Brother Printer Error: wat zijn de meest voorkomende foutmeldingen?

Er zijn veel verschillende foutmeldingen die kunnen optreden bij het gebruik van een Brother printer. Sommige van de meest voorkomende fouten zijn:

 1. “Drum Error” – Dit betekent dat er een probleem is met het drumunit van de printer. Dit kan worden opgelost door het drumunit te vervangen of door de printer te resetten.
 2. “Toner Error” – Dit betekent dat er een probleem is met de tonercartridge. Dit kan worden opgelost door de tonercartridge te vervangen of door de printer te resetten.
 3. “Paper Jam” – Dit betekent dat er papier vastzit in de printer. Controleer de printer om te zien waar het papier vastzit en verwijder het voorzichtig om het probleem op te lossen.
 4. “Print Head Error” – Dit betekent dat er een probleem is met de printkop van de printer. Dit kan worden opgelost door de printkop te vervangen of door de printer te resetten.
 5. “Ink Absorber Full” – Dit betekent dat de inktabsorber van de printer vol is en moet worden vervangen. Volg de stappen in de handleiding van de printer om de inktabsorber te vervangen.
 6. “Communication Error” – Dit betekent dat de printer geen verbinding kan maken met de computer. Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten en probeer de printer opnieuw aan te sluiten op de computer.
 7. “Error Code 50” – Dit betekent dat er een probleem is met de printkop van de printer. Dit kan worden opgelost door de printkop te vervangen of door de printer te resetten.

Het is belangrijk om te onthouden dat als u een foutmelding ziet op uw Brother printer, het raadzaam is om de handleiding van de printer te raadplegen om te zien hoe u het probleem kunt oplossen. Als u het probleem niet kunt oplossen, neem dan contact op met de klantenservice van Brother voor verdere hulp.

brother printer error foutmeldingen

Brother printer resetten

Soms kan het ook helpen om je printer te resetten. Er zijn verschillende manieren om een Brother printer te resetten, afhankelijk van wat je precies wilt resetten en welk type printer je hebt. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste manieren om een Brother printer te resetten en geven we aan wanneer je deze manieren kunt gebruiken.

 1. Resetten van de printer naar de fabrieksinstellingen

Soms is het nodig om de printer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen als de printer niet goed werkt of als je de printer wilt verkopen of weggeven. Dit reset alle instellingen die je hebt gewijzigd naar de originele fabrieksinstellingen en verwijdert alle gegevens die op de printer zijn opgeslagen, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden.

Om de printer te resetten naar de fabrieksinstellingen, volg je de volgende stappen:

 • Zoek de resetknop op de printer. Dit is meestal een kleine knop met een pijl of een cirkel erop, die zich vaak aan de achterkant van de printer bevindt.
 • Druk op de resetknop en houd hem ingedrukt terwijl je de printer aanzet.
 • Laat de resetknop los wanneer de printer is opgestart.
 • De printer zal nu opnieuw opstarten en de fabrieksinstellingen gebruiken.

Let op: dit reset alle instellingen van de printer, dus je moet de printer opnieuw configureren voordat je hem weer kunt gebruiken.

 1. Resetten van het printergeheugen

Soms kan het gebeuren dat de printer niet goed werkt omdat het geheugen van de printer vol is. In dit geval kun je het geheugen van de printer resetten door de volgende stappen te volgen:

 • Zoek de resetknop op de printer. Dit is meestal een kleine knop met een pijl of een cirkel erop, die zich vaak aan de achterkant van de printer bevindt.
 • Druk op de resetknop en houd hem ingedrukt terwijl je de printer uitzet.
 • Laat de resetknop los wanneer de printer is uitgeschakeld.
 • Zet de printer weer aan. Het geheugen van de printer is nu gewist en de printer zal opnieuw opstarten.

Let op: dit reset alleen het geheugen van de printer, dus je persoonlijke instellingen en gebruikersgegevens blijven behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *