De 5 beste kleurenprinters van 2024 & onze 3 favorieten

Een kantoorwereld zonder papier is helemaal nog niet voor morgen. Ondanks het digitale tijdperk, blijft papier deel uitmaken van de dagdagelijkse administratieve taken. Ook al werden er de jongste jaren al heel wat nutteloze taken binnen een kantooromgeving tot een minimum herleid. Wanneer je op de vooravond staat om een nieuwe kleurenprinter aan te kopen, zal je aan bepaalde factoren moeten denken.

HP

Dit is de HP DeskJet 2710e All-in-One Printer met Instant InkDe HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1 cartridge. Het printen in...

Canon

De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen...

Epson

De nieuwe EcoTank ET-2850 van Epson is een A4 printer waar je middels flesseninkt zeer voordelig kunt printen. Geniet van mobiel printen en extreem lage kosten per pagina met deze multifunctionele inkjetprinter zonder cartridges en met dubbelzijdig printen. Perfect voor moderne, drukke...

De aankoopprijs en het bedrag van inktpatronen

Een oerdegelijke inkjetprinter kan je bij wijze van spreken al op de kop tikken vanaf 60 euro, maar loop niet te hard van stapel. Ga eerst eens na wat het kostenplaatje is van de bijhorende inktpatronen voor je een bepaald printmodel koopt. Die kosten kunnen immers van merk tot merk wel eens verschillen en vooral wat kostprijs nogal oplopen.

Aanschafprijs is niet alleen zaligmakend bij een all-in-one

Wie nauwelijks of weinig print, zal met een all-in-one instapmodel weinig problemen hebben. Voor gewone kantoorklussen voldoen printers immers allemaal. Wel schuilt er een addertje onder het gras. Heel vaak wordt gewaarschuwd voor drukkosten die verborgen worden gehouden. Zo kan een tekstpagina qua drukkost tussen de 2,5 en 6,5 eurocent op A4 formaat liggen. Voor een kleurpagina bedraagt dit bedrag zelfs van 42 cent tot 1,22 euro per pagina. Wanneer je heel veel print op maandbasis, kan dit een heel gat in je budget slaan. Gebruik daarom ook als vuistregel: hoe duurder de printer in aankoop, hoe goedkoper de printkosten zijn. Bij aankoop geldt daarom ook het algemene devies: denk vooral op middellange termijn wanneer je een printer wil aankopen.

Inkjet versus laserprinter

Kleurenprinter kan je in 3 categorieën onderscheiden: de gewone modale inkjetprinter met de daarbij horende fotoprinter en de laserprinter.

Inkjetprinter

Een inkjetprinter laat inkt vloeien vanuit verschillende reservoirs op een blad papier. Een drukprocedé dat vandaag de dag zo alledaags is dat je printers van dit modeltype al voor een paar tientallen euro’s koopt. De inkjet wordt ook door de meeste consumenten in huis gehaald.

Laserprinters

Laserprinters functioneren met poeder (of een zogenaamde toner), dat aan een hoge temperatuur op het blad wordt gebrand. Ze zijn over het algemeen veel duurder in aankoop, maar duidelijk minder prijzig in verbruik wanneer je van plan bent grotere volumes uit te printen. Voor thuiswerkers is een laserprinter een geschikte alternatieve oplossing omwille van de inktpatroon prijzen. Voor een printtoestel dat kleurenpagina’s afdrukt, moet je wel op ruim 100 euro rekenen bij aanschaf.

Snelheid van een kleurenprinter

Door de band genomen levert een laserprinter betere kwaliteit af dan de inkjetprinter en een hogere snelheid. Hoewel de inkjetprinter wel duidelijk aan een inhaalbeweging de afgelopen jaren bezig is. De duurdere exemplaren om te printen blijven hoe dan ook een grotere snelheid halen. De vraag is echter of de snelheid belangrijk is bij huis- en tuingebruik wanneer de printer niet voor zakelijke doeleinden voorbestemd is.

De kwaliteit uitgedrukt in dots per inch

Een laserprinter staat er voor bekend om een betere drukkwaliteit aan te bieden. De drukkwaliteit hangt af van de hoeveelheid dpi (dots per inch). Bij laserprinters ligt de resolutie een stuk hoger dan bij inkjetprinters. De lasertechnologie bewerkstelligt dat de toner diep en stevig in het papier brandt. Je kan het ei zo na kwalitatief vergelijken met offset drukwerk.

Een ingebouwde scanner

Enkele decennia geleden zouden ze een printtoestel met ingebouwde scanner, een ‘multifunctioneel’ benoemen. Vandaag is deze extra functie zo ingeburgerd dat de extra optie slechts een paar euro meer kost. Je stelt best bij jezelf de vraag of je die bepaalde extra functies wel nodig hebt. Zo kan je nu immers scannen met je smartphone via gespecialiseerde apps zoals onder andere Microsoft Office Lens. Die leveren vaak ook minder rompslomp op dat dat je papierdocumenten blad per blad manueel op de scanner moet leggen. Hieronder lees je de technische mogelijkheden van de 3 beste kleurenprinters die nu het meest worden gegeerd door de consumenten.

Canon PIXMA TS5151 Kleurenprinter

De Canon PIXMA TS5151 Printer is een all-in-one printer. Hiermee kan je verschillende functies uitvoeren die een compacte camera niet heeft. Uiteraard blijft het ‘gewone’ printen centraal staan, maar kopiëren en scannen zijn eveneens mogelijk in kleur of in zwart-witte afdrukken. Zonder rand kan je foto’s met dit apparaat uitprinten in een hoge resolutie die gedetailleerde beeldkwaliteit garandeert: 4800 x 1200 dpi.

Via de ingebouwde Wifi ondersteuning, heb je die vervelende kabel niet meer nodig om te kunnen printen. Draadloos opdrachten geven om af te drukken kan je doen vanaf je smartphone, tablet of laptop. Voor alle duidelijkheid: ook Bluetooth ondersteunt de PIXMA TS5151. Als je bepaalde aanpassingen wil instellen of een extern toestel wil toevoegen?

Dat kan je makkelijk laten uitvoeren via de 6,2 centimeter grote touchscreen-display. De voorziene papierladen kunnen tot 100 vellen herbergen. Er bestaat de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen. Zo kan je zonder papier bij te vullen 200 kantjes verwerken.

Pluspunten

 • Het is een veelzijdige all-in-one printer. Dat wil zeggen dat je naast printen eveneens kan kopiëren en scannen
 • De aankoopprijs van de 3-in-1 cartridge is relatief goedkoop. De hoofdreden is dat je met 1 cartridge verschillende kleuren onder één dak hebt: cyaan, geel en magenta
 • Hoogwaardige scherpe afdrukken worden gegarandeerd door de hoge printresolutie: 1200 x 4800 dpi

Minpunten

 • De vrij lage afdruksnelheid. Het apparaat print 10 pagina’s per minuut in zwart-wit

Technische specificaties in een notendop

Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Afdrukformaat maximum A4
Scanformaat maximum 21 x 29,7 centimeter (A4)
Dubbelzijdig printen Automatisch

HP OfficeJet Pro 8730 All-in-One Kleurenprinter

De HP OfficeJet Pro 8730 All-in-One Printer is een 4-in-1 printer en is voorbestemd om administratieve taken op kantoor uit te voeren. Naast het klassieke printen, kan deze printer ook kopiëren, scannen en zelfs faxen. De instructies kunnen worden ingegeven zonder dat er een PC hier bij te pas komt.

Het bedieningspaneel is een 10,9 centimeter groot touchscreen, waar alle handelingen kunnen worden gestuurd. Dubbelzijdig printen gebeurt volautomatisch via Wifi met de smartphone of laptop verbinding. Zo kan je eveneens door de dubbelzijdige automatische documenteninvoer (DADF) kopiëren en scannen in één oogopslag. De OfficeJet Pro 8730 ruggensteunt HP Instant Ink wat het afdrukken nog makkelijker maakt.

Pluspunten

 • Dit is een 4-in-1 printtoestel. Naast printen, kopiëren en faxen beschikt je nog een extra functie: de fax
 • In zwart-wit is de afdruksnelheid 24 pagina’s in 60 seconden
 • Cartridges moeten niet meer los worden aangekocht omdat de printer HP Instant Ink ondersteunt

Minpunten

 • De printer neemt wel een bepaalde ruimte in beslag

Technische specificaties in een notendop

Locatie om te gebruiken Kantoor
Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Afdrukformaat maximum A4
Scanformaat maximum 21 x 29,7 centimeter (A4)
Dubbelzijdig printen Automatisch

Brother MFC-L3750CDW All-in-One Kleurenprinter

De Brother MFC-L3750CDW is een all-in-one-printer om zakelijke taken in kantoor uit te voeren. Opvallend is dat de printer nauwelijks geluid maakt. Van geluidsoverlast heb je dus helemaal geen hinder in tegenstelling met andere printers in deze soortgelijke categorie.

Automatische documentinvoer (ADF), dubbelzijdig afdrukken en een printsnelheid van 24 pagina’s in 60 seconden zijn de grote troefkaarten van deze Brother MFC-L3750CDW All-in-One Printer. Met een 9 centimeter groot touchscreen kan je de verschillende instellingen aanpassen naar je eigen wensen.

Via ondersteuning voor iOS en Android apparaten en Wifi, beschik je over de mogelijkheid om draadloos te printen vanaf je laptop, tablet, desktop of smartphone.

Pros

 • Het printapparaat heeft 4 belangrijke functies in 1: printen, kopiëren scannen en faxen.
 • In zwart-wit is de afdruksnelheid zelfs 30 pagina’s in 60 seconden. Lang moet je niet wachten op je documenten
 • Door middel van ADF (automatische documentinvoer) kopieert en scant dit apparaat papier probleemloos in 1 keer

Cons

 • De printer neemt op het kantoor wel wat plaats in beslag

Technische specificaties in een notendop

Printer type All-in-one
Gebruikte technologie om af te drukken Laser
Locatie om te gebruiken Kantoor
Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Afdrukformaat maximum A4