De Beste A3 Printers van 2024

Met meer dan 90 procent van de printers die op de huidige markt worden verkocht, beperkt het papierformaat zich tot A4. Nochtans zijn A3 papierformaten meer en meer aan populariteit aan het winnen en vormen een gloednieuwe niche. A3 printers zijn heel essentieel voor heel specifieke behoeften.

Epson

Met de Epson WorkForce WF-7310DTW single function A3+ printer maak je snel, professionele afdrukken. Deze Epson printer heeft een dubbele papierlade, kan dubbelzijdig afdrukken en heeft verschillende opties voor draadloze verbindingen zoals WiFi Direct. Bovendien produceert de...

Epson

Belangrijkste kenmerken van de Epson Expression Photo XP-970:Deze printer...✔ ... bevat OCR. Dit is software waarmee je gescande documenten doorzoekbaar kunt maken. Daarnaast stelt het je in staat om tekst na het scannen te bewerken in Word of Excel.Compact 3-in-1 met afdrukken op...

Canon

De Canon PIXMA TS9550 kan omschreven worden als compact, snel en draadloos. Deze A3 All-in-One printer kan kopiëren, scannen en printen en is onmisbaar op jouw (thuis)kantoor. Deze printer helpt je met het maken van boekjes, printen van bestanden en zelfs het printen van A3 documenten. De printer...

Epson

Professioneel A3-printen Deze multifunctionele A3-printer voldoet aan de behoeften van zelfs het meest veeleisende thuiskantoor en gebruikers in kleine kantoren. Hij biedt dubbelzijdig (duplex) afdrukken, scannen en faxen van documenten tot A3. Daarnaast kan de automatische documentinvoer tot 50...

Epson

Met deze Epson EcoTank ET-M16600 kun je scannen, kopieren en afdrukken. De printer is speciaal geschikt voor thuiskantoor, of voor op kantoor.Belangrijkste kenmerken van de Epson EcoTank ET-M16600:Deze printer...✔ ... kan automatisch dubbelzijdig printen.✔ ... kan randloos...

Verschillende typen van A3 printers voorzien in verschillende persoonlijke wensen. Denk maar aan posters of architecturale planafdrukken van gebouwen. Op deze pagina over de beste A3 printers krijg je tekst en uitleg welke voordelen printers bieden die A3 papierformaat kunnen afdrukken.

De beste A3 printers en het budget

In een nog niet zo lang ver verleden werden traditioneel A3 printers als te duur aanzien voor kleine ondernemingen. Heel veel bedrijfsmanagers konden de onkosten versus de voordelen van een A3-printer nauwelijks rechtvaardigen. Tegenwoordig heeft de technologische vooruitgang in het grafisch marktsegment het niet alleen mogelijk gemaakt, maar ook helemaal betaalbaar. Hoogwaardige A3 kleurafdrukken zijn nu schering en inslag. Wanneer je overweegt om te investeren in een A3 kleurenprinter, zijn hier enkele voordelen:

Door je afdrukwensen in eigen beheer te bewerken, krijg je uiteraard meer controle over wanneer en hoe documenten worden uitgeprint. Het spaart je ook heel wat tijd uit omdat je niet geduldig in de rij moet staan om je printproject te laten maken. Je krijgt niet alleen meer controle over je werk, maar je verbetert ook de cashflow.

A3-printers zijn goedkoper dan je in eerste instantie denkt

Heel veel ondernemingen wagen de stap niet omdat ze denken dat een A3 kleurenapparaat stukken van mensen kost. Nochtans zijn er geen astronomische bedragen mee gemoeid. Met een paar euro per dag kan je zelf kleurenafdrukken met een hoge kwaliteitsnormen uitvoeren.

Het overgrote deel van de A3 kleurenprinters beschikt over een extra functie: de tonerbespaarstand, die 3 instellingen heeft waarmee je het verbruik van de toner kan doseren. Om een lang verhaal kort te maken. Je A3 printer zorgt voor lagere productiekosten. Daarbij speelt duurzaamheid een heel belangrijke rol in het totaalplaatje. De meeste A3 printers zijn inkjetprinters, maar er zijn ook laserprinters te vinden die A3-papier kunnen bedrukken.

Opdrachten uitwerken vanaf mobiele apparaten

Multifunctionele A3 printapparatuur bied je de flexibiliteit en mogelijkheid om te scannen of te kopiëren vanaf je eigen mobiele apparaten zoals laptop of smartphone. Dit kunnen verschillende onderwerpen zijn: e-mails, websites of foto’s. De print utility app is gratis te downloaden en compatibel voor Android als iOS.

HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One A3 Printer

De HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One A3 Printer is bij wijze van spreken een kantoor op zich: je print, kopieert, scant en faxt tegelijkertijd. In het vakjargon ook wel een 4-all-in-one genoemd. Het is wel zo dat de HP OfficeJet Pro 7740 heel wat ruimte in beslag neemt.

Daar zal je wel bij aanschaf rekening mee moeten houden op je kantoor. Documenten worden met een snelheid van 22 pagina’s per minuut afgeprint en afdrukken worden dubbelzijdig in A4 volautomatisch uitgevoerd. Erg handig als je wil sparen op papiergebruik. Stel dat je op weg naar het bedrijf plots denkt dat je bepaalde handouts vergeten bent om af te drukken?

Geen man overboord. Met de HP Printer Remote app laat je probleemloos de printen uitvoeren. Eénmaal aangekomen staan alle printen kant-en-klaar. Printopdrachten kan je doorgeven via een 2,65 inch kleuren inch touchscreen zonder dat een pc hierbij moet tussenkomen. De HP 7740 beschikt over 2 papierlades die elk 250 vellen kunnen stockeren. Je hoeft bijgevolg niet om de haverklap papier bijvullen.

Pluspunten

 • De HP 7740 is een 4-in-one printer die naast printen, kopiëren, scannen ook kan faxen
 • Je hebt een heel belangrijke optie ter beschikking. Naast het traditionele afdrukken in A4 formaat, kan je ook in A3 prints maken
 • Door middel van de automatische documentinvoer (ADF) kopieert en scant de printer een hele stapel papier in 1 handomdraai

Minpunten

 • Het printtoestel neemt heel wat ruimte in beslag op kantoor

Technische specificaties

Printer typeAll-in-one
Technologie om aft te drukkenInkjet
Locatie om te gebruikenKantoor
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Afdrukformaat maximumA3
Verbruikskosten per geprinte pagina0,076 euro
Printresolutie maximum hoogte1200 dpi
Printresolutie maximum breedte4800 dpi
GeheugenkaartlezerNee
Usb en netwerkaansluiting Ja

Brother HL-J6100DW A3 Printer

De Brother HL-J6100DW A3 Printer is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke kleuren inkjetprinter, die probleemloos kan switchen tussen afdrukken op een A4 of A3 formaat. Om maar meteen alle misverstanden uit de weg te ruimen. De printer kan alleen maar printen en heeft geen andere functies.

Met andere woorden is het geen all-in-one printer. De HL-J6100DW beschikt over een papiercapaciteit van 750 vellen, netjes verdeeld in drie gescheiden aparte lades met een papiercapaciteit van 3 x 250 velletjes. Naast het meer papier opslaan, biedt dit de mogelijkheid dat de papiervoorraad slag om slinger moet worden bijgevuld.

Je kan met dit toestel ook dubbelzijdig afdrukken wat een slok op een borrel scheelt wat betreft de hoeveelheid papier. De meegeleverde cartridges hebben een vrij hoge capaciteit. Hierdoor druk je de prijs per pagina aanzienlijk en ben je niet genoodzaakt de cartridge regelmatig te moeten vervangen.

Het printapparaat kan worden aangesloten aan een netwerk door middel van een voorziene netwerkaansluiting of via de ingebouwde Wifi. Je hebt de mogelijkheid te printen vanaf al je apparaten zoals een tablet, laptop of smartphone.

Pluspunten

 • De printsnelheid van de printer ligt aan de vrij hoge kant met 20 pagina’s per 60 seconden
 • Je hebt een heel belangrijke optie ter beschikking. Naast het traditionele afdrukken in A4 formaat, kan je ook zonder problemen in A3 formaat printen
 • De opslagcapaciteit van papier ligt heel hoog omwille van drie aanwezige papierlades die elk 250 vellen kunnen stockeren. Met 750 vellen moet je niet de hele tijd papier aanvullen

Minpunten

 • Het printtoestel neemt heel wat ruimte in beslag op kantoor
 • – De printer heeft niet de mogelijkheid om te kopiëren, faxen of te scannen. Het is bijgevolg geen all-in-one printapparaat

Technische specificaties

Printer typeKan alleen maar printen en is geen all-in-one
Technologie om aft te drukkenInkjet
Locatie om te gebruikenKantoor
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Afdrukformaat maximumA3
Verbruikskosten per geprinte pagina0,064 euro
Printresolutie maximum hoogte4800 dpi
Printresolutie maximum breedte1200 dpi
GeheugenkaartlezerNee
Usb en netwerkaansluitingJa – 1

Epson EcoTank ET-16600 4-in1 A3 Printer

De Epson EcoTank ET-16600 4-in1 A3 Printer onderscheidt zich van de andere printers door de lage verbruikskosten. De Ecotank printer werkt immers met inkttanks in plaats van de klassieke cartridges. Door dit systeem hervul je de inkt pas na een paar duizend pagina’s.

De 4-in-one-printer kan een papierformaat aan tot A3. Door de ADF functie streef je met deze printer productefficiëntie na. In de papierlade stockeer je 50 vellen die tegelijk kunnen scannen en kopiëren in één keer.

De printsnelheid is vrij hoog met 25 pagina’s per 60 seconden in zwart-wit. Lang wachten op printopdrachten behoort definitief tot de voltooid verleden tijd.

Pluspunten

 • Het is een 4-in-one-printer die naast het printen ook volgende functies uitvoert: kopiëren, scannen en faxen
 • Met een volle inkttank print je enkele duizenden pagina’s. Als het inktreservoir leeg is, kan je heel gemakkelijk opnieuw bijvullen
 • Via de ADF functie (automatische documentinvoer)scant het printapparaat een papierstapel in één keer

Minpunten

 • Het printtoestel neemt heel wat ruimte in beslag op kantoor

Technische specificaties

Printer typeDeze printer is een 4-in-one. Dus niet alleen maar printen, maar ook kopiëren, scannen en faxen
Technologie om af te drukkenInkjet
Locatie om te gebruikenKantoor
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Afdrukformaat maximumA3
Verbruikskosten per geprinte pagina0,80 euro
Printresolutie maximum hoogte2400 dpi
Printresolutie maximum breedte4800 dpi
GeheugenkaartlezerNee
Usb en netwerkaansluitingJa