Beste thermo printers van 2024: ontdek onze favorieten om thermisch af te drukken

Een thermo printer komt goed van pas als je PostNL labels, DHL labels en andere soorten labels en etiketten wilt uitprinten. Met sommige modellen kan je zelfs labels maken. Het is dus een speciale soort printer die veel gebruikt wordt op kantoren en in winkels. Wil je graag weten of dit soort printer bij jou past en wat de beste thermo printers zijn van dit moment? Lees dan snel verder!

DYMO

Met dit gemakkelijk te gebruiken systeem kun je de labels precies maken zoals jij dat wilt. Print op een grote verscheidenheid van gekleurde labels, waarbij populaire eigenschappen zoals meerdere letterstijlen, onderstrepen van tekens, vetgedrukte tekens, aanpassing van tekstgrootte en nog veel...

DYMO

Met dit Dymo Starterpack kunt u meteen aan de slag, de LT100H LetraTag samen met 3x de 91201 (Huismerk) lettertapes. Deze LT100H is erg gemakkelijk te gebruiken en is door het compacte formaat erg handzaam en makkelijk mee te nemen voor monteurs bijvoorbeeld. Allerlei verschillende kleuren tape...

De PT-P710BT is een compacte, veelzijdige labelprinter die vanwege het slanke, stijlvolle ontwerp perfect past in een moderne bedrijfsomgeving en daardoor tevens bekend staat als de Brother CUBE Plus. Ontwerp en print labels vanaf uw pc of Mac en voeg afbeeldingen, bedrijfslogo's, barcodes,...

Crafts & Co.

De portable printer heeft een minimalistisch en stijlvol design en maakt gebruik van de thermal label printing techniek. Hoe werkt thermal label printing met de portable printer?Bij thermal label printing is er geen inkt nodig om de labels te printen, de tekst verschijnt door middel van warmteJe...

Crafts & Co.

De portable printer heeft een minimalistisch en stijlvol design en maakt gebruik van de thermal label printing techniek. Hoe werkt thermal label printing met de portable printer?Bij thermal label printing is er geen inkt nodig om de labels te printen, de tekst verschijnt door middel van warmteJe...

Is een thermo printer iets voor jou?

Een thermo printer is heel verschillend met een laserprinter, een inkjetprinter of een LED printer. Het print namelijk zonder inkt. In plaats daarvan maakt het gebruik van hitte en speciaal papier om zo de gewenste afdruk te verkrijgen. Thermo printers zijn vaak compacter en worden vooral gebruikt voor het afdrukken en/of maken van bonnetjes en labels. Ze worden om die reden ook weleens labelprinters genoemd.

Ze zijn vooral een goede optie als je vaak pakketjes verzendt of als je producten verkoopt en productetiketten wilt maken. In deze gevallen zijn ze namelijk makkelijker, goedkoper en sneller dan andere soorten printers. Er zijn verschillende soorten thermo printers. Zo zijn er draagbare printers met toetsenborden die dienen voor het maken van etiketten voor producten. Daarnaast heb je de thermo printers die je kan gebruiken voor het afdrukken van labels.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een thermo printer?

Als je de beste thermo printer wilt vinden, dien je rekening te houden met enkele aandachtspunten. We vertellen je waar je zeker op moet letten!

Soort thermo printer

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn er twee soorten thermo printers: draagbare thermo printers met toetsenbord en vaste thermo printers. De draagbare thermo printers met toetsenbord komen goed van pas in winkels, want je maakt er eenvoudig product etiketten mee.

De thermo printers zonder toetsenbord zijn compacte toestellen die je een vast plekje geeft. Zij komen goed van pas als je vaak pakjes verzendt. Bepaal dus waarvoor je de thermo printer gaat gebruiken. Zo weet je wat je moet kiezen!

Formaat

Of je nu voor een draagbare of vaste thermo printer kiest, ze bestaan altijd in verschillende formaten. De draagbare thermo printer neem je met je mee. Daarom is het wel zo handig om erop te letten of het toestel niet te zwaar is en het goed in de hand ligt. Wil je een vaste thermo printer, maar heb je weinig plaats? Let dan ook in dat geval op de afmetingen!

Breedte van de labels

Dit is vooral een belangrijk aandachtspunt als je wilt een thermoprinter kopen voor het uitprinten van labels. De verschillende printers hebben namelijk een andere maximale breedte dat ze kunnen uitprinten.

Bekijk dus op voorhand welke soort labels je gaat uitprinten en hoe groot deze zijn. Kijk vervolgens of het wel mogelijk is om labels met deze breedte uit te printen met de thermoprinter die je uitgekozen hebt. Zo doe je geen miskoop!

Top 3: Beste thermo printers van 2024

Kan je een thermo printer gebruiken? Dan is het handig om meteen een goed toestel te kopen. Als je niet goed weet welke printer je moet kiezen, doe je zeker inspiratie op in onze zorgvuldig uitgekozen top 3!

DYMO LETRATAG LT-100H LE

Labelprinter LetraTag LT-100H - Met printrol

Met dit gemakkelijk te gebruiken systeem kun je de labels precies maken zoals jij dat wilt. Print op een grote verscheidenheid van gekleurde labels, waarbij populaire eigenschappen zoals meerdere letterstijlen, onderstrepen van tekens,...

De DYMO LETRATAG LT-100H LE thermo printer is voorzien van een toetsenbord en maakt het je dus mogelijk om zelf etiketjes en labels te maken. Dit doe je erg eenvoudig dankzij het grote scherm.

Je kan zo ook nauwkeurig de lettertape zien die wordt afgedrukt, waardoor je zeker geen etiketten verspilt. Door de sneltoegangstoetsen spaar je bovendien heel wat tijd uit. Zeker niet onbelangrijk!

Het toestel heeft ook veel functies. Dankzij het ergonomisch design ligt het eveneens makkelijk in de hand. Het is dus de ideale thermo printer voor dagelijks gebruik!

Pluspunten

 • Eenvoudige bediening
 • Niet duur
 • Werkt snel

Minpunten

 • Klein display

Technische specificaties

PrinttechnologieThermisch transfer
Met snijmechanismeNeen
Type labelEtiket en label
Printresolutie160 dpi

DYMO ® LabelWriter™ 5XL

Ga je eerder veel labels afdrukken? Dan is de 5X LabelWriter printer van DYMO iets voor jou. Het toestel is vooral een goede optie als je ook grote verzendlabels moet afdrukken.

Natuurlijk kan je er ook kleinere labels mee uitprinten, maar de grote maximale breedte is zeker een troef. Zo kan je al de verzendlabels uitprinten dat je maar wil.

Je doet het ook eenvoudig, want je kan het toestel verbinden met je computer. Dankzij de labelherkenningstechnologie hebben je etiketten bovendien altijd de juiste afmetingen!

Pluspunten

 • Hoge resolutie
 • Ook geschikt voor grote labels
 • Werkt supersnel

Minpunten

 • Werkt enkel met originele DYMO labels

Technische specificaties

PrinttechnologieDirect thermisch
Met snijmechanismeNeen
Type labelEtiket
Printresolutie300 dpi

Zebra ZD421d, 12 dots/mm (300 dpi)

ZD421d, 12 dots/mm (300 dpi), RTC, USB, USB Host, BT, WLAN

Zebra ZD421d, 12 dots/mm (300 dpi), RTC, USB, USB Host, BT, WLAN

De Zebra ZD421d labelprinter drukt zeer snel en duidelijk al je labels voor je af. Het is makkelijk in gebruik en even eenvoudig om te installeren.

Dankzij de hoge printresolutie hoef jij je geen zorgen te maken over onduidelijke labels. En dat is toch wel het allerbelangrijkst!

De thermo printer is daarnaast kwalitatief en uiterst geschikt voor professionele doeleinden. Een echte aanwinst voor je zaak of woning!

Pluspunten

 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoge printresolutie
 • Zeer geschikt voor professionele webshops

Minpunten

 • Duur toestel

Technische specificaties

PrinttechnologieDirect thermisch
Met snijmechanismeNeen
Type labelEtiket
Printresolutie300 dpi