De 5 beste inkjet printers van 2024 & onze 3 favorieten

Een inkjetprinter kan naast tekst en grafieken tegenwoordig ook als ideale fotoprinter door het leven gaan. Zeker als je hoogwaardig fotopapier gebruikt. Maar daar houden de multifunctionele taken niet mee op. Sommige inkjetprinters bedrukken op een professionele wijze cd en dvd hoesjes of T-shirts.

Op deze pagina over de beste inkjet printers ontvang je een korte handleiding waar je moet opletten als je een inkjetprinter gaat kopen.

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One PrinterHoud het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en webpagina's tot professionele...

Epson

Veelzijdig en betaalbaar: dat is de Epson Expression Home XP-2150 Hiermee kun je afdrukken, scannen en kopiëren vanaf vrijwel alle locaties dankzij Wi-Fi (Direct). In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt dit apparaat tevens de mogelijkheid randloos te printen: ideaal voor foto's of...

Canon

De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen...

Rekening houden met de resolutie van de inkjetprinter

De kwaliteit van een print wordt grotendeels bepaald door de hoeveelheid resoluties. Die wordt in het grafisch vakjargon uitgedrukt in dots per inch, afgekort met dpi. Hoe groter de resolutie, hoe beter de detail weergaves zijn. Zo is bijvoorbeeld voor een tekst of een grafiek een resolutie van 300 x 600 dpi meer dan voldoende. Dit ligt volledig anders als je inkjetprinter dienst doet als fotoprinter. In dat geval heb je minstens een resolutie nodig van 1200 dpi of meer.

De aanwezigheid van een geheugenkaartlezer

Tegenwoordig beschikken de meeste inkjetprinters over een standaard ingebouwde geheugenkaartlezer. Hierdoor kan je kaartlezers moeiteloos uitlezen. Het grote voordeel is dat je op deze manier foto’s afdrukt zonder dat je je laptop of pc moet opstarten. Met het lcd scherm op de printer kan je immers de instellingen helemaal naar je eigen wens aanpassen, selecteren, eventuele correcties uitvoeren en nadien vervolgens scherpe afdrukken maken.

Printsnelheid verschilt van printer tot printer

Niet elke inkjetprinter spuugt zijn printen met een evengrote snelheid uit. Wat iemand snel vindt, heeft ook te maken met persoonlijke wensen. Wanneer je sporadisch iets wil uitprinten, zal de snelheid wellicht nauwelijks een rol van betekenis spelen. Maar stel dat je een prachtfoto op A4 formaat voor iemand wil afdrukken, kan het soms wel heel vervelend of onaangenaam overkomen als de print tergend langzaam tevoorschijn komt en wellicht nog een tijdje achteraf moet drogen.

De snelheid om af te printen is afhankelijk van twee factoren: eerst een vooral door de computersnelheid. Ten tweede heeft het ook te maken met de omvang van het bestand. Hou dit altijd in het achterhoofd.

De aanwezigheid van een lcd scherm

Een goede raad: koop een printer met een lcd scherm. Zeker als je van plan bent foto’s later te willen afdrukken. Via het lcd scherm pas je immers de instellingen via een touchscreen aan. Corrigeer je beeldbestanden en bewerk je ze eventueel. Ook kan je op dit bedieningspaneel het aantal foto’s en de grootte volledig eigenhandig bepalen.

Opletten met namaak cartridges

Voor de meeste inkjetprinters zijn er ook ‘namaak cartridges’ op de markt voorradig. Die zijn een stuk beterkoop dan de originele cartridges en kunnen heel vaak ook worden bijgevuld. De ervaringen hiermee zijn niet altijd even positief. Sommige consumenten kunnen er probleemloos mee printen. Anderen hangen een minder fraai beeld op. Vooral de beschadiging van de printer en veel voorkomende storingen zijn een veel gehoorde klaagzang. Het maken van de keuze voor namaak of een originele cartridge ligt helemaal in jouw handen.

Wat zijn de printmogelijkheden van de beste inkjet printers?

Elke inkjetprinter kan op verschillende formaten printen en worden gebruikt voor verschillende doelstellingen. Even enkele voorbeelden opnoemen:

 • ID kaart kopiëren of inscannen
 • Posters printen op A3 formaat
 • Het bedrukken van T-shirts
 • Foto’s als miniatuur verzamelen voor een collage
 • Covers bedrukken van cd’s en DVD’s

HP DeskJet 2724 Inkjet Printer

De HP DeskJet 2724 Inkjet Printer is een compacte inkjetprinter voor thuisgebruik. Het is een all-in-one en is een compacte printer die je makkelijk op een bureautafel kan zetten omdat het printtoestel nauwelijks plaats inneemt. De DeskJet 2724 beschikt over 2 cartridges: de 3-in-1 kleur cartridge en de zwarte. De kleurprinter bewijst zijn waarde om documenten in kleur uit te printen.

Maar laten we er geen doekjes om winden: dit modeltype schiet tekort als fotoprinter. De printer heeft anderzijds wel het grote voordeel dat je ook draadloos printopdrachten kan versturen met de iPhone of iPad. Dit kan door gebruik te maken van de Apple AirPrint. De printer is eveneens compatibel met de HP Instant Ink. Deze service maakt het nog goedkoper en eenvoudiger om iets uit te draaien.

Pluspunten

 • Naast het printen kan je met dit apparaat ook kopiëren en scannen. Het is een polyvalent 3-in-1 toestel
 • Je hoeft geen cartridges meer los aan te schaffen omdat de printer ruggensteun geeft aan HP Instant Ink
 • Je print heel eenvoudig draadloos documenten af via de ondersteuning van de Apple AirPrint

Minpunten

 • De printer drukt in zwart-wit slechts 10 vellen per 60 seconden af wat aan de vrije lage kant ligt

Technische specificaties in een notendop

Kleurenprinter Ja
Printformaat maximum A4
Scanresolutie maximum breedte 1200 dpi
Scanresolutie maximum hoogte 1200 dpi
Compatibiliteit besturingssysteem Chrome OS, Android, Windows, Linux, Windows Phone, macOS, iOS
Verbinding type draadloos
USB aansluiting nee

HP ENVY Photo 7830 All-in-One Printer

De HP ENVY Photo 7830 All-in-One Printer is een 4-in-1 inkjetprinter die uitstekend functioneert bij je thuis. Naast printen, beschikt dit toestel ook over andere belangrijke functies zoals kopiëren, scannen en faxen. Kortom, alle bureaubenodigdheden onder één dak. De automatische documenteninvoer (kortweg: ADF) zorgt ervoor dat je in 1 keer een stapel papieren verwerkt.

De printer sluit je heel gebruiksvriendelijk aan via een kabel van een netwerk of maak gebruik van Wifi om het printtoestel met je netwerk te delen. Ook bestaat de mogelijkheid om via een USB stick foto’s en bestandsdocumenten te printen. Instellingen kunnen worden aangepast en aangestuurd via een 6,75 centimeter grootte touchscreen.

Beschikt je tablet of smartphone over NFC? Hou die dan heel dichtbij de printer om een printopdracht vast te leggen. De ENVY Photo 7830 geeft ondersteuning aan de HP Instant Ink om de printopdrachten nog makkelijker uit te voeren.

Pluspunten

 • Het is een 4-in-1 kleuren inkjet printer. Afgezien van printen, bezit dit apparaat nog over volgende andere functies: kopiëren, scannen en faxen
 • Op fotopapier kan je met deze printer uitstekende kwaliteitsvolle foto’s afdrukken
 • Vanaf een SD kaart print je onmiddellijk documenten uit zonder interventie van een pc, tablet of laptop

Minpunten

 • Wanneer je meer kostenefficiënt wil werken, is de aankoop van 4 losse kleuren cartridges een uitstekend alternatief

Technische specificaties in een notendop

Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Printformaat maximum A4
Scanresolutie maximum breedte 1200 dpi
Scanresolutie maximum hoogte 4800 dpi
Compatibiliteit besturingssysteem macOS, iOS, Android, Windows
Verbinding type draadloos
USB aansluiting Ja, 2

HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One Printer

De HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One Printer is een 4-in-1 kleurenprinter. Het toestel herbergt volgende functionaliteiten onder één motorkap: printen, kopiëren, scannen en faxen. Hou er wel rekening mee dat deze printer vrij veel ruimte inneemt op het kantoor. Voor huis- en tuingebruik is dit toestel minder geschikt. Enkel maar voor professionele werkzaamheden.

De printsnelheid van zwart-wit documenten is bepaald op 22 vellen in 60 seconden. Besparen op het gebruik van papier doe je door dubbelzijdig automatisch uit te printen in A4-formaat. Printtaken kan je sturen via de HP Printer Remote app. Instellingen worden aangepast door gebruik te maken van een 2,65 inch kleuren touchscreen.

Het printmodel heeft eveneens 2 papierladen ter beschikking met een opslagcapaciteit van 250 vellen. Hierdoor moet je niet elke dag papier aanvullen.

Pluspunten

 • Het is een 4-in-1 kleuren inkjet printer. Afgezien van printen, bezit dit apparaat nog over volgende andere functies: kopiëren, scannen en faxen
 • Je kan ook documenten scannen en nadien in A3 formaat afdrukken
 • Via ADF (automatische documentinvoer) kopieert en scant de printer een hele stapel papier in 1 tijd

Minpunten

 • De printer is nogal vrij groot. Hou hier rekening mee

Technische specificaties in een notendop

Printer type all-in-one, 4-in-1
Gebruikte technologie om af te drukken Inkjet
Locatie om te gebruiken Kantoor
Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Printformaat maximum A3 printer
Scanresolutie maximum breedte 4800 dpi
Scanresolutie maximum hoogte 1200 dpi
Compatibiliteit besturingssysteem macOS, iOS, Android, Windows
Verbinding type draadloos
USB aansluiting Ja, 1