De beste resin om 3D printers te maken met een resin 3D printer

Ben je op zoek naar de beste resin om mee te werken op jouw Resin 3D printer? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste resin voor jouw 3D prints. Of je nu een beginner bent of een ervaren 3D-printer gebruiker, deze informatie zal je helpen om de beste kwaliteit prints te maken.

Wat is resin en waarom is het belangrijk?

Voordat we ingaan op de verschillende soorten resin die beschikbaar zijn, is het belangrijk om te begrijpen wat resin precies is en waarom het zo belangrijk is voor jouw 3D-prints. Resin is een vloeibaar materiaal dat wordt gebruikt in Resin 3D printers om gedetailleerde, hoogwaardige prints te maken. Het is anders dan het filament dat wordt gebruikt in FDM-printers, omdat het wordt uitgehard met behulp van UV-licht in plaats van te smelten en af te koelen.

Resin biedt een aantal voordelen ten opzichte van filament, waaronder een hogere resolutie, minder zichtbare lagen en de mogelijkheid om complexere vormen te creëren. Het is ook veelzijdiger dan filament, omdat het kan worden gebruikt voor het maken van onderdelen met verschillende eigenschappen, zoals flexibiliteit, stevigheid en transparantie.

Top-5 Bestverkochte resin

Anycubic SLA 3D printer resin 1 liter - wit

Hars parameter Hardheid: 79 D Viscositeit (25℃): 552 mpa. s Curing golflengte: 405 nm Vloeibare dichtheid: 1.1 Effen dichtheid: 1.184 g/cm & sup; 3; Krimp: 7.1% Treksterkte: 23.4 Mpa Uithardingstijd: 6-10 s Rek bij breuk:...

Elegoo plant based resin 500 gram grey

ELEGOO Plantaardige 3D-printerhars Lichtuithardende 3D-printtechnologie wordt steeds populairder, maar de lichtuithardende materialen die bij 3D-printen worden gebruikt, bevinden zich nog in het stadium van geïndustrialiseerde producten. in het teken et is...

Elegoo ABS-like resin grey 500 gram

ELEGOO ABS-achtige fotopolymeerhars is een type polymeer dat zijn fysieke eigenschappen verandert wanneer het in het licht wordt gebracht, en het is VOS-vrij. In het geval van 3D-printen is dit een typische vloeibare kunststofhars die uithardt bij blootstelling aan een...

eSun eResin-PLA yellow 1kg

Resin van eSun is een sterk, gebruiksvriendelijk premium resin, ideaal voor SLA 3D printers. Het is verpakt in een stevige aluminium fles. Door de grote opening van de fles, kun je het resin eenvoudig terug schenken. De geprinte objecten zijn hard en bieden goede weerstand tegen krassen en...

eSun eResin Standard resin green 1kg

Resin van eSun is een sterk, gebruiksvriendelijk premium resin, ideaal voor SLA 3D printers. Het is verpakt in een stevige aluminium fles. Door de grote opening van de fles, kun je het resin eenvoudig terug schenken. De geprinte objecten zijn hard en bieden goede weerstand tegen krassen en...

Wat zijn de verschillende soorten resin?

Er zijn verschillende soorten resin beschikbaar voor Resin 3D printers, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen. Hier zijn de meest voorkomende soorten resin:

Rigid Resin

Rigid Resin, ook wel bekend als Hard Resin of Engineering Resin, is een resin die is ontworpen om sterk en stijf te zijn. Het biedt een hoge stijfheid en een hoge dimensionale stabiliteit, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij nauwkeurigheid en precisie belangrijk zijn. Rigid Resin is ook bestand tegen hoge temperaturen en heeft een hoge chemische resistentie.

Deze resin is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van functionele prototypen en eindgebruiksonderdelen. Het wordt vaak gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie, de auto-industrie en de medische sector.

Tough Resin

Tough Resin, ook wel bekend als Durable Resin, is een resin die is ontworpen voor toepassingen waarbij de onderdelen sterk en duurzaam moeten zijn. Het biedt een hoge impactsterkte en is bestand tegen slijtage en scheuren. Het is ideaal voor het maken van onderdelen die onderhevig zijn aan veel stress, zoals tandwielen, scharnieren en machineonderdelen.

Deze resin is verkrijgbaar in verschillende stijfheden, van semi-flexibel tot stijf. Semi-flexibele Tough Resin biedt een goede balans tussen flexibiliteit en stijfheid, terwijl stijve Tough Resin een hogere stijfheid biedt voor toepassingen waarbij precisie en nauwkeurigheid belangrijk zijn. Deze resin is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van functionele prototypes en onderdelen voor machines en gereedschappen.

Flexible Resin

Flexible Resin, ook wel bekend als Soft Resin of Rubber Resin, is een resin die is ontworpen om flexibel te zijn. Het biedt een hoge flexibiliteit en rekbaarheid, waardoor het ideaal is voor het maken van onderdelen die moeten kunnen buigen of draaien. Het is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van scharnieren, gewrichten en flexibele slangen.

Deze resin is verkrijgbaar in verschillende hardheden, van zacht tot hard. Zachte Flexible Resin biedt een hogere flexibiliteit en rekbaarheid, terwijl harde Flexible Resin een hogere stijfheid biedt voor toepassingen waarbij precisie en nauwkeurigheid belangrijk zijn.

Het is belangrijk om te weten dat Flexible Resin over het algemeen minder sterk is dan Rigid Resin en Tough Resin. Het is daarom belangrijk om de juiste resin te kiezen voor jouw specifieke toepassing, afhankelijk van de gewenste eigenschappen en sterkte.

Beste prijs-kwaliteit
Elegoo

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste resin?

Bij het kiezen van de juiste resin voor jouw Resin 3D printer zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Eigenschappen van de resin

Elk type resin heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Voordat je een resin kiest, is het belangrijk om te bedenken welke eigenschappen je nodig hebt voor jouw specifieke toepassing. Als je bijvoorbeeld onderdelen nodig hebt die sterk en duurzaam zijn, dan is Tough Resin een goede keuze. Als je onderdelen nodig hebt die flexibel moeten zijn, dan is Flexible Resin de juiste keuze.

Kleur

Resin is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zwart en wit tot geel en rood. Als de kleur belangrijk is voor jouw toepassing, dan is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen.

Hardheid

De hardheid van de resin heeft invloed op de sterkte en flexibiliteit van het uiteindelijke onderdeel. Als je een onderdeel nodig hebt dat sterk en stijf moet zijn, dan is een hardere resin de juiste keuze. Als je een onderdeel nodig hebt dat flexibel moet zijn, dan is een zachtere resin beter.

Prijs

Resin is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Duurdere resin kan betere eigenschappen bieden, maar als de prijs een belangrijke factor is, dan is het mogelijk om een goede kwaliteit resin te vinden die betaalbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *