De voordelen en nadelen van huismerk inkt gebruiken voor jouw printer

Als je op zoek bent naar een manier om op je printkosten te besparen, is huismerkinkt een uitstekende optie die je zeker eens moet overwegen. Huismerkinkt is namelijk aanzienlijk goedkoper dan originele inkt van de fabrikant en kan in de meeste kantoorboekhandels worden gevonden. Dit type inkt biedt ook dezelfde kwaliteit als het originele product, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het opofferen van de printkwaliteit om geld te besparen.

huismerk inktWat is huismerkinkt?

Huismerkinkt is inkt die is geëtiketteerd voor een kantoorleverancier, in plaats van voor de printerfabrikant. Het wordt over het algemeen niet verkocht in verpakkingen zoals originele fabrieksinkt, maar u kunt het gewoon kopen bij de meeste kantoorboekhandels of webshops die inkt verkopen zoals Bol.com of Coolblue. Huismerkinkt werkt in elke printer die het formaat cartridge aankan dat u gebruikt. Het maakt op zich niet uit of u een inkjetprinter of laserprinter gebruikt.

Wat is het verschil met originele inkt van de fabrikant?

Dit is een veel voorkomende vraag die veel mensen hebben als het gaat om huismerkinkt en originele fabrikanten. Private labels worden geproduceerd door andere bedrijven dan de maker van het product, terwijl originele fabrikanten hun eigen printers en inkten produceren.

Huismerkinkt heeft meestal zeer vergelijkbare componenten als die van de originele fabrikant, hoewel het technisch gezien niet als “compatibel” wordt beschouwd. Dit betekent echter niet dat huismerkinkten inferieur zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

Huismerk inkt kopen?

Voordelen van het gebruik van huismerk inkt

Huismerkinkt is goedkoper dan originele fabrieksinkt

De belangrijkste reden om huismerkinkt te kopen is om geld te besparen. De gemiddelde kosten van het afdrukken met originele inkt van de fabrikant is €50 per cartridge. Huismerkinkt daarentegen kost gemiddeld slechts €22 per inktpatroon.

Er zijn veel inktfabrikanten die dezelfde kwaliteit inkt aanbieden voor een veel lagere prijs dan de originele fabrikant. Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruik van huismerkinkt is dus de geldbesparing die het oplevert.

Als u dit type inkt koopt, bespaart u geld doordat u bovendien ook meer pagina’s kunt afdrukken voordat de inkt op is, terwijl de afdrukkwaliteit op een evenwaardig niveau blijft dan wanneer u in de fabriek gemaakte cartridges zou kopen. Dit kan u tot 50% op uw printkosten besparen.

Huismerkinkt heeft dezelfde kwaliteit

Hoewel huismerkinkt goedkoper is dan originele fabrieksinkt, wordt er niet ingeleverd op kwaliteit. Met huismerkinkt krijgt u afdrukken van dezelfde hoge kwaliteit die u zou krijgen met originele inkt van de fabrikant. Dit komt omdat het dezelfde premium inkt gebruikt en wordt afgevuld in gerecycleerde cartridges die voldoen aan de OEM-normen of deze overtreffen.

Vanwege de kwaliteit is huismerkinkt erg populair geworden onder kantoorboekhandels. Zij verkopen het product als alternatief voor de duurdere originele fabrieksinkt.

Huismerkinkt is bovendien ook beschikbaar voor wie gebruik maakt van een laserprinter. Als u een laserprinter hebt, dan is huismerkinkt ook een goede optie. Dit type inkt kan in elk compatibel merk en model laserprinter worden gebruikt, niet alleen in de originele printer van de fabrikant.

Nadelen van het gebruik van huismerkinkt

Garantie

Het grootste nadeel van huismerkinkt is het gebrek aan garantie. Dit betekent dat als er iets misgaat met uw printer en het heeft te maken met de inkt, zoals verstopping, dan staat u er alleen voor. Zeker heel wat goedkope laserprinters die bedoeld zijn voor thuiskantoren zijn hier vaak erg gevoelig aan, aangezien fabrikanten écht rekenen op hun winst bij het verkopen van de inkt door de kleine marges op de printers zelf.

Printer kan eerder verstopt raken

Een ander nadeel van het gebruik van huismerkinkt is dat de printer soms verstopt kan raken voordat de inkt op is. Dit betekent dat u mogelijk veel meer geld uitgeeft aan inkt dan nodig is, wat het doel van geld besparen tenietdoet.

Mogelijk kleurverschillen

Een van de nadelen van het gebruik van huismerkinkt is dat er af en toe kleurverschillen kunnen optreden. Dit betekent dat u een iets andere kleur inkt kunt krijgen, wat frustrerend kan zijn als u belangrijke documenten afdrukt.

Eén reactie

  1. Ik baal van huismerk inkt, printer verstopt , ook van n=minn zoon nen zwager als je minder veel print nu heb ik de duurdere orginele Canon en geen verstopte kop printer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *