De 5 beste printers voor thuis van 2024 & onze 3 favorieten

Wil je een printer kopen voor bij je thuis, maar weet je niet precies welke je aan de haak moet slaan. Op deze pagina over de beste printers voor thuisgebruik helpen we je op weg om een juiste keuze te maken als je een printer voor in de thuisomgeving wil aankopen.

Waar moet je op letten? Welk soort printer past bij je? Hoe groot is de printsnelheid? Allemaal vragen waar we met een kleine praktische gids antwoorden op geven.

Canon

Let op: deze printer heeft geen WiFi, is niet draadloos te gebruiken, heeft geen Chromebook ondersteuning en een USB-printkabel wordt niet standaard meegeleverd.Deze Canon PIXMA MG2555S All-in-One printer is geschikt voor thuisgebruik. Met deze printer kun je eenvoudig printen, kopiëren en...

HP

Dit is de HP DeskJet 2710e All-in-One Printer met Instant InkDe HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1 cartridge. Het printen in...

Epson

Veelzijdig en betaalbaar: dat is de Epson Expression Home XP-2200 hiermee kun je afdrukken, scannen en kopiëren vanaf vrijwel alle locaties dankzij Wi-Fi (Direct). In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt deze multifunctionele printer tevens de mogelijkheid om randloos te...

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One Printer Houd het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en...

Canon

Deze chique Canon PIXMA TS5350A All-In-One printer heeft een eigentijds tweekleurig ontwerp met LED-statusbalk, en is daarmee een geschikte oplossing voor moderne creaties. Laat je ambities de vrije loop en ga aan de slag met ontwerpen met Easy-PhotoPrint Editor, of probeer...

Het kiezen van een printer voor thuisgebruik: premium of goedkoop?

Een printer vind je in uiteenlopende prijscategorieën. Maar wat zijn uiteindelijk de grote verschilpunten tussen een goedkope en een duurdere versie:

 • De printkwaliteit bij tekstdocumenten
 • De snelheid bij het printen
 • Hoe zit het met de kwaliteit bij het afdrukken van de foto’s
 • De extra functies: via een app of een geheugenkaartlezer
 • Bij een all-in-one: hoe zit het met kopiëren en scannen

Bij de aanschaf van een printer voor thuis moet je rekening houden met het totaalplaatje. Ter verduidelijking: de aanschafprijs plus de prijs van de inkt voor een middellange periode. Zo kan een goedkoop modeltype van printer dat je koopt na verloop van tijd een duurkoop worden omdat de prijzen van de cartridges die je nodig hebt, de pan uit swingen. Anderzijds kan een goedkope printer mensen tevreden stellen, die maar heel sporadisch een document afdrukken.

Stel op voorhand een eigen vragenlijst op

Bekijk de mogelijkheden zorgvuldig. Zo kunnen laserprinters wel in kleur printen wat ideaal is voor tekstdocumenten met diepgang, maar niet voor afbeeldingen zoals foto’s. Dan biedt inkjet het juiste alternatief. De reden is omdat de inkjet technologie betere kleuren accentueert bij foto’s. Verder zal je dus met volgende zaken rekening moeten houden:

 • Zoek je een monochrome printer of ben je naarstig op zoek naar een kleurenprinter?
 • In het geval dat je voor een kleurenprinter voluit gaat: wil je kleurenfoto’s afdrukken of slechts enkele opgedirkte documenten in kleur?
 • Wat is het aantal dat je wil afdrukken per maand? Een compact printapparaat is wellicht niet geschikt om een grote hoeveelheid documenten maandelijks af te printen. Daarnaast zal je ook de printsnelheid in de gaten moeten houden.
 • Inkjet- of laserprinter? Lasers zijn niet meer de peperdure printers zoals dat vroeger het geval was. Momenteel heb je zelfs budgetlasers voor weinig geld in je winkelmand. Het grote voordeel van lasers is dat ze haarscherp afprinten.

Verwar afdrukresolutie niet met scanresolutie

Hoe fijn foto’s en tekst worden uitgeprint, merk je aan de afdrukresolutie. Een concreet voorbeeld: 4800 x 1200 dpi (dots per inch of kleine puntjes inkt per 2,54 centimeter) levert een haarscherpe afdruk op. Verwar echter de afdrukresolutie niet met de scanresolutie bij een all-in-one. Zo een typische standaardwaarde tijdens het scannen is 1200 x 1200 ppi (pixels per inch).

Met deze waarde kan je al kwaliteitsvolle hoogwaardige documenten scannen. Als je van plan bent tamelijk veel te scannen, dan is een ingebouwde ADF-functie vrij handig. Dit zorgt dat een bundel papier klaarligt zodat ze 1-voor-1 worden geprint. De meer dure apparaten zijn zelfs in staat om dubbelzijdig handelingen uit te voeren..

HP DeskJet 2724 Printer

De HP DeskJet 2724 Printer is een heel compacte all-in-one inkjetprinter die ontworpen is voor in je thuisomgeving. Het vrij kleine formaat kan je overal kwijt. In de huiskamer of op het bureau en neemt dus nauwelijks ruimte in beslag. De DeskJet 2724 beschikt over 2 cartridges: de ene is een 3-in-1 kleuren cartridge en de andere is gereserveerd voor zwarte inkt.

De kleurprinter is uiterst geschikt voor documenten. Maar als fotoprinter schiet dit modeltype duidelijk tekort. De aankoopprijs voor alle kleuren is een heel stuk hoger dan wanneer je 3 losse kleuren cartridges zou kopen. De printer is compatibel voor HP Instant Ink. Deze Hewlett Packard service zorgt ervoor dat printen nog eenvoudiger en makkelijker verloopt. Afdrukopdrachten doorgeven met je iPad of iPhone kan door middel van Apple AirPrint.

Pluspunten

 • Het is een all-in-one printer die naast het klassieke printen ook de taken kopiëren en scannen kan uitvoeren. Het is een zogenaamde 3-in-1
 • Cartridges moet je niet meer los kopen omdat deze printer HP Instant Ink ondersteunt
 • Met deze printer druk je onmiddellijk tekstdocumenten af via Apple AirPrint

Minpunten

 • De printer drukt 10 zwart-wit pagina’s in 60 seconden af. Niet meteen de hoogste snelheid om af te drukken

Technische specificaties

Printer soort typeAll-in-one, 3-in-1
Gebruikte technologie om af te drukkenInkjet
Locatie voor te gebruikenThuis
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa – niet geschikt als fotoprinter
Verbruik kost per pagina0,09 euro
Printresolutie maximum breedte1200 dpi
Printresolutie maximum hoogte1200 dpi
GeheugenkaartlezerNee
USB aansluitingJa

HP ENVY 6022 Printer

De HP ENVY 6022 Printer is voor elk gezinslid een uitstekende bondgenoot als all-in-one kleuren inkjetprinter. Of je schoolgaande kinderen nu taken moeten uitvoeren of jij als ouder iets moet kopiëren of scannen voor je werk. Deze printer is werkelijk een duivel-doe-al. Als fotoprinter lijkt het printapparaat iets minder geschikt omdat de beelden niet helemaal scherp worden uitgeprint.

Eén van de grote voordelen van de ENVY 6022 Printer is dat je niet iets moet uitprinten via de computer. Je kan nu ook printopdrachten doorgeven via je tablet of smartphone. Dit is erg handig als je iets vergeten bent te printen en naar de tv aan het kijken bent. Je zendt de opdracht via je smartphone naar de printer zonder de zetel te moeten uitkomen. Via de Smart app van HP breng je dit in een paar klikken voor mekaar.

De 3-in-1 kleuren cartridge vermijdt dat je basiskleuren los moet aanschaffen. Ook al print je in kleurmodus, dan is dit nog de beste oplossing. Met de hulp van HP Instant Ink is afdrukken met de Envy 6022 makkelijk en qua prijs een schot in de roos.

Pluspunten

 • Naast printen beschikt deze printer ook over de functies: kopiëren of scannen
 • Cartridges moet je niet meer los kopen omdat deze printer HP Instant Ink ondersteunt
 • Met deze printer druk je onmiddellijk tekstdocumenten af via Apple AirPrint

Minpunten

 • De printer drukt 10 zwart-wit pagina’s in 60 seconden af. Niet meteen de hoogste snelheid om af te drukken, maar voor huishoudelijk gebruik meer dan voldoende

Technische specificaties

Printer soort typeAll-in-one, 3-in-1
Gebruikte technologie om af te drukkenInkjet
Plek om te gebruikenThuis
Ingebouwde voorziene WifiJa
Kleuren printerNiet geschikt als fotoprinter
Verbruik kost per pagina0,09 euro
Printresolutie maximum breedte1200 dpi
Printresolutie maximum hoogte1200 dpi
GeheugenkaartlezerNee
USB aansluitingJa

Lexmark B2236dw Laserprinter

De Lexmark B2236dw Laserprinter is in tegenstelling met de andere voorgestelde printers geen inkjet apparaat, maar een laserprinter. Dit printtoestel functioneert door zijn hoge printsnelheid niet alleen goed op kantoor, maar is ook zeer geschikt voor thuisgebruik. Met de snelheid van maar liefst 34 pagina’s in 1 minuut duurt een uitgelezen print niet langer dan 2 seconden.

De B2236dw Laserprinter beschikt enkel maar over een printfunctie. Faxen, kopiëren of scannen ontbreken. Net als de kleuren. Het is een zwart-wit toestel. Via het Wifi network kan je opdrachten afdrukken met de laptop, pc, tablet of smartphone. Omdat dit afdruktoestel dubbelzijdig uitprint, bespaar je heel wat papier.

De voorziene toners die worden gebruikt, hebben een capaciteit van ongeveer 6000 pagina’s. Regelmatig aanvullen hoeft niet meer. Met een hoogte van 21,5 centimeter en een breedte en lengte van 30 centimeter, heb je weinig ruimte nodig. Je kan het printapparaat in een kast of bureau plaatsen.

Pluspunten

 • Je hoeft minder dan 2 seconden op een print te wachten vermits het toestel maar liefst 34 prints (in zwart-wit) in 60 seconden afdrukt
 • De invoercapaciteit bedraagt 250 vellen zodat je niet de hele tijd papier moet aanvullen
 • Met deze printer druk je onmiddellijk draadloos documenten af via Apple AirPrint en Google Cloud

Minpunten

 • De printer kan alleen maar in zwart-wit printen. Scannen, faxen en kopiëren ontbreken
 • Het is enkele een zwart-wit printer

Technische specificaties

Printer soort typeZwart-wit, geen kleurenprinter of all-in-one
Gebruikte technologie om af te drukkenLaser
Locatie voor te gebruikenThuis
Ingebouwde voorziene WifiJa
KleurenprinterNee
Printresolutie maximum breedte1200 dpi
Printresolutie maximum hoogte1200 dpi
GeheugenkaartlezerNee
USB aansluitingJa