Beste printers voor studenten: 3 uitstekende én betaalbare printers voor op kot

Ben je student? Dan kan jij vast een printer gebruiken. Als je studeert, moet je namelijk veel afdrukken. En het komt dan goedkoper uit om zelf een printer aan te schaffen. Natuurlijk is het niet eenvoudig om er eentje te kiezen, want er zijn heel wat verschillende soorten. Maar geen nood, in dit artikel ontdek je de 3 beste printers voor studenten. Je komt bovendien te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Zo lukt het je zeker om de beste printer te vinden!

Beste printer voor studenten kopen: waar moet je precies op letten?

Voordat je de beste printers voor studenten ontdekt, is het handig om te weten waar je op moet letten bij de aankoop. Zo vermijd je een miskoop. We vertellen je daarom de belangrijkste aandachtspunten!

Prijs

Als student heb je meestal geen geld teveel. Daarom is de prijs van de printer een belangrijk aandachtspunt. Natuurlijk is kwaliteit en snelheid in jouw geval ook heel belangrijk. De kunst zit er dus in om een printer te vinden die heel kwalitatief is en snel print, maar toch niet te veel kost. Makkelijk is dat niet, maar het is zeker niet onmogelijk.

Bekijk niet alleen de kosten van de printer zelf, maar ook de prijs van de inktpatronen en hoe zuinig het toestel is. Vaak zijn de printers die iets duurder zijn in aanschaf ook heel wat zuiniger.

Gebruiksvriendelijkheid

Je gaat vast erg veel documenten uitprinten. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een toestel dat makkelijk in gebruik is. Zo kan een lcd-scherm je het bedienen heel wat eenvoudiger maken. Wat ook aangeraden is voor studenten is een printer die je kan bedienen via je smartphone, via Apple Airprint bijvoorbeeld.

Printsnelheid

Indien je van plan bent om erg veel af te drukken is de printsnelheid eveneens een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een printer. Je kijkt dan het best voor een printer die zo’n 25 pagina’s per minuut uitprint. Er zijn ook snellere toestellen, maar die kosten meer. Vraag je daarom af of het voor jou de moeite loont om te investeren in een duurdere printer.

Extra functies

Met sommige toestellen kan je niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Denk je dat je deze functies nodig hebt? Koop dan een all-in-one printer. Daarnaast zijn er nog enkele andere extra’s waarover een printer kan beschikken.

Zo is het bij sommige toestellen mogelijk om automatisch dubbelzijdig af te drukken. Dat is nuttig voor studenten, omdat je op die manier papier uitspaart. Als je zelf altijd dubbelzijdig print, hoef je dan ook niet meer het blaadje om te draaien. Dat bespaart je weer heel wat werk!

Formaat

De kans is groot dat je niet zo veel plaats hebt bij je thuis of op kot. Daarom kies je beter voor een printer die compact is. Let dus op de afmetingen van het toestel voordat je het koopt. Zo ben je er zeker van dat je er wel voldoende plaats voor hebt!

Beste printers voor studenten die betaalbaar is

De 3 beste printers voor studenten

Nu dat je weet waar je moet op letten bij de aankoop van een printer, kan je aandachtig onze top 3 met de beste betaalbare printers voor studenten bekijken en er zo de beste printer voor jou eruit kiezen!

Epson Expression Home XP-3150 – All-in-One Printer

Expression Home XP-3150 - All-in-One Printer

Bespaar geld, ruimte en tijd met de compacte en multifunctionele Epson Expression Home XP-3150 All-in-one printer. Deze multifunctionele printer beschikt over afzonderlijke inkten, mobiel afdrukken via Wi-Fi & Wi-Fi direct en...

Pluspunten

 • Je kan er ook mee scannen en kopiëren
 • Zeer snelle printsnelheid
 • Lage kost per afdruk

Minpunten

 • USB-printkabel is niet meegeleverd

De Epson Expression Home XP-3150 all-in-one printer is een droom voor studenten. Het kan namelijk niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopiëren. Bovendien print het toestel aan 25 tot 39 pagina’s per minuut, wat razendsnel is!

Het is niet de goedkoopste printer, maar wel een heel slimme aankoop. Doordat het werkt met een inkttank komt het je namelijk heel wat goedkoper uit. Bovendien gaat het erg lang mee dankzij de uitstekende kwaliteit.

Daarnaast is het eenvoudig in gebruik door het handige lcd-scherm. Deze printer kan je ook verbinden met je smartphone waardoor je het jezelf nog makkelijker maakt. Als bijkomend voordeel is er de grote papierlade waar je 100 blaadjes tegelijkertijd in kan plaatsen.

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjet
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa

HP DeskJet 2720e All-in-One Printer

DeskJet 2720e All-in-One Printer

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One PrinterHoud het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle...

Pluspunten

 • Ook om te scannen en te kopiëren
 • Gratis proefperiode van 6 maanden HP Instant Ink
 • Ondersteuning voor Apple Airprint

Minpunten

 • Niet de snelste printer

De HP DeskJet 2720e All-in-One Printer is nog zo’n handig toestel voor studenten. Het toestel is geschikt om mee te printen, scannen en kopiëren en heeft een goede printsnelheid van ongeveer 25 pagina’s per minuut. Het kan bovendien in zowel zwart-wit als kleur afdrukken.

Je kan het eenvoudig verbinden met wifi en ook bedienen vanuit de Cloud. Zo print je makkelijk al je documenten uit! Is je inkt leeg? Dan hoef jij je daar de eerste 6 maanden geen zorgen over te maken. De inkt wordt namelijk automatisch naar je thuis toegestuurd waardoor je het zelf niet moet gaan kopen. Dat is handig, want als student kom je vaak tijd tekort.

Hoewel draadloos verbinden erg makkelijk gaat, kan je het toestel ook met een usb-kabel aansluiten als je dat verkiest. Ook dit gaat eenvoudig!

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjet
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Draadloos afdrukken met Apple AirprintJa

Canon PIXMA MG3650S – All-in-One Printer / Zwart

PIXMA MG3650S - All-in-One Printer - Wit

Met de Canon PIXMA MG3650S All-in-One printer maak je eenvoudig verbinding met je smartphone, tablet of computer om snel te printen, kopiëren en scannen. De printer levert scherpe documenten en mooie foto’s zonder witrand. Bespaar tijd...

Pluspunten

 • All-in-one printer die ook kan scannen en kopiëren
 • Lage printkost per afdruk
 • Automatisch dubbelzijdig afdrukken
 • Ondersteuning voor Apple Airprint

Minpunten

 • Geen stil toestel

De Canon PIXMA MG3650S is een all-in-one printer. Dat betekent dat je er ook mee kan scannen en kopiëren. Deze functies komen zeker goed van pas voor jou als student! Het print bovendien zo’n 25 pagina’s per minuut uit, waardoor je niet lang op je prints hoeft te wachten.

De printer heeft daarnaast extra grote cartridges. Daarmee print je meer pagina’s voor je geld. Je bespaart dus veel op de kosten. Het extra geld kan je als student vast goed gebruiken. Daarnaast is het erg compact, waardoor je er gegarandeerd een plekje voor vindt, ook in een kleine kamer.

Je kan het toestel verbinden met de Cloud en het is mogelijk om automatisch dubbelzijdig af te drukken. Zoals je dus merkt, is dit een uitstekende all-in-one printer voor studenten!

Technische specificates

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjet
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Draadloos afdrukken met Apple AirprintJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *