De 5 beste Wifi Printers van 2024 om draadloos af te drukken & onze 3 favorieten

Printen via Wifi is tegenwoordig kinderspel. Je hebt alleen maar een Wifi printer nodig en in bepaalde gevallen een router. Vervolgens kan je vanaf elke plaats in je woning of op kantoor draadloos beginnen uit te printen. Zo simpel is het. Je kan bij wijze van spreken vanuit je bureaustoel of luie zetel printopdrachten laten uitvoeren. Op deze pagina over de beste WiFi printers geven we praktische tips wanneer je op punt staat een draadloze printer te kopen.

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One PrinterHoud het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en webpagina's tot professionele...

Epson

Veelzijdig en betaalbaar: dat is de Epson Expression Home XP-2150 Hiermee kun je afdrukken, scannen en kopiëren vanaf vrijwel alle locaties dankzij Wi-Fi (Direct). In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt dit apparaat tevens de mogelijkheid randloos te printen: ideaal voor foto's of...

Canon

Ontdek de multifunctionele Canon PIXMA TS3350 all-in-one inkjetprinter. Ondanks het compacte formaat van de printer, wat ideaal is voor thuisgebruikt, barst de Canon PIXMA TS3350 van de geavanceerde opties. De installatie is heel eenvoudig en wireless connectiviteit is beschikbaar met één druk op...

Canon

De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen...

HP

Ga meteen aan de slag met printen met de HP Deskjet 2710e + 1 set extra inkt bundel. De HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1...

Een draadloze wifi printer kopen: een goed idee?

Een Wifi printer maakt een draadloze verbinding met alle toestellen in het netwerk bij je thuis of in een kantooromgeving. Op deze wijze kan je documenten afdrukken vanaf je tablet, laptop, smartphone of computer. Het doet er niet toe op welke plek je printapparaat staat. Het toestel moet aan één voorwaarde voldoen. Hij mag niet afstaan wanneer je een printopdracht wil versturen.

Een andere mogelijkheid die bestaat. Je print vanaf een externe plaats en locatie. Het overgrote deel van de Wifi printers heeft een persoonlijk e-mailadres. Je zendt een mail naar dit voorbehouden adres en het document rolt een fractie later uit je printer. Ook via de Google Cloud Printer kan je vanaf elke plaats afdrukken.

Zijn er printers die geen Wifi hebben?

De meeste nieuwe inkjetprinters – zeg maar negentig procent – hebben Wifi. Alleen de goedkopere instapmodellen die plus minus 50 euro staan geprijsd, hebben het vaak niet. Laserprinters daarentegen hebben niet allemaal Wifi.

Als je een laserprinter koopt, zal je wel eerst moeten nachecken of een ingebouwde Wifi is voorzien. In heel veel gevallen kan je via de naam weten of de printer een Wifi functie heeft. Een tip: dit kan je nagaan wanneer het typenummer van het printapparaat op een ‘W’ eindigt.

Hoe geef ik printopdrachten vanaf mijn smartphone of tablet?

Wat doe ik als mijn printtoestel is aangesloten? Als dit het geval is, moet je op je tablet of smartphone niets meer installeren. Je kan meteen aan de slag en beginnen te printen. Hou wel rekening dat het printapparaat compatibel is voor het type toestel dat jij persoonlijk gebruikt: iOS of Android?

Hoe moet je een draadloze printer aansluiten?

De gebruiksaanwijzingen verschillen van printer tot printer. Bij elk toestel zit gelukkig een makkelijk stappenplan met duidelijke afbeeldingen. Vreemd genoeg heb je bij bepaalde Wifi printers een USB kabel nodig om de printer te kunnen installeren.

Bij de meeste printers geef je eenvoudigweg tijdens het installeren aan dat je een draadloze verbinding op het oog hebt. Je maakt dan een connectie met het netwerk van bij je thuis of met het netwerk op kantoor. Normaal gezien moet je éénmalig een bepaald wachtwoord invoeren.

Er zijn ook printtoestellen tegenwoordig op de markt die Wifi Direct ondersteunen. Hiermee maak je een directe connectie tussen je tablet, smartphone of pc met de printer zonder gebruik te moeten maken van een modem.

Brother HL-1212W WiFi Printer

De Brother HL-1212W Printer is een goede oplossing voor printgebruik op kantoor of in je eigen thuisomgeving. De laserprinter drukt je schooltaken bij je thuis of facturen op kantoor af in zwart-wit. En dit met een printsnelheid van 20 pagina’s in 60 seconden. Langer dan 3 seconden hoef je bijgevolg niet meer te wachten op documenten.

Als je in de omgeving bent van draadloos netwerk, kan je printopdrachten versturen via de scan app of iPrint app vanaf je tablet, smartphone of laptop. Ook zonder deze vernoemde apps bestaat de mogelijkheid om printopdrachten te laten uitvoeren vanaf je laptop of smartphone met de hulp van Wifi. De printer kan je best omschrijven als compact met volgende afmetingen: 34 x 24 x 18 centimeter.

