De 5 beste fotoprinters van 2024 om haarscherpe foto’s af te drukken

Ben jij naarstig op zoek naar een uitstekende fotoprinter, maar weet je niet heel goed waar te beginnen om tot een geschikte keuze te komen? Lees dan vooral deze pagina over de beste fotoprinters. Je krijgt niet enkel nuttige tips, maar ook een overzicht van de 5 beste fotoprinters die nu voorhanden zijn. Zo voorkom je om een kat in een zak te kopen. Voor elke fotograaf blijft het maken van de meest ideale fotoprint een uitdaging.

amazon.nl

● AR-foto's scannen: neem gewoon video's op of laad ze omhoog terwijl je foto's afdrukt. Je kunt de echte en dynamische AR-foto's altijd beleven door foto's te scannen. ● Scan van foto's: neem audio op of laad het omhoog terwijl je foto's afdrukt. Open de Mijia app om foto's te...

HP

Dit is de HP DeskJet 2710e All-in-One Printer met Instant InkDe HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1 cartridge. Het printen in...

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One PrinterHoud het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en webpagina's tot professionele...

Epson

Veelzijdig en betaalbaar: dat is de Epson Expression Home XP-2150 Hiermee kun je afdrukken, scannen en kopiëren vanaf vrijwel alle locaties dankzij Wi-Fi (Direct). In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt dit apparaat tevens de mogelijkheid randloos te printen: ideaal voor foto's of...

Canon

De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen...

Aan welke eisen moet de beste fotoprinter voldoen?

Als je op jacht gaat naar een degelijke fotoprinter, dan komen er heel wat mogelijke opties bij kijken. Met deze 5 parameters zal je rekening moeten houden voor dat je tot een aankoop overgaat:

 • De kwaliteit van het printen
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Het fotoformaat dat je voor ogen hebt
 • Het kostenplaatje en de garantie
 • Fotoprinter all-in-one

De kwaliteit van het printen

beste fotoprinters

Wie een fotoprinter wil aanschaffen voor eventuele professionele werkzaamheden of als amateurfotograaf, heeft alle belang erbij dat de resolutie voor het afdrukken heel hoog ligt. Wanneer je maar af en toe een leuke foto wil uitprinten, zijn misschien de prijs en de grootte van het toestel voornamelijk doorslaggevende factoren om af te wegen. Als je er op staat om hoge kwaliteitseisen aan een fotoprinter te stellen, dan is het superbelangrijk dat je je niet laat lokken door speciale functionaliteiten. Besteed vooral de grootste aandacht aan de resolutie bij het uitprinten, de verschillende inktsoorten en de hoeveelheid cartridges. Hou wel voor ogen dat hoe meer cartridges de fotoprinter ter beschikking heeft, hoe beter de kleuren zullen uitkomen.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe wil je gaan afdrukken en vanwaar wil je instructies geven. Dat kan tegenwoordig vanaf je smartphone, tablet, desktop, laptop of usb/geheugenkaart. Beschikt de printer over een kabel of gebeurt het allemaal draadloos. Hetzelfde dilemma doet zich voor bij papierlades. De printers kunnen de dag van vandaag over een dubbele of aparte papierlade beschikken. Daarnaast zal je moeten uitkijken hoe de fotoprinter wordt aangestuurd. Met touchscreen of nog via de traditionele manier. Last but not least, sommige printers bieden de mogelijkheid om cartridges apart te vervangen en bij anderen moet je de cartridge in zijn geheel vervangen. Cartridges apart kopen komt sowieso voordeliger uit.

Het fotoformaat dat je voor ogen hebt

De afmeting van je foto speelt een cruciale rol. Druk je heel veel pasfoto’s af of juist heel veel grote foto’s? Bekijk heel aandachtig welke afdrukformaten de fotoprinter kan bieden. Sommige fotoprinters kunnen zelfs tot A3-formaten aan. Ook de dikte en de papiersoort bepalen je keuze. Niet alle fotoprinters bijvoorbeeld drukken alle diktes van fotopapier af.

Het kostenplaatje en de garantie

De prijzen van fotoprinters kunnen nogal schommelen: van 100 euro tot 500 euro en meer. Voordat je evalueert op de prijs, zal je enkele dingen in de gaten moeten houden. Zo leveren bepaalde merken cartridges standaard mee en is dit in het kostenplaatje bij aankoop, meegerekend. Heel belangrijk is ook dat je kijkt hoe het zit met de garantie en de eventuele service achteraf.

Fotoprinter all-in-one

Het is heel belangrijk dat je een onderscheid maakt tussen een ‘modale’ inkjetprinter en de zogeheten fotoprinter. Een speciale fotoprinter is speciaal gefabriceerd voor het afdrukken van professionele foto’s. Met een inkjetprinter kan je naast tekstdocumenten ook foto’s afdrukken. Dit wordt vaak omschreven als een all-in-one printer zoals je ziet bij de onderstaande printers die tot de 3 beste behoren.

De afdruksnelheid

De snelheid om foto’s uit te printen is van ondergeschikt belang. Bij het afdrukken van beelden speelt vooral de kwaliteit en de resolutie van foto’s een belangrijke rol. Zelfs de langzaamste printers bieden tegenwoordig acceptabele afdruksnelheden. De snelheid wordt vaak ook bepaald, afhankelijk van de bron waaruit je print.

De beste fotoprinters

HP ENVY Photo 7830 All-in-One Printer

De HP ENVY Photo 7830 All-in-One Printer is voorbestemd voor thuisgebruik en valt onder de noemer van kleuren inkjet printer. Via de ADF functie (automatische documentinvoer) kopieer je of scan je in één tijd een stapel papier. Verbind je printer via een netwerkkabel of via de Wifi?

Je kan dan printen vanaf elk aanwezig netwerk zonder problemen. Een andere optie is om verbinding te maken met een usb stick zodat je rechtstreeks foto’s of andere documenten uitprint. Beschikt je tablet of smartphone over NFC? Dan hou je deze functie dichtbij de printer om een printopdracht uit te voeren. De Envy Photo 7830 ruggensteunt HP Instant Ink om de printuitvoering nog gemakkelijker te maken.

Pros
 • Het is geen gewone all-in-one printer. Maar een 4-in-one-printer. Naast printen, kopiëren en scannen beschikt deze printer ook over de mogelijkheid om te faxen
 • Op fotopapier kan je met deze printer gedetailleerde foto’s in hoogstaande kwaliteit afdrukken
 • Vanaf een SD kaart print je meteen documenten uit zonder ook maar enige tussenkomst van een pc of laptop
Cons
 • Wanneer je de kleuren inktkosten wil drukken, kan je best 4 aparte cartridges kopen

Technische specificaties

Printer type All-in-one
Gebruikte technologie om af te drukken Inkjet
Locatie om te gebruiken Thuis
Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Afdrukformaat maximum A4
Scanformaat maximum 21 x 29,7 centimeter (A4)
Mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig uitprinten Ja

Canon PIXMA G4511 Fotoprinter

De Canon PIXMA G4511 Fotoprinter beschikt over een inktreservoir en behoort tot de categorie all-in-one printers. Deze inkt opslagplaats is onderverdeeld in verschillende inktbakjes die je zelf kan aanvullen, afhankelijk van de hoeveelheid in de inktflesjes. Qua prijs is dat een heel stuk voordeliger dan de aankoop van cartridges. Een ander voordeel dat flesjes bieden: je hoeft ze niet om de haverklap bij te vullen.Om je een gedacht te geven. Met een volledig gevuld reservoir kan je ruimschoots 12.000 pagina’s uitprinten.

De printresolutie is maar liefst 4800 x 1200 dpi. Deze resolutie garandeert gedetailleerde en scherpe foto-afbeeldingen. Naast printen kan de PIXMA G4511 ook kopiëren, scannen en faxen. De printer kan dankzij de ADF functie volautomatisch een stapel documenten na elkaar uitprinten, kopiëren of scannen. Je beschikt over de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken via smartphone, tablet of laptop.

Pros
 • Het is een 4-in-1 printer die naast printen, kopiëren, scannen eveneens faxt.
 • Met een volledig gevuld inktreservoir kan je meer dan 10.000 pagina’s afdrukken. Als de inkt opslagplaats leeg is, kan je die heem eenvoudig en makkelijk terug bijvullen
 • Een hele stapel papier kan via de automatische documentinvoer (ADF) in één keer worden gescand of gekopieerd
Cons
 • Als je de printsnelheid wil opvoeren dan 10 exemplaren per minuut, zal je op zoek moeten gaan naar een printer met een hogere snelheid om af te drukken

Technische specificaties

Printer type All-in-one
Gebruikte technologie om af te drukken Inkjet
Locatie om te gebruiken Thuis
Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Afdrukformaat maximum A4
Scanformaat maximum 21 x 29,7 centimeter (A4)
Mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig uitprinten Nee

Epson Expression Photo XP-8600

De Epson Expression Photo XP-8600 is perfect voor uw thuisstudio. Als u een foto of twee moet afdrukken en geen zin hebt in gedoe met afdrukken die u online bestelt, is deze alles-in-één printer een prima oplossing. De zes kleurencartridges en het ingebouwde touchscreen maken het gemakkelijk en handig om af te drukken wat u nodig hebt. Twee papierladen bieden opbergruimte terwijl de multifunctionele kop automatisch herkent welk papier nodig is. Met vier inktniveaus (twee zwart, licht cyaan en licht magenta) is het verkrijgen van gekleurde foto’s zonder doorschijnen een eenvoudige taak.

De Epson Expression Photo XP-8600 gebruikt zes inktpatronen om foto’s af te drukken. Vier daarvan zijn kleurenpatronen, terwijl de andere twee zwarte inktpatronen zijn voor het afdrukken van tekst. Deze inktpatronen kunnen onderling worden verwisseld, afhankelijk van de behoefte en de beschikbaarheid. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen om op een bepaald moment slechts twee kleuren te gebruiken terwijl de de andere twee kunnen als back-up worden gebruikt.

De Epson Expression Photo XP-8600 heeft een ingebouwd aanraakscherm voor fotoselectie en -bewerkingsopties.

Pros
 • Het is een all-in-one printer waarmee je ook kopieert en scant
 • Door middel van een hoge printresolutie print je foto’s heel gedetailleerd uit
 • Via een SD kaart kan je rechtstreeks beelden naar de printer sturen zonder de tussenkomst van een pc of laptop
Cons
 • Het gemis van ADF ondersteuning

Technische specificaties

Printer type All-in-one
Gebruikte technologie om af te drukken Inkjet
Locatie om te gebruiken Thuis
Ingebouwde Wifi Ja
Kleurenprinter Ja
Afdrukformaat maximum A4
Scanformaat maximum 21 x 29,7 centimeter (A4)