek bent naar tips over hoe u elke keer weer kunt foto’s afdrukken in de beste kwaliteit, dan vindt u ze in dit artikel!

1. Gebruik het geschikte printerpapier voor het afdrukken van foto’s

Voor een professioneler resultaat van hoge kwaliteit gebruikt u altijd speciaal printerpapier dat speciaal voor foto’s is ontworpen. Dergelijk papier bevat extra chemicaliën en substraten die helpen om meer inktdruppels vast te houden tijdens de belichting. Ook genereren ze niet zoveel statische elektriciteit als gewoon papier. Hierdoor kan het papier meer druppels opnemen, wat leidt tot een levendiger en nauwkeuriger eindbeeld.

De formaten variëren van 10 x 15 cm tot A3-formaat. Fotopapier is iets zwaarder en dikker dan gewoon papier. Het heeft ook een hydrofobe coating die het vocht van de inkt absorbeert, waardoor de kleur versterkt wordt. Net als echte foto’s heeft het een glanzende afwerking.

HP

Voordelig kleurrijke dagelijkse fotoprojecten printen op recyclebaar papier. Dit glanzende papier droogt snel en is geschikt voor elke inkjetprinter. Met HP Photo Creations software maak je fotokubussen, nieuwsbrieven, kalenders en meer.KenmerkenMeer plezier - fotoprojecten voordelig printen en...

HP

Met HP Advanced Snapshot Photo Paper print u levensechte foto's met rijke, sprekende kleuren en een glanzende finish. Foto's drogen onmiddellijk, zodat ze direct uit de printer zonder kans op vlekken en vegen kunnen worden gebruikt.Kenmerken• Printtechnologie: Laser/inkjet• Breedte: 100 mm•...

G&G

Veilig en snel printen vanaf je mobiel, laptop of PC. Water-, scheur en vlekbestendig. Geen fotolijstjes meer nodig. Ook ideaal voor foto's van social media. Een duurzame keuze! Pocket printers gebruiken namelijk geen inkt. Geschikt voor Canon Zoemini instant camera's + pocketprinters, HP...

2. Belichtingstijden zijn afhankelijk van de printerkop

De tijd die nodig is voor het belichten van een afdruk kan van printer tot printer sterk verschillen, afhankelijk van het model. Zo duurt het meestal veel minder lang met printers die zijn uitgerust met een enkele printkop, in tegenstelling tot een printer met zes koppen.

Wacht bij het afdrukken tot de foto’s volledig gedroogd zijn en laat ze elkaar niet meer raken, voordat u ze op elkaar legt. Zo krijgt u gegarandeerd de mooiste foto’s die lang meegaan!

3. Gebruik de juiste printer

Om foto’s van hoge kwaliteit te maken, moet u een printer gebruiken die ten minste zes kleurencartridges heeft. Deze zijn meestal erg duur, maar de resultaten zijn het waard. Het is sterk aan te bevelen een inkjetprinter te kiezen in plaats van laser- of dot matrixprinters.

In de professionele fotografie worden al heel lang kleurenprinters gebruikt. Ze zijn nog steeds erg populair vanwege hun nauwkeurigheid en goede resultaten. Het nadeel is de prijs, die voor sommige mensen te hoog is.

Nog beter is een speciale fotoprinter te gebruiken. Deze printers zijn nog steeds het populairst. Veel modellen bieden verschillende papierformaten en -configuraties en bieden een zeer hoge kwaliteit. U kunt zelfs een grote poster of een opgeplakte foto maken in enkele minuten.

Je hebt ze tegenwoordig zelfs in een handig mobiel pocket formaat, zodat je ze overal mee kan nemen. Deze mobiele fotoprinters zijn zeer gemakkelijk te gebruiken.

Fujifilm

Deze Fujifilm Instax Mini Link is geschikt voor thuisgebruik en voor onderweg. De Instax Mini Link is makkelijk te installeren en je kunt er in een handomdraai draadloos mee afdrukken vanaf je smartphone. Je kan effecten, filters en een surprise mode aan je foto's toevoegen! Wil je jouw foto's in...

Canon

Deze snelle Canon SELPHY CP1300 Wi-Fi-fotoprinter is stijlvol en draagbaar en ideaal om vanaf een compatibele smartphone, tablet of camera en meer, unieke prints te maken. Supersnelle prints van fotolabkwaliteit vanaf smartphones, tablets en meer. Maak direct foto's van superieure kwaliteit,...

Canon

Met de Canon Zoemini leg je alle fotomomenten vast! Stop dit kleine en lichte printertje in je tas of broekzak en print direct een fotosticker, waar je ook bent. Met de gratis meegeleverde hardcase bescherm je je Zoemini tegen eventuele krasjes en vuil.Geef de foto weg als herinnering aan een...

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *