Beste printers om postNL labels mee te printen

Beste printers om postNL labels mee te printen

Moet je vaak pakketjes verzenden? Dan heb je natuurlijk een printer nodig om je PostNL labels mee af te drukken. Zo hoef je niet elke keer naar het postkantoor en spaar je heel wat tijd uit. Welke printers de beste zijn voor het afdrukken van PostNl verzendlabels en waar je op moet letten bij de aankoop, ontdek je alvast in dit artikel!

De QL-1100 beschikt over een brede printkop van 101,6 mm en biedt maximale integratie met softwarepakketten voor verzendlabels van koerierdiensten en pakketbezorgers. Deze labelprinter is via de USB aansluiting eenvoudig aan te sluiten op een PC of Mac en met de meegeleverde P-touch Editor...

DYMO

De nieuwe en verbeterde LabelWriter™ 550-printer is een efficiënte en rendabele oplossing voor professionele labels voor uw post, archivering, bezoekersbeheer en andere soorten labels. Dankzij de unieke, nieuwe labelherkenningstechnologie hoeft u niet meer te gokken of u het juiste label...

DYMO

Automatisch snijmechanismeNeen - kleurnaamZwart - KleurZwart - PrinttechnologieDirect thermisch printen

DYMO

Automatisch snijmechanismeNeen - kleurnaamZwart - KleurZwart - Nieuw artikelJa

Brother

De QL-1110NWB beschikt over een brede printkop van 101,6 mm en biedt maximale integratie met softwarepakketten voor verzendlabels van koerierdiensten en pakketbezorgers. Deze grootformaat labelprinter heeft de beschikking over een USB aansluiting, LAN, Wi-Fi en Bluetooth zodat u labels kunt...

Waarom is een labelprinter de beste keuze voor het printen van PostNL labels?

PostNl labels kan je ook gewoon met een laserprinter afdrukken, maar je doet het toch beter met een labelprinter. Zo’n printer is namelijk speciaal gemaakt voor labels, waardoor je er zeker van bent dat het goed wordt afgedrukt.

En dat is belangrijk, want anders kan dit problemen opleveren. Je pakje komt dan misschien niet aan waardoor je geeld verliest. Dat is wel het laatste wat je wil! Bovendien print een labelprinter zonder inkt en gaat het heel wat sneller.

Hoe print je een PostNL label?

Voordat je een labelprinter koopt, is het handig om te weten hoe je zelf je PostNL label kan printen. In principe is dit niet zo moeilijk. Je dient eerst een zending aan te maken en dus alle gegevens in te vullen en te betalen. Bij de laatste stap krijg je de keuze tussen “Printen met een labelprinter” en “Printen met een A4-printer”.

Duid “Printen met een labelprinter” aan en je krijgt een PDF bestand te zien. Houd er wel rekening mee dat Mijn PostNL gebruik maakt van pop-up-vensters om deze labels te tonen. Het is dus belangrijk dat je browser dit toelaat.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een labelprinter?

Een labelprinter is erg handig als je regelmatig PostNL labels moet printen, maar er zijn heel wat verschillende soorten toestellen. Om er de juiste printer uit te kunnen kiezen, is het belangrijk dat je enkele aandachtspunten in je achterhoofd houdt bij de aankoop!

Formaat en soort

Er zijn labelprinters in alle vormen en maten. Als je niet veel plaats op je bureau hebt, neem je best een label printer die compact is en dus weinig plaats inneemt. Er zijn ook pocket labelprinters, maar deze zijn bedoeld voor het maken van tickets en eigen labels. Ze worden ook weleens belleteringssysteem genoemd en worden het meest gebruikt in winkels. Deze soort labelprinters zijn dus niet geschikt voor het afdrukken van PostNL labels.

Printresolutie

Voor labels van een goede kwaliteit, kies je het best voor een labelprinter met een hoge printresolutie. Dit wordt meestal weergegeven in DPI. Hoe hoger dit getal is, hoe hoger de kwaliteit van de afdruk en dus hoe duidelijker je label gaat zijn.

Afmetingen van het label

Een erg belangrijk aandachtspunt als je vooral PostNL labels wilt printen, is de maximale breedte van het etiket dat je kan afdrukken met een toestel. PostNL verzendlabels hebben doorgaans een afmeting van 102 x 150 mm.

Het is natuurlijk de bedoeling dat je labelprinter dit verzendlabel volledig en duidelijk kan printen. Vele labelprinters hebben echter een kleinere maximale breedte. Let hier dus op!

Top 3 beste printer om PostNL labels te printen

Weet je nog steeds niet goed welke printer je moet kopen om je PostNL labels mee te printen? Scrol dan eens door onze top 3 die wij met veel zorg hebben uitgekozen!

DYMO Labelprinter 450 4XL

Labelprinter 450 4XL

Geen inkt, geen toner, geen tijdsverspilling. Met de DYMO LabelWriter 4XL etikettenprinter biedt DYMO nu een oplossing voor het afdrukken van etiketten van 10 cm breed aan. Een eenvoudige en kostbesparende manier om talloze...

De DYMO 450 4XL labelprinter laat je je PostNL labels snel en duidelijk printen. Het heeft namelijk een printresolutie van maar liefst 300 dpi en print 53 labels per minuut. Zo hoef je nooit te wachten op je PostNl labels!

Het design is compact waardoor het niet veel plaats inneemt op je bureau. Dit toestel werkt aan de hand van een usb-kabel die je dan in je computer moet plaatsen om zo af te kunnen drukken.

Het maakt daarnaast gebruikt van thermische printtechnologie wat betekent dat je geen inkt nodig hebt. Een groot voordeel, want op die manier spaar je heel wat geld uit. De printer is ook netwerkcompatibel en werkt zowel op Windows als Mac computers.

Pluspunten

 • Hoge printresolutie
 • Compact design
 • Goede kwaliteit

Minpunten

 • Redelijk duur

Technische specificaties

PrinttechnologieThermisch transfer
Print resolutie300×300
Met snijmechanismeJa
Type labelEtiket

Brother QL-1100 labelprinter Direct thermisch 300 x 300 DPI

QL-1100 Labelprinter

De QL-1100 beschikt over een brede printkop van 101,6 mm en biedt maximale integratie met softwarepakketten voor verzendlabels van koerierdiensten en pakketbezorgers. Deze labelprinter is via de USB aansluiting eenvoudig aan te sluiten...

Wil je een labelprinter kopen die goed en snel print? Dan is de Brother QL-1100 labelprinter een uitstekende keuze. Met dit toestel druk je namelijk razendsnel labels af voor al je pakketjes.

Het toestel drukt je label op het thermopapier waardoor inkt overbodig is. Je kan het aan je computer verbinden via de bijgeleverde usb-kabel.

Het heeft ook een automatische tapesnijder en is speciaal gemaakt voor verzendlabels met barcodes, zoals die van PostNL. Je kan er dus labels die erg duidelijk en groot genoeg zijn mee uitprinten.

Pluspunten

 • Snel toestel
 • Hoge printresolutie
 • Automatische labelsnijder

Minpunten

 • Prijzig

Technische specificaties

PrinttechnologieDirect thermisch
Print resolutie1200×1200
Met snijmechanismeJa
Type labelEtiket

DULA XP-470B – Desktop A6 Labelprinter

DULA XP-470B - Desktop A6 Labelprinter - USB - LAN + 1 Rol (300) verzendetiketten

DULA XP- 470B De XP-470B DULA labelprinter is de beste keus voor het printen van verzendetiketten. Het is de goedkoopste desktop labelprinter in zijn klasse. De printer wordt helemaal compleet geleverd met USB kabel, voeding, manuals,...

De DULA XP-470B desktop labelprinter is een professionele laserprinter die aan een hoge printsnelheid van 127mm per seconde je PostNL verzendlabels afprint. Het heeft een printresolutie van 203 DPI.

De thermorol krijg je er alvast bij zodat je meteen aan de slag kan gaan. Verzendlabels printen doe je ook in alle stilte, want het toestel maakt niet veel lawaai. Om die reden is het perfect voor in je kantoor.

De maximale printbreedte van de labelprinter is 108 mm. Je kan er dus zonder enig probleem de verzendlabels van Post.nl mee uitprinten. Het toestel werkt aan de hand van een usb-kabel en LAN. Het is compatibel met Windows 7 en later. Maar het kan eveneens gebruikt worden op computers met Linux, Unix & Mac OS.

Pluspunten

 • Inclusief thermorol
 • Print stil
 • Snel toestel

Minpunten

 • Geen snijmechanisme

Technische specificaties

PrinttechnologieDirect thermisch
Print resolutie300×600
Met snijmechanismeNeen
Type labelEtiket en label

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *