De 5 beste All-In-One printers van 2024

De meest verkochte printapparaten zijn tegenwoordig all-in-one. Deze toestellen huisvesten verschillende functies onder één dak: printen, kopiëren en scannen. En sommige printers bieden zelfs een extra mogelijkheid aan. Namelijk de fax. Het grote voordeel is uiteraard dat je geen aparte kantoorapparaten meer moet kopen.

HP

Dit is de HP ENVY Inspire 7920e All-in-One Printer.Werk, leer en creëer met de printer die alles print, van hoogwaardige foto's tot documenten. Kies HP+ en profiteer van het slimme printsysteem waarmee je altijd en overal verbonden bent en kunt printenGemaakt voor werk en vrije tijdMoeiteloos...

Brother

De veelzijdige MFC-L2710DW is speciaal ontworpen voor drukke huishoudens en kleine kantoren waar veelzijdige print, scan en kopie mogelijkheden nodig zijn. Met deze eenvoudig te installeren printer maak je professionele afdrukken en print je gemakkelijk via de draadloze verbinding direct vanaf je...

Brother

De veelzijdige MFC-L2730DW is speciaal ontworpen voor drukke huishoudens en kleine kantoren waar veelzijdige print, scan en kopie mogelijkheden vereist zijn. Deze stille, compacte desktop printer biedt hoge printsnelheden en een laag geluidsniveau. Print tot 1.200 zwart-wit pagina's met de...

Brother

De Brother DCP-L3550CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is een stille maar veelzijdige printer voor het (thuis)kantoor. Met de mogelijkheden om te printen, kopieren en scannen, maakt het een flexibele alleskunner om dagelijks veel documenten te verwerken. Bovendien is het mogelijk om...

Canon

Met de Canon PIXMA MG3650S All-in-One printer maak je eenvoudig verbinding met je smartphone, tablet of computer om snel te printen, kopiëren en scannen. De printer levert scherpe documenten en mooie foto’s zonder witrand. Bespaar tijd door automatisch dubbelzijdig te printen en je bespaart ook...

Wat is je persoonlijke voorkeur: een laser of inkjetprinter?

In het wereldje van de printers kan je kiezen tussen twee soorten: de laser- en inkjetprinter. De overgrote meerderheid van de printers die uitgestald staan in winkels, zijn inkjetprinters. Bij inkjet wordt de vloeibare inkt door piepkleine gaten op papiersoorten gespoten. Daarnaast heb je ook de laserjetprinters all-in-one.

Bij heel veel ondernemingen staan vooral laserprinters. Dit vereist een ander productieproces. Hierbij wordt verhit droog inktpoeder aan het gewenste papier gehecht. Deze printers worden bij voorkeur gebruikt voor het afdrukken van zwarte tekstformulieren.

De inkjets anderzijds bewijzen hun meerwaarde bij het uitprinten van foto’s en kleuren. Omdat de meerderheid van de consumenten glasheldere en gedetailleerde kleurenprints wil maken, verkiezen zij de inkjetprinter boven de laserjettoestellen.

De aanschafprijs en de inktkosten van een all-in-one printer

All-in-one printers zijn zoals hierboven beschreven te verkrijgen als laserjet of inkjet. De meest favoriete merken zijn HP en Brother. Deze toonaangevende fabrikanten bieden verschillende all-in-one printers, afhankelijk wat je wenst en het beste bij je past.

Weeg zelf eerst op voorhand af welk soort je voorkeur geniet, vooraleer je een winkel binnenstapt of online gaat bestellen. Druk je veel af in kleur of alleen maar in zwart-wit? Waarvoor dienen de prints en wat is de hoeveelheid op maandelijkse basis? Wanneer je enkel zwart-wit print, is de keuze makkelijk gemaakt.

Dan kies je resoluut voor een laserprinter. Wanneer je regelmatig kleuren en foto’s afdrukt, dan spreekt het voor zich dat je bewust voor een inkjet gaat. Wanneer je maar met mondjesmaat in de toekomst gaat uitprinten, bekijk je qua budget best de aankoopprijs van het printtoestel.

Wanneer je heel veel prints doet op maandbasis, zal je vooral moeten kijken naar de onkosten van de inkt. Cartridges of toners.

De mogelijkheden van een printtoestel

Aan welke voorwaarden moet een printer all-in-one voldoen? Hiervoor kan je volgende 3 criteria hanteren:

 • Gebruiksgemak
 • Afdrukkwaliteit
 • De snelheid bij het printen

Vraag altijd naar voorbeelden die reeds zijn afgedrukt zodat je visueel de mogelijkheden ziet. Kijk vooral uit naar de scherpte en de helderheid van de print om de afdrukkwaliteit te evalueren. Voor het gebruiksgemak te meten, zal je vooral moeten kijken hoe makkelijk plug-ins kunnen worden geïnstalleerd. Direct aansluiten of moet er nog iets extern worden verbonden? Kleine tip: bekijk ook of het menu van je touchscreen in het Nederlands is ingesteld. Zie de extra opties niet over het hoofd: printen vanaf een geheugenkaart en de automatische functie van het dubbelzijdig afdrukken.

Hou de scanresolutie in de gaten

Een all-in-one printer koop je uiteraard niet alleen om te printen. Om die reden zal je ook moeten kijken naar de mogelijkheden om te kopiëren en te scannen. En in sommige gevallen om te faxen. Vooral de scanresolutie zal je toch wel nadrukkelijk in het oog moeten houden.

Een printresolutie wordt wereldwijd uitgedrukt in dots per inch (dpi). In mensentaal betekent dit het aantal beeldpunten per inch of 2,54 centimeter. Hoe groter de resolutie, hoe hoger de scankwaliteit. Voor de modale scans volstaat een resolutie tussen 600 en 1200 dpi. Maar wil je bijvoorbeeld foto’s scannen op posterformaat, dan zal je minstens tot 1200 dpi moeten opdrijven.

Lees hieronder de evaluatie van de 3 beste all-in-one printers die momenteel op de markt ter beschikking zijn:

HP Envy 5010 All-in-One Printer

Beschikbaar bij deze verkopers

De HP Envy 5010 All-in-One Printer print, scant en kopieert allerhande documenten. De printer is vrij compact en wordt vooral voor thuisgebruik gekocht. Bestanden kunnen draadloos worden geprint vanaf je tablet, laptop of smartphone. Via wireless direct of door middel van een kabel bestaat de mogelijkheid om te printen zonder dat je gebruik moet maken van een Wifi-netwerk.

De Envy 5010 drukt tot 9 zwart-wit documenten af per minuut. Relatief snel zodat je niet eindeloos moet wachten op het uitprinten van een verslag of andere teksten. Deze printer heeft het grote voordeel dat automatisch dubbelzijdig wordt geprint. Het handmatig omdraaien van papier behoort bijgevolg definitief tot het verleden.

De afdrukresolutie mag er bovendien ook zijn: 4800 bij 1200 dpi. Hierdoor print je scherpe afbeeldingen of teksten met gedetailleerde foto’s. Printen wordt nog makkelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt omdat de printer HP Instant Ink ruggensteunt.

Pluspunten

 • De all-in-one printer doet zijn naam alle eer aan: naast printen kan je ook scannen en kopiëren
 • Omdat de printer HP Instant Ink eveneens ondersteunt, hoef je cartridges niet meer apart aan te schaffen
 • Draadloos afdrukken vormt geen probleem en kan via E-mail print, Apple AirPrint en Google Cloud

Minpunten

 • Als je de kosten voor kleuren wil drukken, kan je best 4 aparte cartridges kopen

Technische specificaties

PrintertypeAll-in-one printer
Technologie om af te drukkenInktjetprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Scanformaat maximaal21 x 29,7 centimeter (A4)
Automatische documentinvoerNeen

Brother DCP-L3550CDW All-in-One Printer

De Brother DCP-L3550CDW is een all-in-one kleuren ledprinter voor zakelijke doeleinden. Wat opvalt bij deze Brother DCP-L3550CDW All-in-One Printer is het geluid tijdens het printen dat nauwelijks te horen is. Dit in tegenstelling met andere concurrerende lawaaierige printtoestellen.

De snelheid om af te drukken zijn 18 pagina’s per minuut in A4 formaat. Daarnaast beschikt deze printer over een automatisch documentinvoer systeem (ADF). Hierdoor kan je een stapeltje van 50 vellen in één keer scannen. Efficiëntie neemt een centrale plaats in bij deze printer. Het printapparaat bestuur je via een touchscreen dat 9 centimeter groot is.

Door middel van Wifi en het ondersteunen van iOS en Android apparatuur, vormt draadloos printen vanaf je tablet, laptop, smartphone of desktop geen enkel probleem.

Pluspunten

 • Met de all-in-one printer heb je verschillende functies onder één dak; printen scannen en kopiëren
 • De afdruksnelheid van de printer ligt vrij hoog. Met 30 afdrukken per minuut op A4 formaat moet je niet lang wachten voor een print te bekijken
 • Met 250 vellen ligt de invoercapaciteit aan de hoge kant. Hierdoor moet je niet de hele tijd blijven aanvullen

Minpunten

 • De printer is tamelijk groot. Misschien geef je liever de voorkeur aan een compacter printapparaat

Technische specificaties

PrintertypeAll-in-one printer
PrinttechnologieLED printer
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Maximaal scanformaat21 x 29,7 centimeter (A4)
Dubbelzijdig afdrukkenJa

HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw All-in-One Printer

De HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw All-in-One Printer is ideaal om kleurendocumenten in een snel tempo af te drukken. Naast printen, kopiëren en scannen heeft dit toestel nog een extra functie: faxen. Via de ingebouwde Wifi kan je vanaf je tablet, laptop of smartphone printopdrachten laten uitvoeren.

Dit laserapparaat kopieert en maakt afdrukken met een vrij hoge snelheid van 27 pagina’s per minuut. Het scannen gebeurt dubbelzijdig en haalt een snelheid van 46 pagina’s in 60 seconden.

De documentinvoer die automatisch gebeurt, zorgt ervoor dat je niet handmatig één voor één moet kopiëren of scannen. Een stapeltje van 50 vellen bijvoorbeeld wordt automatisch door het printtoestel verwerkt. Ook dubbelzijdig afdrukken vormt geen enkel probleem.

Alle opdrachten die je wil laten uitvoeren, worden bestuurd via een kleuren touchscreen. De printer beschikt over een totale papiercapaciteit van 300 vellen. De printer is uitstekend beveiligd tegen indringers dankzij een ingebouwde beveiligingsfunctie zoals een persoonlijke pincode.

Pluspunten

 • Deze all-in-one printer heeft 4 functies. Naast het scannen, kopiëren en printen kan je ook nog faxen
 • De snelheid om af te drukken in kleuren bedraagt 27 pagina’s in 60 seconden. Een snelheid die je vrij hoog mag noemen.
 • Via de automatische dubbelzijdige documentinvoer – ook wel DADF genoemd – kopieert en scant het printtoestel een hele stapel dubbelzijdig papier in één keer

Minpunten

 • De printer is vrij groot en neemt wel wat ruimte in beslag

Technische specificaties

PrintertypeAll-in-one printer
PrinttechnologieLaserprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Maximaal afdrukformaatA4
Maximaal scanformaat21 x 29,7 centimeter (A4)
Dubbelzijdig afdrukkenJa