De 10 beste NFC printers van 2024

Wat is NFC, de afkorting voor Near Field Communication en wat zijn goede NFC-printers? Het is een technologie waarmee je snel en veilig gegevens kan uitwisselen tussen verschillende hardware. NFC wordt bijvoorbeeld gebruikt om contactloos met de telefoon te betalen bij een pinautomaat. Het systeem is wellicht het beste te vergelijken met het bekendere bluetooth.

Het bereik van NFC is echter in tegenstelling tot bluetooth maar 4 tot 10 centimeter. Dat heeft als voordeel echter dat vertrouwelijke gegevens door kunnen worden gegeven zonder dat ze kunnen worden opgepakt op meter afstand. Ook versleutelt de technologie van NFC veilig gegevens.

Epson

Deze Epson WorkForce Pro WF-4820DWF is een multifunctionele duplexprinter speciaal geschikt voor kantoorgebruik. Met deze all-in-one kun je zowel afdrukken, kopieren, scannen, als faxen. Hij biedt hoogwaardige, voordelige afdrukken en flexibele draadloze...

Brother

De HL-L8260CDW is betrouwbaar en speciaal ontworpen voor diverse werkzaamheden binnen een drukke kantooromgeving. Deze professionele kleurenprinter biedt geavanceerde beveiligingsfuncties en lage printkosten dankzij de optionele super hoge capaciteit tonercartridges. Hierdoor is de HL-L8260CDW...

Brother

De Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is de ideale printer voor het thuiskantoor waarbij zowel printen, kopieren, scannen of faxen aan de orde van de dag is. Door de grote papierlade met een capaciteit van 250 vellen is het mogelijk om veel...

Canon

De Canon PIXMA TS3452, je All-in-One instapprinter: print, scan en kopieer probleemloos met essentiële functies Het is een uitgebreide printer en nu extra scherp geprijsd. Deze printer is uitermate geschikt voor thuisgebruik en/of (klein)kantoor. Deze printer drukt jouw...

Canon

Kenmerken Kleur van het product Wit Printtechnologie Inkjet Printen Afdrukken in kleur Kopiëren Kopiëren in kleur Scannen Scannen in kleur Faxen Faxen in kleur Modus voor dubbelzijdig afdrukken Auto ...

Epson

De Epson WorkForce WF-2960 is een razendsnelle all-in-one oplossing met een complete set aan eigenschappen die ideaal zijn voor thuiskantoren. Zo is het mogelijk om automatisch dubbelzijdig af te drukken, waardoor je kosten kan besparen. Daarnaast beschikt de printer over een...

Brother

Deze professionele multifunctionele Brother MFC-J5340DW printer kan automatisch dubbelzijdig printen tot A4-formaat, maar biedt ook de mogelijkheid om te printen tot A3 formaat. Deze Brother printer beschikt over een bekabelde en draadloze printer, zo kan je gemakkelijk op...

Brother

Als je een fan bent van IT en elektronica , blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Printer Brother HL-3230CDW WIFI LED 256 MB Wit tegen een onklopbare prijs. • Technologie: LED • Geheugen: 256 MB • Processor: 800 MHz...

Brother

De Brother MFC-J4540DWXL is een veelzijdige, compacte en stijlvol uitgevoerde printer met uitgebreide print-, kopie-, scan- en faxfuncties. Deze All-in-Box bundel bestaat uit een professionele all-in-one inkjetprinter, inkt om tot 3...

Brother

De Brother MFC-J6955DW all-in-one printer biedt geavanceerde print-, kopie-, scan- en faxfuncties tot A3-formaat. De nieuwste printchip technologie zorgt voor hoge printsnelheden en duurzame prints van topkwaliteit, ideaal voor bedrijven die blindelings moeten kunnen...

Printers met NFC

Naast telefoons, pinapparaten en camera’s zijn er ook printers die NFC gebruiken. Als de printer uitgerust is met een NFC-ontvanger dan kan je dus makkelijk en snel foto’s, bestanden en documenten printen. Het enige wat je hoeft te doen is om je smartphone tegen de printer aan te houden. Dit kan eenvoudig met een smartphone, maar ook met een tablet bijvoorbeeld. Sommige NFC-printers hebben alleen de printfunctie, andere printermodellen hebben alle mogelijkheden: scannen, kopiëren en zelfs faxen.

Voordelen

Printen via NFC kan een hoop gedoe besparen. Op veel scholen, universiteiten of op kantoor moet er veel documenten worden afgedrukt. Dat gaat dan nu nog met een USB-stick via een computer. Het zijn vaak grote printermachines die vervolgens in sommige gevallen ook nog eens het aantal pagina’s moet tellen en af moet rekenen.

Met NFC kan een scholier, student of werknemer een file naar de telefoon of tablet sturen. Daarna kan hij simpelweg snel naar de printer toelopen, zijn telefoon of tablet tegen de printer aanhouden en de opdracht te geven. In tegenstelling tot een USB-stick, vergeet niemand zijn telefoon. Er zijn verschillende goed geprijsde NFC-printers die het waard zijn om naar te kijken.

Beste NFC-printers

Hier behandelen we drie vaak gekochte printers met de NFC-techniek ingebouwd. Deze drie printers staan in het segment voor zakelijke printers. Printers voor thuis zijn vaak goedkoper en hebben veel minder mogelijkheden. Enfin, we duiken er eens in.

Brother MFC-L8690CDW

De Brother MFC-L8690CDW is een populaire printer met goede rating. Het is een groot formaat printer, dat is handig bij het printen van veel documenten tegelijk. De Brother is een laserprinter, drukt af in kleur en kan wel 31 velletjes per minuut verwerken in zowel zwart-wit als kleur. Het opwarmen van de printer duurt slechts 15 seconden en is dus een uitstekend snelle printer.

Uitgerekend ben je bij deze printer 2,6 eurocent per velletje kwijt. Foto’s afdrukken kan deze printer niet heel scherp en mooi, dus daar is het minder geschikt voor. Ook de scherpte van afdrukken op gewoon papier is 2400 dpi: dat is veel, maar vergeleken met de andere professionele NFC-printers is dat weinig. De printer is niet heel luidruchtig: het produceert slechts 49 decibel bij het afdrukken.

  • Goedkope en snelle printer
  • Extra groot formaat printer
  • Niet geschikt voor foto’s


HP OfficeJet Pro 7720 All-in-one

De HP OfficeJet Pro 7720 is een geweldige printer voor zowel thuis als op kantoor. De afdrukkwaliteit is zeer hoog, met resoluties tot 4800 dpi, waardoor hij perfect is voor het afdrukken van foto’s en documenten van hoge kwaliteit. De snelheid is ook zeer goed, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten tot printopdrachten klaar zijn.

Bovendien is de printer zeer gebruiksvriendelijk, met een handig kleurentouchscreen waarmee je alle functies van de printer gemakkelijk kunt bedienen. En als je moet afdrukken op verschillende papierformaten, tot A3-formaat, kan deze printer dat ook.

Tot slot is de HP OfficeJet Pro 7720 uiteraard ook voorzien van NFC-ondersteuning, waardoor je gemakkelijk draadloos verbinding kunt maken met compatibele apparaten. Al met al is de HP OfficeJet Pro 7720 dus een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige en veelzijdige NFC inkjetprinter.

  • Printen tot A3-formaat
  • Goede afdrukkwaliteit
  • Behoorlijk luidruchtig


Epson EcoTank ET-8550

De Epson EcoTank ET-8550 is een printer die meer geschikt is voor thuis, maar ook prima past in bepaalde soorten werkomgeving. Ondanks de hoge aanschafprijs is deze Epson enorm goedkoop in het verbruik: een velletje afdrukken kost gemiddeld slechts 0,7 eurocent.

Ook is het heel makkelijk dat je verschillende typen SD-geheugenkaart in de Epson ET-8550 kan plaatsen.

Vergeleken met de andere twee NFC-printers is de Epson wat langzamer. Wel heeft het een enorm goede printresolutie: tot wel 5760 dpi. Dat maakt de printer erg geschikt voor het printen van foto’s. Bovendien werkt de Epson ET-8550 heel stil: met slechts 37 decibel is het een goede optie voor zowel thuis als op het werk.

  • Hoge printresolutie foto’s
  • Produceert weinig geluid
  • Hoge aanschafprijs

Voor- en nadelen NFC

De bovenstaande printers zijn een goede lijst aan printers, maar het is natuurlijk de vraag of dat ligt aan NFC of gewoon aan de andere karakteristieken. Het is natuurlijk erg handig om snel en eenvoudig met een telefoon naar de printer toe te lopen, in plaats van een computer op te starten, in te pluggen, de printer te vinden enzovoorts.

Ook op scholen, het werk en universiteiten kan NFC een goede oplossing zijn voor trage procedures. De nadelen van NFC zijn de afstand: je moet echt de telefoon binnen een straal van ongeveer 4 centimeter houden wil je dat de opdracht naar de printer doorkomt. De technologie kan wel worden beveiligd, maar dan moeten gebruikers altijd toestemming geven op de telefoon, dat is dan weer onhandig. Ook zijn niet alle smartphones uitgerust met NFC-technologie.