De HL-1212W beschikt over een heel praktische functie: de zogeheten anti-jam. Hierdoor vermijd je papierstoringen wat erg handig is. De toner die standaard wordt meegeleverd, drukt tot 1000 pagina’s af.

Pluspunten

 • De printer heeft een compact formaat en functioneert op een heel beperkte ruimte. Op een bureau of zelfs in een kast
 • De verbruikskosten zijn aan de hele lage kant. Hierdoor spendeer je weinig voor de inkt
 • De printsnelheid ligt op 20 pagina’s per minuut. Wachten op een printje behoort tot de voltooid verleden tijd

Minpunten

 • De printer kan alleen maar zwart-wit printen. Scannen, faxen en kopiëren zijn niet ter beschikking
 • Het is voor de goede orde dus geen kleurenprinter

Technische specificaties

PrintertypeEnkel printen
PrinttechnologieLaserprinter
Locatie om te gebruikenKantoor & Thuisgebruik
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterNeen
Kosten per pagina€0,043

HP LaserJet Pro M203dw Printer

De HP LaserJet Pro M203dw Printer is een zwart-wit Wifi printer die alles in huis heeft om tekstdocumenten van kleinere ondernemingen af te drukken op een heel verzorgde manier. Door de ondersteuning voor SNMP, stel je zelf in over welke printrechten je werknemers beschikken of niet.

De documenten worden draadloos doorgezonden naar de printer van het aanwezige Wifi netwerk. Wanneer het Wifi bereik onvoldoende of slecht is, kan je nog altijd draadloos een verbinding maken met de printer. Je bespaart heel wat papier omdat de printer dubbelzijdig kan afdrukken. Dit gaat volledig automatisch.

De printer start meteen wanneer je de Auto on/Auto off knop indrukt. Door middel van AirPrint kan je printopdrachten laten uitvoeren als je eigenaar bent van een iPad of iPhone. Documenten kunnen ook worden uitgeprint via de Google Cloud vanuit de cloud.

Pluspunten

 • Met dit printmodel druk je draadloos tekstdocumenten af via Google Cloud Print, e-mail print of Apple AirPrint
 • De verbruikskosten zijn aan de vrij lage kant. Hierdoor betaal je weinig voor de inkt
 • De printsnelheid ligt met 28 pagina’s per minuut aan de hoge kant. Wachten op een printje behoort met deze printer tot het verleden

Minpunten

 • De printer kan alleen maar zwart-wit printen. Scannen, faxen en kopiëren staan niet ter beschikking
 • Het is geen all-in-one printe

Technische specificaties

PrintertypeEnkel printen
PrinttechnologieLaserprinter
Locatie om te gebruikenKantoorprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterNeen
Kosten per pagina€0,031

Lexmark MB2236adw WiFi Printer

De Lexmark MB2236adw is een all-in-one laserprinter. Het printmodel komt het beste tot zijn recht in een professionele werkomgeving zoals op een kantoor. Met een printsnelheid van 34 pagina’s in 60 seconden hoe je nooit lang te wachten op een uitgeprint document. Dit model heeft een heel praktische ingebouwde automatische documentinvoer (ADF).

Dit heeft het grote voordeel als je een grote stapel papier invoert, de printer na elkaar moeiteloos kopieert of scant. Deze functie wordt afgehandeld met een printsnelheid van 23 vellen per minuut. Een andere praktische functie waarover de MB2236adw beschikt, is dat het toestel dubbelzijdig kan afdrukken. Op deze manier bespaar je heel wat papier.

Printen verloopt heel vlot via het Wifi netwerk met je laptop, smartphone, tablet of pc zonder enige tussenkomst van een router met Wifi-direct. De standaard meegeleverde toners hebben een capaciteit van 6000 pagina’s. Bijvullen zal je met andere woorden niet dadelijk moeten doen.

Pluspunten

 • Het is een all-in-one printer: meer bepaald een 4-in-1. Je kan er niet alleen mee printen, maar ook faxen, scannen en kopiëren
 • De invoercapaciteit ligt heel hoog met 2 x 250 vellen. Papier moet je niet om de haverklap aanvullen
 • De printsnelheid ligt met 34 pagina’s per minuut in zwart-wit aan de heel hoge kant. Bijgevolg moet je niet lang wachten op een printdocument

Minpunten

 • De printer kan alleen maar zwart-wit printen. Het is dus geen kleurenprinter
 • Het formaat is niet compact. Het printapparaat neemt wel wat ruimte in beslag

Technische specificaties

PrintertypeAll-in-one printer
PrinttechnologieLaserprinter
Locatie om te gebruikenKantoorprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterNeen