De 5 beste labelprinters van 2024 & onze 3 favorieten

Met de beste labelprinters kan je etiketten, barcodes en visitekaartjes afdrukken op zowel papier als plastic. Je kunt dit alles met gemak en tegen lage kosten doen. Labelprinters worden daardoor steeds populairder. De beslissing om een labelprinter te kopen is niet altijd eenvoudig. Je moet met verschillende factoren rekening houden zoals de afdrukresolutie, de afdrukcapaciteit en hoe je de labelprinter wilt gaan gebruiken.

Merkloos

Print snel en eenvoudig professionele gelamineerde labels met de draagbare en compacte PT-H107B en verhoog de efficiëntie met een geordende en georganiseerde omgeving, waarin belangrijke items gemakkelijk terug te vinden zijn.

DYMO

Met dit gemakkelijk te gebruiken systeem kun je de labels precies maken zoals jij dat wilt. Print op een grote verscheidenheid van gekleurde labels, waarbij populaire eigenschappen zoals meerdere letterstijlen, onderstrepen van tekens, vetgedrukte tekens, aanpassing van tekstgrootte en nog veel...

DYMO

Met dit Dymo Starterpack kunt u meteen aan de slag, de LT100H LetraTag samen met 3x de 91201 (Huismerk) lettertapes. Deze LT100H is erg gemakkelijk te gebruiken en is door het compacte formaat erg handzaam en makkelijk mee te nemen voor monteurs bijvoorbeeld. Allerlei verschillende kleuren tape...

Dymo

De DYMO LabelWriter 550 Turbo is speciaal gemaakt voor mensen die niet heel de dag aan hetzelfde bureau werken. Je verbindt deze labelprinter namelijk met alle computers op je netwerk zodat je op elke plaats je labels print. Met 90 labels per minuut doe je dat nog snel ook. De labelprinter...

Crafts & Co.

De portable printer heeft een minimalistisch en stijlvol design en maakt gebruik van de thermal label printing techniek. Hoe werkt thermal label printing met de portable printer?Bij thermal label printing is er geen inkt nodig om de labels te printen, de tekst verschijnt door middel van warmteJe...

Wat zijn labelprinters?

Labelprinters worden gebruikt om een voorwerp van een etiket te voorzien. Etiketten worden meestal geleverd op rollen etikettenpapier, en labelprinters maken meestal gebruik van thermische druk. Etikettenprinters kunnen tegenwoordig voor een aantal dingen worden gebruikt: etiketten voor producten en verzenddozen, barcodes voor producten en voorraadcontrole-etiketten.

Er zijn vele modellen labelprinters om uit te kiezen, dus het is belangrijk om te bepalen welke soorten etiketten u nodig hebt voordat je een labelprinter koopt. Er is een breed scala aan prijzen, afhankelijk van de functies die ze hebben, zoals afdrukken in kleur of gebruiksgemak.

Soorten labelprinters

Beste labelprinters

Printerfabrikanten produceren vaak twee verschillende soorten etikettenprinters. Enerzijds zijn er printers die gebruik maken van een technologie die bekend staat als direct thermisch printen. De inktkop wordt op specifieke te bedrukken plaatsen verwarmd en vervolgens op het etiket aangebracht.

Thermische transfer labelprinters daarentegen zijn in staat etiketten te printen door thermische energie over te dragen. Voor het drukken wordt een inktlint gebruikt, dat in de te bedrukken zones wordt verwarmd.

Voor- en nadelen van labelprinters

Etikettenprinters hebben vele voordelen, waarvan de belangrijkste is dat etikettenprinters worden gebruikt voor het etiketteren van etiketten, kisten, dozen en andere artikelen.

Etikettenprinters zijn steeds populairder geworden vanwege hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en het gemak dat zij bieden. Inkt van etikettenprinters heeft niet de neiging te vervagen of uit te lopen, in tegenstelling tot ander etikettenpapier.

Bovendien zijn etikettenprinters na verloop van tijd minder duur dan etikettenpapier wanneer u rekening houdt met het afdrukken op rollen in plaats van losse vellen. De prijs van inkt voor etikettenprinters is bovendien vrij laag.

Etikettenprinters hebben echter ook enkele nadelen. Een ander nadeel is dat etikettenprinters beperkt zijn tot etikettenpapier, wat vrij beperkt kan zijn, vooral bij stickers. Het etiketpapier voor etikettenprinters wordt over het algemeen niet op het formaat van stickers gesneden, dus etiketpapier moet eerst worden gesneden voordat erop kan worden geprint met een etikettenprinter.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een labelprinter

Bij de aanschaf van etikettenprinters zijn het etikettype, het etiketformaat, de etikettoepassing, het type etikettenprinter en het formaat van de etikettenprinter allemaal overwegingen.

Etikettype

Het etikettype is belangrijk omdat het van invloed kan zijn op de eigenschappen van de printer. Het is belangrijk na te gaan hoe het etiket zal worden aangebracht, want er zijn twee hoofdtypes: etiketten voor licht gebruik die worden afgedrukt op vellenprinters en etiketten voor hoge temperaturen die worden afgedrukt op rolprinters.

Soort gebruik

Het type etikettenprinter is ook belangrijk om te overwegen. Er zijn twee soorten etikettenprinters op de markt: desktop-etikettenprinters, die over het algemeen goedkoop zijn en veel gebruikt worden door kleine bedrijven, studenten en thuisgebruikers; en industriële etikettenprinters, die duurder zijn, maar een langere levensduur hebben van 20000 gebruiksuren doordat ze een grotere hittebestendigheid hebben van maximaal 200 graden.

Grootte van het etiket

De grootte van het etiket is ook belangrijk om te overwegen, want als het te groot is, dan zal de etikettenprinter buiten het etiketgebied afdrukken. Als het etiket te klein is voor het afdrukken van tekst, dan kunt u het niet gebruiken.

Formaat labelprinter

Het formaat van de etikettenprinter is ook een belangrijke overweging, omdat etikettenprinters over het algemeen staande grote etikettenprinters of desktop-etikettenprinters zijn. Staande etikettenprinters hebben zeer hoge printsnelheden, terwijl de etikettenprinter klein en klein is zodat u veel verschillende etiketformaten kunt gebruiken.

Beste labelprinters van 2024

DYMO LabelWriter 4XL Labelmaker

Met de DYMO LabelWriter 4XL is het afdrukken van etiketten een makkie – typ gewoon een adres of andere informatie in, klik op afdrukken en voila! Deze etikettenprinter drukt met gemak barcodes, verzendetiketten, magazijnetiketten en identificatie-etiketten af.

Hij bespaart u ook tijd omdat u dankzij de thermische bonnentechnologie alleen de Dymo compatibele etiketten hoeft te kopen. Bovendien gebruikt hij geen inkt, dus u hoeft niet meer zonder inktpatronen te zitten!

Pluspunten

 • Goede afdrukresolutie van 300dpi
 • Ondersteunt 19 etiketformaten
 • Ideale labelprinter om te gebruiken op kantoor

Minpunten

 • Is geen draagbare labelprinter

DYMO LabelManager 280

De DYMO LabelManager 280 is gemakkelijk te gebruiken en perfect voor het organiseren van documenten, kantoorbenodigdheden en randapparatuur. Het ontwerp van de labelmaker-tapeprinter vereist een comfortabele grip zodat uw hand niet wordt belast, wat u nodig hebt als u de hele dag met een instrument werkt. Er zijn twee versies beschikbaar: een AZERTY en QWERTY.

Beide worden geleverd met ingebouwde oplaadbare batterijen zodat ze overal mee naartoe kunnen worden genomen zonder aan een stopcontact vast te zitten! Aansluiting via USB betekent ook dat u kunt zien hoe de labels eruit zullen zien voordat u ze afdrukt, zodat er tijdens de productie geen gênante fouten meer kunnen gebeuren.

Pluspunten

 • Geschikt voor mobiel gebruik dankzij oplaadbare batterijen
 • Je kan op voorhand zien hoe het label er zal uitzien
 • Ligt goed in de hand

Minpunten

 • Display is niet groot

Brother QL-820NWB

De Brother QL-820NWB is de perfecte labelprinter om thuis aangepaste, professioneel ogende labels te maken. U kunt tot 62 mm breed afdrukken met inkt en kleurenopties van hoge kwaliteit. Dankzij de verzegelde papierrol kunt u moeiteloos afdrukken zonder dat u een schaar nodig hebt.

Zelfs wanneer het tijd is om uw etiketrollen te verwisselen, kunt u dit in slechts enkele seconden doen met een paar handsfree bewegingen en in één beweging! Het ingebouwde geheugen betekent dat u zelfs uw computer of laptop niet hoeft te gebruiken om nieuwe etiketten te maken.

Pluspunten

 • Kan ook rode tekst printen
 • Hoge printresolutie van 300dpi
 • Labels worden automatisch afgesneden

Minpunten

 • Batterij is niet meegeleverd