Canon PIXMA TS5150 Multifunctionele Printer Review

De Canon PIXMA TS5150 is een multifunctionele printer met een slimme cloudconnectiviteit, waardoor deze handig aansluit op het alsmaar toenemende gebruik van cloud services. Je kunt dus van elk apparaat dat op het betreffende netwerk is aangesloten, printen. De Canon PIXMA TS5150 wordt aanbevolen voor thuisgebruik. Vooral voor dat laatste is de printer met zijn handige bediening en duidelijke display ideaal. Het installeren is al net zo eenvoudig; daarvoor volg je de instructies op het scherm.

Printer en fotoprinter in één

De Canon PIXMA TS5150 betreft een Inkjet printer, wat je afdrukken van hoge kwaliteit garandeert. Helaas is hij niet geschikt voor een inktabonnement. Wel kun je met deze all-in-one printer dubbelzijdig afdrukken, een eigenschap waar niet alle printers over beschikken. Omdat de capaciteit van de papierlade maar liefst 100 vellen betreft, kun je -wanneer je dubbelzijdig afdrukt- maar liefst 200 afdrukken maken zonder het papier bij te hoeven vullen. Het systeem maakt het je eveneens mogelijk om documenten én foto’s zonder rand af te drukken. De Canon PIXMA TS5150 heeft een aparte lade voor fotopapier.

De afdruksnelheid en de printkosten

Wanneer je de afdruksnelheid onder de loep neemt, moet je concluderen dat deze iets lager dan die van de gemiddelde Canon printer ligt. Deze all-in-one printer drukt op topsnelheid gemiddeld 6,8 pagina’s per minuut af. Wens je een hogere afdruksnelheid, dan kun je wellicht beter voor een ander exemplaar kiezen. Ook dien je er rekening mee te houden dat de verbruikskosten per pagina hoger liggen dan gemiddeld. Daar staat wel tegenover dat de 3-in-1 cartridge relatief goedkoop is, omdat je in één keer geel, magenta en cyaan aanschaft.

Draadloos gebruik

Een groot voordeel van de Canon PIXMA TS5150 is het feit dat een printerkabel niet noodzakelijk is. Je kunt je afdrukken namelijk via Wi-Fi of Bluetooth maken. De printer is handig met je telefoon of tablet te verbinden middels de app. Je kunt moeiteloos vanaf mobiele apparaten printen, kopiëren en scannen. Een usb kabel wordt niet meegeleverd. Printen vanaf een geheugenkaartje is niet mogelijk, wat bij het afdrukken van foto’s juist extra handig zou zijn geweest.

Overige punten

Wat verder nog belangrijk om te noemen is, is dat de Canon PIXMA TS5150 vrij stil is. Een nadeel is dat de printer vrij traag is met opstarten. Het duurt dus even voordat hij daadwerkelijk aan de printopdracht begint. Dat kan vervelend zijn wanneer je haast hebt. Houd er ook rekening mee dat het schermpje moet openstaan om de printer te kunnen laten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *