Een professionele papierversnipperaar kopen? Ontdek de 10 beste papierversnipperaars van 2024

Heb je een heleboel papier op je bureau liggen en wil je die zo snel mogelijk door een papierversnipperaar? Dan wil je natuurlijk wel dat het professioneel gebeurt. Immers: sommige documenten hoeven niet door andere mensen te worden bekeken, zeker niet als het een kopie van een paspoort betreft, belangrijke rekeningen met grote bedragen of bankgegevens.

Gewoon verscheuren en in de prullenmand gooien is geen optie: de papieren moeten zorgvuldig worden vernietigd in een professionele papiervernietiger. In dit artikel behandelen we de beste papierversnipperaars van het moment.

Fellowes

De Fellowes 6C cross-cut papierversnipperaar is geschikt voor thuisgebruik en kan 6 vellen A4-papier versnipperen tot 4 x 35 mm deeltjes (DIN P-4), zodat u er zeker van kunt zijn dat uw documenten veilig zijn vernietigd. De gepatenteerde Safety Lock van Fellowes voorkomt dat de...

Brasq

Documenten met gevoelige informatie en oud papier onleesbaar maken voordat ze in de papierbak verdwijnen? Dat kan probleemloos met de PS200 papiervernietiger. Versnippering in stroken van 7 mm Deze papierversnipperaar veranderd A4 papier binnen enkele seconden in stroken met een breedte van 7 mm....

sam office

sam office papiervernietiger model Paper Shred 250. Betrouwbare kleinformaat papiervernietiger voor incidenteel gebruik thuis, of op kleine (thuis)kantoren. De papiervernietiger PS250 heeft een capaciteit van maximaal 6 A4 vellen per keer met een opvangbak van 16 liter. Een ruim...

Desq

Zwarte papiervernietiger met matte finish. Compact ontwerp, met hoog veiligheidsniveau, geschikt om confidentiële documenten te vernietigen. Automatische start/stop werking. Cross cut: 4 x 38 mm, veiligheidsniveau P-4 Vernietigt 8 vel in 1 invoer! Specificaties: ...

Alpina

Deze papierversnipperaar van alpina is geschikt voor thuis in je werkkamer of op kantoor. Soms heb je documenten die je niet zomaar bij het oud papier wil doen, omdat ze gevoelige informatie bevatten. Deze papierversnipperaar werkt ook voor het vernietigen van creditcards. 6 A4...

Rexel

Rexel Alpha P1 papierversnipperaar Eenvoudige en functionele papiervernietigers van Rexel zijn ideaal voor praktijken aan huis, kleine kantoren en voor huishoudelijk gebruik. Levert een goede prijs-prestatieverhouding voor het dagelijks gebruik. Eenvoudig te...

Rexel

Rexel X406 Momentum papiervernietiger De kracht om meer te vernietigen! De Rexel Momentum X406 Papierversnipperaar vernietigt tot wel 6 A4 vellen tegelijk, met een continue doorlooptijd van 3 minuten, maakt het een ideale machine voor thuis. P4, Cross cut snippers van 4x30mm. Een opvangbak...

Rexel

De kracht om meer te vernietigen! De Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar vernietigt tot wel 8 A4 vellen tegelijk, met een continue doorlooptijd van 3 minuten, maakt het een ideale machine voor thuis. Vernietigt papier in P3 Cross Cut snippers van 5x42mm met een opvangbak van 15L (100 A4...

Leitz

Een stijlvolle, persoonlijke papierversnipperaar van Leitz. Compact formaat om makkelijk te kunnen plaatsen, ideaal voor de thuiskantoor gebruiker. Deze anti-vastlopende, stillere en langdurig werkende papiervernietiger geeft stijl aan je thuiskantoor. Versnippert 10 A4 vellen in één keer in de...

Brasq

Vernietig vertrouwelijke documenten op een veilige manier. Deze papiervernietiger is namelijk geschikt voor het versnipperen van gevoelige, vertrouwelijke en persoonsgebonden data. Versnippering met P-4 veiligheidsniveau De PS300 heeft een P-4 veiligheidsniveau. Dat betekent dat gevoelige...

Waar moet je op letten?

Als je besluit dat je toe bent aan een shredder is het zaak om op zoek te gaan naar een goede en betrouwbare papierversnipperaar die lang meegaat. Je wilt immers niet dat de tanden van de papierversnipperaar bij het eerste het beste ‘voer’ kapotgaan. Er zijn verschillende dingen waar je op kan letten bij het zoeken naar een goede papierversnipperaar.

Allereerst is het belangrijk om verschillende opties te vergelijken op de capaciteit: hoeveel papier kan je in één keer door de gleuf duwen, zonder dat de tanden het begeven. Je moet voor jezelf nagaan hoe handig het is als je dagelijks 500 documenten moet versnipperen, terwijl er maar 5 velletjes per keer doorheen kunnen. Wellicht heb je dan een iets sterker en sneller versnipperapparaat nodig.

De simpele papierversnipperaar voor thuis kan maar zoveel minuten achter elkaar werken waarna het moet afkoelen. Dat kan heel onhandig zijn als er op kantoor veel moet worden versnipperd. Daarmee gelijk staat de vraag hoe groot de bak moet zijn waarin de snippers vallen. Staat het versnipperapparaat thuis of op een kantoor waar elke zoveel minuten een document wordt versnipperd? Je wilt namelijk niet elke vijf minuten de bak hoeven legen.

Geluid en veiligheid

Ook moet je stil staan bij veiligheid. Je kent vast de films wel waarin mysteries worden opgelost door de snippers uit de shredder te vissen en die weer aan elkaar te lijmen. Vind je het voldoende dat jouw papieren slechts in repen of stroken hebben? Of wil je een shredder die de documenten voorgoed onleesbaar maakt? Verschillende shredders vernietigen papier op verschillende manieren.

Ten eerste is er de ‘stripe-cut’: de papiervernietiger maakt verticale repen van een document. Deze methode is alleen geschikt voor thuis en is af te raden voor hele gevoelige documenten. Ten tweede is er de ‘cross-cut’. Deze methode snijd diagonaal en zorgt zo voor korte prullen die vertrouwelijke informatie echt onleesbaar maken. Kleine bedrijfjes en kantoren kunnen gerust gebruik maken van deze methode. De meest veilige is de ‘micro-cut’. Deze manier van papier versnipperen is aan te raden voor bedrijven die vaak vertrouwelijke informatie behandelen.

Wist je dat er speciale wetgeving is voor de bescherming van gegevens: de veiligheid van papierversnipperaars wordt weergegeven in de zogenaamde DIN schaal. Op die schaal is DIN P-1 het laagst en DIN P-7 betekent de fijnste snippers. Minimaal heeft een professionele papierversnipperaar een DIN nodig van P-3.

Tot slot is het voor een papierversnipperaar op kantoor wel zo fijn als het niet te luidruchtig is: je wilt immers niet dat iedereen gillend gek wordt die in de buurt zitten van de shredder. Gemiddeld klinkt er uit een papierversnipperaar zo’n 65 decibel.

De 3 beste versnipperaars uit onze test

De volgende drie papierversnipperaars komen voor in de top 10 en behandelen we wat meer. Er wordt zowel gekeken naar de veiligheidsnorm, de capaciteit van het versnippermechanisme en de grootte van de opvangbak.

Nedis Papierversnipperaar

De Nedis is een goedkope variant en kost slechts een twintigal euro. Met een veiligheidsnorm van ergens tussen de DIN P-1 of DIN P-2 is het niet heel veilig om vertrouwelijke documenten te versnipperen met deze shredder.

Het is goed genoeg voor in huis: de papierversnipperaar zorgt er in ieder geval voor dat een vertrouwelijk document niet zomaar kan worden gelezen. De Nedis Papierversnipperaar is overigens wel toegerust met een reverse-knop: ideaal voor als het net even te zwaar wordt voor de shredder.

Kortom, het is een no-nonsense papiervernietiger: eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Dus als je op zoek bent naar iets dat simpelweg zijn werk doet, dan is de Nedis papierversnipperaar zeker een goede optie!

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het weggooien van vertrouwelijke documenten – de papiervernietiger van Nedis zorgt ervoor dat papieren snel en veilig in kleine stukjes worden versnipperd.


Alpina Papierversnipperaar/ Creditcard-Vernietiger

De Alpina is ietsjes duurder. Met de shredder kun je niet alleen papier versnipperen maar ook nog eens een einde maken aan je creditcard. Dat is handig voor kantoren die vaak werken met vertrouwelijke plastic kaarten die moeten worden vernietigd. Per keer kan deze shredder 6 vellen verwerken, dat is niet heel veel, maar als je op zoek ben naar een goede creditcard-vernietiger werkt deze variant perfect.

Moet de Alpina af en toe flink aan de bak? Geen probleem! Dankzij het beschermingsmechanisme tegen oververhitting zal de Alpina Papierversnipperaar gelijk stoppen met werken als het mechanisme te heet wordt. Als je het vervolgens een kwartiertje laat afkoelen kan je weer door met versnipperen.

Standaard vuistregel: twee minuten werken, 40 minuten uit. Ook is er een speciale anti-vastloop technologie in aangebracht: wel zo prettig voor de ondeugende gebruiker die meer dan de toegestane 6 vellen door het mechanisme duwt.


Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar

De Rexel is een van de betere papierversnipperaars in het goedkope segment. De shredder kost niet veel, maar heeft dan ook DIN P-3 veiligheid. Dat betekent dat het voldoet aan de wetgeving bescherming persoonsgegevens.

Het grote voordeel van de Rexel Momentum X308 is dat er een opvangbak is van maar liefst 15 liter en dat het mechanisme per keer 8 vellen kan versnipperen. Daarmee is de Rexel veel meer geschikt voor op kantoor dan de andere twee voorbeelden. Daarnaast is het bij de Rexel mogelijk om het mechanisme wel 3 minuten te laten lopen zonder dat het gelijk te heet wordt.


Een shredder is zeker belangrijk om het bureau zowel thuis als op het werk geordend te houden. Gevoelige brieven, vertrouwelijke facturen en zelfs bankpassen kunnen makkelijk en snel door de papierversnipperaar. De Rexel komt het beste uit de bus met een net iets sterker mechanisme en iets meer capaciteit. Afhankelijk van waarvoor je een papiervernietiger nodig hebt, is dat de betere optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *