De 5 beste printers onder 100 euro & onze 3 favorieten

Beste printers onder 100 euro

Een trend is tegenwoordig dat zaken steeds vaker digitaal geregeld en gecommuniceerd worden. Je mailbox stroomt dan soms ook over van berichten met in de bijlage een PDF. Toch is het soms erg handig, maar ook noodzakelijk om een papieren versie bij de hand te hebben. Of omgekeerd, met een printer kan snel een document worden gescand, dat je vervolgens via de mail doorstuurt.

Een thuisprinter is dan een echte uitkomst. Niet alleen voor dit soort zaken, maar ook voor het printen van een foto, een recept of die leuke kleurplaat voor de kinderen. Maar aan welke eisen moet een thuisprinter nu voldoen en welke soorten printers zijn er op de markt? In dit artikel beschrijven we kort de verschillende soorten printers en geven we je een overzicht van de 5 beste printers onder 100 euro.

HP

De HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte en een 3-in-1 cartridge. Het printen in kleur is geschikt voor documenten, maar het is geen fotoprinter....

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One PrinterHoud het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en webpagina's tot professionele...

Canon

Ontdek de multifunctionele Canon PIXMA TS3350 all-in-one inkjetprinter. Ondanks het compacte formaat van de printer, wat ideaal is voor thuisgebruikt, barst de Canon PIXMA TS3350 van de geavanceerde opties. De installatie is heel eenvoudig en wireless connectiviteit is beschikbaar met één druk op...

Canon

De Canon PIXMA TS5150-serie is een betaalbare, connected All-in-One printer voor thuis. Je print, kopieert en scant eenvoudig wireless vanaf de computer, tablet of smartphone. Deze stijlvolle en compacte printer is ideaal voor het hele gezin. Zowel de jongste als de oudste van het gezin kunnen...

Canon

Voorzie je woning van een compacte all-in-one kleureninkjetprinter met de Canon PIXMA TS5150 Zwart. Hiermee print, scan en kopieer je documenten in kleur of zwart-wit. Foto's print je met een hoge resolutie van 4.800 bij 1.200 dpi en zonder rand. Dankzij de wifi ondersteuning heb je geen...

Inkjetprinters

Een inkjetprinter werkt met een cartridge die met vloeibare inkt is gevuld. Een inkjetprinter druppelt of spuit de inkt uit de cartridge op het papier. Door middel van elektrische schokjes wordt ervoor gezorgd dat er op precies de juiste plek een heel minuscuul druppeltje inkt valt. De printkop met de spuitmondjes worden door de printer middels een automatische reinigingsbeurt regelmatig gereinigd. Dit automatische proces verbruikt wat extra inkt. Als je maar weinig print zal de printer dit proces vaker uitvoeren. Een inkjetprinter is ideaal voor het afdrukken van foto´s.

Laserprinters

Een laserprinter werkt met een (toner-)cartridge die met toner (poeder) is gevuld. Het document of de foto wordt met een laserstraal op de drum van de printer geprojecteerd. Op deze drum, dat is een soort ronde koker, blijft de toner alleen plakken waar de drum door de laser wordt verlicht. Vervolgens wordt de drum over het papier gerold. Door middel van verhitting smelt de toner als het ware samen met het papier. Zo wordt de toner op het papier gedrukt. Een afdruk door een laserprinter heeft daardoor een langere levensduur dan een afdruk door een inkjetprinter. Letters worden scherp afgedrukt.,

LED printers

Globaal genomen werkt een LED printer hetzelfde als een laserprinter. In plaats van een laserstraal, worden er vier LED-lampjes gebruikt om de afdruk op het papier over te dragen. Over het algemeen hebben LED-printers minder bewegende onderdelen dan een laserprinter. Daardoor slijten ze minder en gaat de printer langer mee.

De beste printers onder 100 euro: ontdek onze 3 favoriete low-budget printers

Canon PIXMA TS5150 All-in-One Printer / Zwart

Met deze compacte all-in-one printer kun je behalve printen, ook kopiëren en scannen, zowel in zwart-wit als in kleur. Je print eenvoudig en draadloos vanaf je smartphone, laptop of tablet. Dankzij de WiFi-ondersteuning heb je namelijk voor het afdrukken geen printkabel nodig. Deze Canon PIXMA TS5150 All-in-One Printer / Zwart ondersteunt ook bluetooth.

Op het relatief grote touchscreen (6,2 centimeter) kun je eenvoudig een nieuwe apparaat toevoegen of je instellingen aanpassen. In de invoerlade is plaats voor maximaal 100 velletjes papier.

Als je dubbelzijdig print, kun je dus 200 pagina´s afdrukken zonder dat je het papier hoeft te vervangen. Jouw foto´s worden zonder rand en met een hoge resolutie van 4800 x 1200 dpi afgedrukt.

Pluspunten

 • All-in-one printer met extra functies als scannen en kopiëren
 • Foto´s worden op fotopapier in een goede kwaliteit afgedrukt
 • Een 3-in-1 cartridge met gele, cyaan en magenta inkt is goedkoop in aanschaf

Minpunten

 • Bij het afdrukken van meer dan 10 pagina´s (in kleur) per minuut kun je beter een printer met een hogere afdruksnelheid kiezen

Epson Expression Home XP-2150 All-in-One Printer

Met deze compacte all-in-one printer maak je eenvoudig en snel de gewenste afdrukken. Omdat de printer via WiFi of WiFi direct verbonden kan worden, kun je overal in huis ook draadloos je documenten afdrukken. Met de speciale Epson App beschik je over extra leuk functies.

Maak makkelijk speciale wenskaarten of druk foto´s vanaf Facebook direct af. Omdat de inkt over vier aparte cartridges is verdeeld, hoef je alleen de lege cartridge te vervangen.

Lekker voordelig én duurzaam. Vanwege het kleine formaat neemt deze printer niet veel plaats (op je tafel, je bureau of in de kast) in.

Pluspunten

 • + Handzaam, compact formaat zodat je de printer overal wel een plaatsje kunt geven
 • + Mulitfunctioneel, printen, kopiëren en scannen in één apparaat
 • + Efficiënt, dit apparaat heeft individuele inktcartridges
 • + Heldere, levendige afdrukken

Minpunten

 • Geen ondersteuning voor ADF

HP Deskjet 2710e All-in-One Printer – Instant Ink

Met deze compacte all-in-one printer van HP kun je direct aan de slag. Door het handzame formaat kun je hem overal wel kwijt. Deze printer maakt gebruik van twee cartridges, een met zwarte inkt en een 3-in-1 cartridge, waarmee je alleen documenten kunt afdrukken.

De HP Deskjet 2710e All-in-One Printer is namelijk geen fotoprinter. Voordeel is wel dat het aanschaffen van de 3-in-1 cartridge goedkoper is dan de aanschaf van 3 aparte cartridges. Behalve printen, kun je met dit apparaat ook scannen en kopiëren.

Jouw printer is ook geschikt voor HP Instant Ink, een inktservice die printen nog goedkoper maakt. Bovendien heb je altijd op tijd nieuwe inkt in huis. Met deze printer kun je draadloos printen.

Pluspunten

 • Handzaam, compact formaat zodat je de printer overal wel een plaatsje kunt geven
 • Mulitfunctioneel, printen, kopiëren en scannen in één apparaat

Minpunten

 • Bij het afdrukken van meer dan 8 pagina´s in zwart-wit per minuut kun je beter een printer met een hogere afdruksnelheid kiezen

*Alle hierboven beschreven printers zijn inkjetprinters. Die zijn veel goedkoper in aanschaf dan laserprinters. Daar tegenover staat wel dat de cartridges iets duurder in aanschaf zijn.

Veelgestelde vragen over goedkope printers

Welke printers zijn het goedkoopst?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de goedkoopste printers variëren in prijs, afhankelijk van de functies die ze bieden. Enkele van de meest betaalbare printers zijn echter die op inkjetbasis en hebben een laag prijskaartje. Bovendien zijn monochrome laserprinters meestal goedkoper dan hun kleurentegenhangers.

Welke printers hebben de goedkoopste inkt?

Volgens een onderzoek van Cartridge World zijn Brother, Canon en Epson de printers met de goedkoopste inkt. De kosten van inkt variëren afhankelijk van het formaat cartridge, maar Brother, Canon en Epson hebben meestal lagere prijzen dan andere merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *