De 5 beste printers met automatische documentinvoer (ADF) om meerdere documenten tegelijk te scannen

Automatische documentinvoer (ADF) is een handige voorziening voor veel soorten printers. De printer kan hierdoor meerdere pagina’s papier opnemen en in één keer naar een scanner, fax of kopieerapparaat voeren. Het gebruik van de beste printers met automatische documentinvoer bespaart je veel tijd omdat je niet meer van pagina hoeft te wisselen om taken af te ronden.

ADF maakt het kopiëren van documenten snel en gemakkelijk. Je kunt gescande documenten ook opslaan als PDF. Behalve tijd bespaar je zo ook veel papier. Als je regelmatig documenten kopieert, is een automatische documentinvoer onmisbaar. 

Brother

De veelzijdige MFC-L2710DW is speciaal ontworpen voor drukke huishoudens en kleine kantoren waar veelzijdige print, scan en kopie mogelijkheden nodig zijn. Met deze eenvoudig te installeren printer maak je professionele afdrukken en print je gemakkelijk via de draadloze verbinding direct vanaf je...

HP

Dit is de HP DeskJet 4122e All-in-One Printer Deze All-in-One printer beschikt over alle functies. Plus de kwaliteit. Print, scan en kopieer alledaagse documenten en profiteer van een automatische documenteninvoer voor 35 pagina's en het gemak van wifi. Reken op een...

Canon

De Canon PIXMA TS3150 is de ideale All-in-One printer voor thuisgebruik. De TS3150 print levendige foto’s zonder witrand in verschillende formaten, rechtstreeks vanaf je smartphone, camera met Wi-Fi of via de Cloud met de Canon PRINT-app. Het duidelijke design met grote knoppen en LCD scherm...

HP

Dit is de HP DeskJet Plus 4120e - All-in-One Printer De HP DeskJet Plus 4120e heeft alle functies. Plus de kwaliteit. Print, scan en kopieer alledaagse documenten en profiteer van een automatische documenteninvoer voor 35 pagina's en het gemak van wifi. Reken op een...

Canon

Deze PIXMA TR4550 is geschikt voor kantoor- en thuisgebruik. Met de PIXMA TR4550 maak jij jouw thuiskantoor helemaal compleet. Deze compacte multifunctionele 4-in-1 printer verbind je draadloos met je computer, laptop of smartphone en maakt jouw werk alleen...

De voordelen van ADF

De voordelen van een automatische documentinvoer zijn dan ook talrijk. Het kan de tijd en moeite verminderen die nodig zijn om grote hoeveelheden documenten handmatig in een machine in te voeren. De kwaliteit van de kopieën is ook hoger dan bij handmatige invoer, omdat het originele document niet handmatig gedraaid hoeft te worden.

Sommige all-in-one printers hebben een automatische documentinvoer waarmee je documenten van meerdere pagina’s kunt verwerken. Deze functie is een groot gemak voor mensen die vaak documenten van twee kanten moeten scannen. Deze machines zijn ook compatibel met de meeste mobiele apparaten. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle AIO’s met deze functie zijn uitgerust dus kijk dit goed na voor je je keuze maakt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een ADF printer?

Let bij de aanschaf van een all-in-one printer op de capaciteit van de cartridges. Je moet er zeker van zijn dat de ADF het aantal vellen papier dat hij moet verwerken aankan. Let ook op de snelheid van de printer. Je moet ervoor zorgen dat hij minstens acht pagina’s per minuut kan afdrukken. Dit is een belangrijke factor bij de aanschaf van een all-in-one printer, omdat je daarmee veel tijd kunt besparen bij het afdrukken van documenten.

De grootte en het gewicht van de papierlade is een andere belangrijke factor om te overwegen. De ADF-lade van de printer moet groot genoeg zijn voor minimaal 15 tot 20 vel papier. Als de lade te klein is, kun je problemen krijgen met het verwerken van zwaar papier. Met een multifunctionele lade kun je documenten van verschillende formaten afdrukken.

Dubbelzijdig printen is een andere handige functie. Het kan je stapels papier besparen en het milieu helpen. Het vermindert je papieroverhead met 30 tot 50%. Sommige printers hebben zelfs een touchscreen, wat de menunavigatie vergemakkelijkt.

Kortom, er komt veel kijken bij het uitkiezen van een printer met automatische documentinvoer. Een aantal van de beste modellen van 2024 hebben wij voor je in kaart gebracht.

Onze 3 favoriete printers met automatische documentinvoer

HP DeskJet Plus 4120e

De DeskJet Plus 4120e van HP behoort tot een van de topmodellen binnen het middensegment printers dat ADF ondersteunt. Deze allround printer zorgt ervoor dat je letterlijk alle kanten op kunt als het aankomt op afdrukken, scannen en kopiëren. Het gaat hier namelijk om een 4-in-1 printer, welke ook kan dienen als fax. Hierdoor is de printer zowel thuis als op kantoor absoluut een aanwinst te noemen.

De Deskjet 4120e kan een rapport voor school printen, een factuur scannen en een zakelijk document faxen. Print bovendien scherpe tekst en afbeeldingen met een printresolutie van 4.800 x 1.200 dots per inch.

Aan de hand van de automatische documentinvoer (ADF) is het mogelijk om grote hoeveelheden papier in één keer te kunnen scannen. De documentinvoer is geschikt voor maximaal 35 pagina’s, en de printer regelt de rest. Gebruik Apple AirPrint of de HP Smart app om je printopdrachten draadloos te versturen.

Door zijn middelgrote formaat kun je de printer bovendien eenvoudig op een groot bureau of bijzettafel kwijt. Houd er overigens wel rekening mee dat de printer in kleur relatief langzaam afdrukt. Wanneer je op zoek bent naar een printer die snel afdrukt is het wellicht een betere optie om nog even verder te kijken.


Brother MFC-L2710DW

Een van deze snellere printers is de MFC-L2710DW van Brother. Brother is al jarenlang een begrip in de wereld van printers en wordt geroemd om zijn degelijke en goed uitgeruste modellen. Ook dit model is de moeite meer dan waard en biedt alles wat een klein tot middelgroot kantoor zoekt.

Aangezien het om een All-in-One printer gaat, is het mogelijk om met deze printer af te drukken, kopiëren en scannen. De afdruksnelheid van dit model ligt rond de 30 pagina’s per minuut (zwart-wit) – Hierdoor heb je razendsnel de beschikking over je rapporten of verslagen.

De automatische documentinvoer maakt het scannen van documenten daarnaast eenvoudiger dan ooit. Grote stapels papier kunnen in één keer worden gescand, zonder dat je deze handmatig stuk voor stuk hoeft te plaatsen in de printer. Het scannen van de documenten gaat met ongeveer 22 pagina’s per minuut, waardoor je ook hier niet lang op hoeft te wachten.

Let op: het gaat hier om een printer die alleen in zwart-wit kan printen. Hierdoor is dit model vooral geschikt voor zakelijk gebruik.


Canon PIXMA TS5150 Zwart

Wie toch liever op zoek gaat naar een printer welke ook documenten in kleur kan afdrukken, kan de keuze maken voor de PIXMA TS5150 van Canon. Deze typische thuisprinter biedt alle opties die je nodig hebt voor je thuiskantoor en print in zowel zwart-wit als in kleur. Bovendien gaat het hier om een All-in-One printer waarmee je print, kopieert en scant.

De printer is hierdoor perfect geschikt voor zowel zakelijk als privégebruik. Met de zwart-wit functie print je zonder moeite rapporten en schoolverslagen uit. Maar dankzij de hoge resolutie is het ook mogelijk om haarscherpe foto’s af te drukken.

Aan de hand van de automatische documentinvoer is er ook de optie om eenvoudig grote hoeveelheden papier in te scannen. Dit is met name handig wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld een stapel papier in te scannen.

Als het aankomt op het afdrukken in kleur biedt de printer dus een zeer goede resolutie. Helaas is de printer niet heel snel, waardoor je op slechts 10 pagina’s per minuut uitkomt wanneer je kiest voor een kleurenprint. Gelukkig maakt de relatief goedkope 3-in-1 cartridge dit meer dan goed en zorgt dit alles bij elkaar opgeteld voor een veelzijdige, krachtige en betaalbare printer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *