De Beste Goedkope Laserprinters: Onze Top-3

Het is algemeen geweten dat laserprinters haarscherp en overduidelijke afdrukken maken en dat meestal doen aan een hoge snelheid. Bovendien zijn de printkosten van een pagina vrij laag en tot een minimum herleid. Laserprinters zijn in tegenstelling met enkele jaren geleden ook goedkoop en betaalbaar geworden voor de consumenten. Op deze pagina over de beste goedkope laserprinters wordt omschreven waarom laserprinters momenteel trendy en boeiend om te kopen zijn. Hieronder lees je over 3 laserprinters die tegenwoordig furore maken: Brother HL-1110 Laserprinter, Lexmark B2236dw Laserprinter en HP LaserJet Pro M15w Printer.

Wat zijn eigenlijk laserprinters?

Lasers maken hoofdzakelijk gebruik van een gespecialiseerde laser technologie om afbeeldingen en teksten af te drukken. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van een toner. Laserprinters staan erom bekend voor hun haarscherpe uitgeprinte tekstdocumenten en hun heel hoge printsnelheid. Zwart-wit laserprinters worden meer en meer goedkoper. Kleuren laserprinters anderzijds blijven evenwel nog aan de dure kant.

De printkosten van een laser zijn lager dan bij een inkjet

Een zogenaamde toner voor een laserprinter is in aankoop wel een stuk duurder. De andere kant van de medaille is dat je met zo een toner heel wat meer afdrukken maakt dan bij een inkjet cartridge. Voor gebruikers die vrij veel pagina’s printen op maandbasis, is de laserprinter het ideale alternatief. Dat is meteen ook de reden waarom je laserprinters hoofdzakelijk in een kantooromgeving aantreft.

Het aantal decibels speelt een niet te onderschatten rol

Wanneer je met de regelmaat van een klok print, mag je het geluidsniveau in de werkomgeving niet onderschatten. Heel veel printers produceren een storend aantal decibels. Het klinkt misschien heel bizar, maar als je van plan bent om een printer te kopen zal je met het geluid toch rekening moeten houden. Door de band genomen wordt een geluid van hoogstens 35 dB als aangenaam en niet storend bestempeld. In de product specificaties van elk printtoestel vind je in de handleiding het aantal decibels terug.

Rekening houden met de printsnelheid

Goedkope laserprinters behalen bij een zwart-wit print snelheden van plus minus 10 tot 20 pagina’s in 60 seconden. Veel duurdere laserprinters halen printsnelheden tot 40 pagina’s in zwart-wit per minuut. De snelheid van een laserprinter is trouwens afhankelijk van het interne geheugen en de processor. Bij sommige laserprinters bestaat de mogelijkheid om het interne geheugen op te drijven en uit te breiden.

Welke resolutie is geschikt voor tekstdocumenten of afbeeldingen

De resolutie waarbij een laserprinter de afdrukken produceert, is van minder ondergeschikt belang dan dat dit het geval is bij inkjetprinters. Wanneer de laserprinter enkel tekstdocumenten moet afdrukken, kan dit gemakkelijk met 600 dpi resolutie. Wanneer je op regelmatige basis bijvoorbeeld grafieken moet uitprinten, kan een printtoestel met een resolutie van 1200 dpi uitkomst bieden.

Papierlade en verschillende papiersoorten

Het merendeel van de printers beschikt normaal over één papierlade. Bij sommige printers kan je in een later stadium die papiercapaciteit uitbreiden. Heel handig als je vaak met verschillende papiersoorten werkt. Wanneer elk soort van papier zijn eigen specifieke lade heeft, hoef je immers geen extra papier te voorzien om te wisselen.

Besturingssysteem en verbindingen

Negentig procent van de laserprinters kunnen worden aangesloten via USB. Printers communiceren meer en meer draadloos of door middel van bedrading. Bijna alle laserprintapparaten zijn compatibel met Windows Vista, Windows 7 & Windows 10, Linux en Mac OS X.

Brother HL-1110 Laserprinter

Algemene productomschrijving

De Brother HL-1110 Laserprinter is een zwart-wit laserprinter die heel compact is. Ideaal als je niet heel veel ruimte hebt in het kantoor of in je thuisomgeving. Het printtoestel past op elke bureau. Met een printsnelheid van 20 velletjes per minuut print hij tot 150 pagina’s probleemloos achter elkaar. Als de toner volledig is gevuld, kan je makkelijk tot 1000 pagina’s printen. Een grote hoeveelheid zodat je niet dadelijk aan vervanging van de toner toe bent. Wie op zoek is naar een eenvoudige laserprinter zonder veel franjes en die veel afdrukken wil maken, zit hier op het juiste adres bij de HL-1110 Laserprinter van Brother. Een klein toestel, maar met de allure van een krachtpatser.

Pluspunt en minpunt

Pluspunt

+ Het kleine compacte formaat van het printtoestel zorgt ervoor dat je het makkelijk op een bureau of tafel plaatst zonder hinder te veroorzaken
+ Heel lang moet je niet wachten op een print omdat de printer 20 zwart-wit pagina’s in 60 seconden afdrukt
+ De invoercapaciteit bedraagt 150 vellen wat je redelijk hoog mag noemen. Papier zal je niet om de haverklap moeten aanvullen

Minpunt

– Deze printer drukt enkel in zwart-wit af. De kleurenfunctie ontbreekt
– Het is geen all-in-one printer. Met andere woorden kan je enkel maar printen. Scannen, kopiëren of faxen ontbreken

Technische specificaties samengevat

Printer type: Enkel de mogelijkheid om te printen – geen all-in-the-one
Technologie om af te drukken: Laser
Locatie om te gebruiken: Thuisomgeving, kantoor
Ingebouwde Wifi: Niet aanwezig
Printer om kleur af te drukken: Nee
Verbruik kost per pagina: 0,043 euro
Afdrukformaat maximum: A4
USN aansluiting: 1

Lexmark B2236dw Laserprinter

Algemene productomschrijving

De Lexmark B2236dw Laserprinter is de meest ideale laserprinter voor op kantoor. Vooral de hoge printsnelheid met 34 pagina’s in 60 seconden is een eyecatcher. Je hoeft nog geen 2 seconden meer op een afdruk te wachten. De B2236dw Laserprinter is een apparaat die alleen maar in zwart-wit print. Andere functies zoals fax, scannen en kopiëren zijn niet aanwezig. Zakelijk gebruik om tekstdocumenten af te drukken staat centraal. Printen is eenvoudig en makkelijk via het Wifi netwerk met je laptop, tablet, smartphone of pc. Ook Wifi direct wordt door dit apparaat ondersteund wat betekent dat je zonder enige tussenkomst van een modem print. Papier besparen doe je omdat de printer dubbelzijdig afdrukt. De gebruikte toners hebben een capaciteit van 6000 pagina’s waardoor je niet vlug een toner zal moeten vervangen. Door het compacte formaat past de B2236dw Laserprinter makkelijk op een bureau of in een naburige kast. Het geluid van de printer is nauwelijks te horen.

Pluspunt en minpunt

Pluspunt

+ Draadloos printen kan via Google Cloud Print en Apple Air Print
+ Lang moet je niet wachten op een afdruk omdat de printer 34 zwart-wit pagina’s in 60 seconden afdrukt
+ De invoercapaciteit bedraagt 250 vellen en ligt aan de hoge kant. Papier zal je niet zo vlug moeten bijvullen

Minpunt

– Deze printer kan enkel maar in zwart-wit afdrukken. Andere functies zoals kopiëren, faxen of scannen zijn niet ter beschikking

Technische specificaties samengevat

Printer type: Enkel de mogelijkheid om zwart-wit te printen – geen all-in-the-one
Technologie om af te drukken: Laser
Locatie om te gebruiken: Kantoor, thuisomgeving
Ingebouwde Wifi: Aanwezig
Printer om kleur af te drukken: Nee
Afdrukformaat maximum: A4
USB aansluiting: 1

HP LaserJet Pro M15w Laserprinter

Algemene productomschrijving

De HP LaserJet Pro M15w Printer is een kleine compacte printer die enkel in zwart-wit print. Door de hoge snelheid van 18 pagina’s in 60 seconden hoef je nooit lang te wachten op afgedrukte tekstdocumenten op kantoor. Via de app van Hewlett Packard scan je probleemloos en makkelijk documenten met je smartphonecamera en stuur je afdrukken via Wifi-direct en Wifi. Door middel van het ingebouwde led bedieningspaneel bestuur je de printer ook vanaf het toestel heel eenvoudig. Het apparaat mag weliswaar heel compact zijn, dit belet niet dat de opslagcapaciteit 150 vellen bedraagt. Na gebruik bestaat de mogelijkheid om de papierlade in te klappen. Hierdoor neemt het toestel nog minder plaats in beslag op je bureau. Een groot voordeel is dat de toner helemaal is voorgeïnstalleerd. Je begint meteen af te drukken.

Pluspunt en minpunt

Pluspunt

+ Draadloos uitprinten verloopt heel vlot via Google Cloud Print en Apple Air Print
+ Lang moet je niet wachten op een afdruk omdat dit printapparaat 18 zwart-wit pagina’s in 60 seconden afdrukt
+ De invoercapaciteit bedraagt 150 vellen papier en ligt aan de vrij hoge kant. Papier zal je niet zo snel moeten bijvullen
+ Met Wifi direct druk je ook zonder enige tussenkomst van een modem vanaf een apparaat met ingebouwde Wifi

Minpunt

– Deze printer kan enkel maar in zwart-wit afdrukken. Andere functies zoals kopiëren, faxen of scannen staan niet ter beschikking

Technische specificaties samengevat

Printer type: Enkel de mogelijkheid om zwart-wit te printen – geen all-in-one
Technologie om af te drukken: Laser
Locatie om te gebruiken: Kantoor
Ingebouwde Wifi: Aanwezig
Mogelijkheid om kleur af te drukken: Nee
Afdrukformaat maximum: A4
USB aansluiting: 1