Beste professionele fotoprinters die meer dan 6 inkt cartridges hebben

Moet jij voor het werk of privé vaak foto’s afprinten en is het belangrijk dat deze een goede kwaliteit hebben? Dan kies je het best voor een professionele printer. Welke soort professionele printers de beste zijn, kom je een beetje verder in dit artikel te weten!

Epson

Met de Epson Expression Photo XP-970 all-in-one printer print, kopieer of scan je jouw foto's. Door de 6 aparte kleurencartridges, waaronder licht magenta en licht cyaan, zijn je foto's nog gedetailleerder. Je kiest meteen de foto's die je wilt printen via het ingebouwde...

Epson

Ontvang een voorraad papier bij je printer met de Epson Expression Photo XP-970 + 500 vellen A4 papier bundel. Met de Epson Expression Photo XP-970 all-in-one printer print, kopieer of scan je jouw foto's. Door de 6 aparte kleurencartridges, waaronder licht magenta en licht cyaan, zijn je...

Epson

Ga direct aan de slag met printen met de Epson Expression Photo XP-970 + 1 set extra inkt + 500 vellen A4 papier bundel. Met de Epson Expression Photo XP-970 all-in-one printer print, kopieer of scan je jouw foto's. Door de 6 aparte kleurencartridges, waaronder licht magenta en licht cyaan,...

Epson

De Epson EcoTank ET-8500 is de all-in-one fotoprinter waar heel het gezin plezier van heeft. Met het 6 kleuren Epson Claria ET Premium-inktsysteem print je alles uit in de mooiste kleuren. Je familiefoto's zijn weer om in te lijsten en omdat de printer randloos print is een passe-partout...

Epson

Print thuis of op kantoor op A3+ papier met de Epson EcoTank ET-8550 all-in-one kleuren inkjetprinter. Het is een fotoprinter en dat betekent dat je zelfs op A3+ vellen mooie afbeeldingen afdrukt. Naast de 4 basiskleuren zwart, magenta, geel en cyaan gebruikt de ET-8550 ook pigmentzwarte en...

Belangrijke aandachtspunten bij de aankoop van een professionele fotoprinter

Wanneer je een professionele fotoprinter koopt, is de kwaliteit van het toestel en de prints natuurlijk het allerbelangrijkste, maar er zijn nog enkele andere belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Snelheid

Een fotoprinter werkt doorgaans iets trager dan een doorsnee printer, maar er zitten natuurlijk nog verschillen tussen de modellen. Als je zoveel mogelijk tijd wilt uitsparen, is de printsnelheid iets om rekening mee te houden.

Aansluiting

De meeste printers kan je tegenwoordig verbinden met je pc via wifi en zelfs via je tablet of smartphone bedienen. Daarnaast is het vaak mogelijk om het via een usb-kabel aan te sluiten. Toch zijn er professionele printers die deze mogelijkheid niet hebben en andere die nog over een ander verbindingssysteem beschikken, zoals Bluetooth. Denk goed na over wat er voor jou het handigst is en let er dan op of deze mogelijkheid er is bij de printer die je wilt kopen.

Prijs

Het spreekt voor zich dat een professionele printer over het algemeen iets duurder is, maar er zijn nog altijd goedkopere en duurdere modellen. Bepaal dus voor jezelf hoeveel geld je er maximaal aan kan en wil uitgeven en let er ook op dat je niet meer betaalt voor functies die je toch niet gebruikt.

Extra functies

Sommige extra functies zijn voor jou misschien overbodig, maar andere kunnen je het makkelijker maken. Als je een printer met ADF neemt, kan je bijvoorbeeld een stapel papieren in een keer scannen. Dat is vooral handig voor professionele doeleinden.

Ben je van plan om dubbelzijdig te printen? Dan is het wel zo fijn dat je printer over deze functie beschikt. Zo hoef je de pagina’s niet handmatig om te draaien. En zo zijn er nog andere extra functies. Bekijk dus op voorhand goed of je de functies die voor jou nodig zijn op de printer terugvindt.

Formaat

Professionele printers zijn doorgaans een beetje groter, maar dat is niet altijd zo. Indien je weinig plaats hebt, is het van belang om naar de afmetingen te kijken. Zo ben je er zeker van dat je er voldoende plaats voor hebt!

Papierlade

De papierlade van sommige printers is groter dan van andere. Zo kan je in sommige modellen ongeveer 60 pagina’s plaatsen, bij andere 100 en bij nog andere maar liefst 250. De capaciteit van de papierlade is belangrijk, omdat je er tijd mee kan uitsparen.

Top 3: Beste professionele fotoprinter met 6 of meer inkt cartridges

Als je nog niet zeker weet welke professionele printer je moet kopen, helpt het om hieronder onze top 3 te bekijken. Deze toestellen hebben wij zorgvuldig voor je uitgezocht. De kans is dus groot dat de beste professionele fotoprinter voor jou er ook bijzit!

Canon PIXMA TS8350 BK

De Canon PIXMA TS8350 BK professionele fotoprinter is erg compact. Als je weinig plaats hebt thuis of op kantoor, is dit dus een goede optie. Je kan er ook prachtige prints mee maken, want het heeft een resolutie van 1200 x 4800 dpi.

Scannen, printen en kopiëren doe je erg eenvoudig. Je hebt er zelfs geen computer voor nodig, want je kan je SD-kaart gewoon in de printer steken. Erg handig als je zo snel mogelijk je foto’s die je met je camera gemaakt hebt wil uitprinten!

Als je zwart-wit prints maakt, heeft de printer een snelheid van ongeveer 15 pagina’s per minuut en bij kleur is dit 10 pagina’s per minuut. Het toestel heeft daarnaast 6 cartridges in plaats van 4, waardoor de foto’s nog mooier uit het toestel komen.

Pluspunten

  • Ook geschikt om te scannen & kopiëren
  • Hoge printresolutie
  • Snelle printer

Minpunten

  • Geen ondersteuning voor ADF

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjetprinter
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa
Aantal cartridges6

Epson Expression Photo XP-8700

Met de Epson Expression Photo XP-8700 printer kan je niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopiëren. Er zijn maar liefst 6 cartridges, dus je kan hele mooie uitgeprinte foto’s verwachten. Daar komt nog eens bij dat de printer een maximale resolutie heeft van maar liefst 5760 dpi in de breedte, dat is meer dan bij de meest printers.

Het toestel print daarnaast aan ongeveer 9 pagina’s per minuut in zowel zwart-wit als kleur. Je verbindt het eenvoudig met je computer via een usb-kabel of met wifi. Je kan dus zelf kiezen! Automatisch dubbelzijdig printen is ook mogelijk.

In de papierladen kunnen 100 pagina’s tegelijkertijd geplaatst worden. Zo moet je het niet snel opnieuw bijvullen. In de speciale fotopapierlade kunnen dan weer 20 pagina’s geplaatst worden. Het toestel is ook makkelijk, omdat je je SD-kaart van je fototoestel meteen in de printer kan plaatsen.

Pluspunten

  • Ook scannen en kopiëren
  • Handig touchscreen
  • Snel foto’s rechtstreeks van een SD-kaart afdrukken

Minpunten

  • Geen ondersteuning voor ADF

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjetprinter
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa
Aantal cartridges6

Canon PIXMA TS8350 BK

De Canon PIXMA TS8350 BK printer heeft een hoge resolutie van 1200 x 4800 dpi en is daarom uiterst geschikt voor het afdrukken van al je foto’s. Het heeft ook 6 cartridges waardoor je een nog mooier printresultaat mag verwachten.

Je mag bij dit toestel een printsnelheid van 15 pagina’s per minuut verwachten voor het afdrukken van zwart-wit prints. Voor kleurenprints is dit ongeveer 10 pagina’s per minuut. Dit toestel heeft daarnaast een handig touchscreen voor de bediening.

Je sluit het aan via een usb-kabel of met wifi-direct. Het is zelfs mogelijk om je SD-kaart in de printer te plaatsen, waardoor je nog sneller je foto’s van je camera afdrukt. In de gewone papierlade kan je 100 pagina’s plaatsen en in de foto papierlade zijn dit er 20. De printer scant en kopieert ook.

Pluspunten

Minpunten

  • Geen ondersteuning voor ADF

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjetprinter
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa
Aantal cartridges6