De beste mobiele scanners waarmee je overal gemakkelijk kan scannen

Een goede mobiele scanner kan je soms uit de brand helpen. Soms moet je snel een document sturen via de mail, maar is het document alleen op papier aanwezig terwijl jij het digitaal nodig hebt. Een mobiele documentscanner is een makkelijk mee te nemen voorwerp voor op kantoor of thuis maar ook onderweg.

Documenten kunnen zo makkelijk op iedere locatie worden gescand en gedigitaliseerd. Het proces van scannen wordt met mobiele documentscanners veel eenvoudiger dan het is met een grote printermachine: die kun je namelijk niet ergens mee naartoe nemen.

Czur ET16 Plus boekscanner

De boekenscanner en documentenscanner CZUR ET16 Pro is een A3 (2x A4) 16 megapixel boekenscanner zonder boekenwip die bediend wordt met één knop. Zeer geschikt voor scholen, historische verenigingen, universiteiten, als hulpmiddel bij dyslexie, leeszalen, kantoren en particulieren. ...

CZUR ET-18 Pro boekscanner

De CZUR ET-18 Pro is een eenvoudige A3 boeken- en documentscanner zonder boekenwip die bediend wordt met één knop. Met Wifi, zodat u zonder verbinding met de PC via de App naar de cloud kunt scannen. Uiteraard kunt u de scanner ook via de USB aan uw PC koppelen. U krijgt 10GB gratis cloudopslag....

IRIScan

U schuift en er wordt gescand. De IRIScan™ Book 5 is een draagbare scanner waarmee u pagina's uit tijdschriften enboeken of brieven en A4-documenten, zoals facturen en contracten, of zelfs uw favo-riete recepten kunt scannen. En dit zonder dat u pagina's hoeft uit te scheuren. Hetis...

VIISAN

The V13 is an attractive, sleek lightweight document camera with built-in a 16-megapixel CMOS sensor, it’s a great ideal tool for use in office or at home, as well as being portable enough for travel. It is faster, more accurate, and easier to use than smartphones to digitalize, convert and edit...

Zebra

Zebra TC26 touch computer met 2D barcode scanner Imager Overweegt u goedkope mobiele telefoons aan te schaffen voor uw werknemers? De TC21/TC26 touch computers bieden meer zonder extra kosten. De juiste bedrijfsfuncties die werknemers helpen gegevens te verzamelen en toegang te krijgen tot de...

Mobiele documentscanner

Stel je voor, je zit in de grote bibliotheek van de universiteit en er zijn vijf hoofdstukken van vijf verschillende boeken die je nodig hebt voor je scriptie of thesis. In plaats van de vijf boeken te lenen, mee te sjouwen naar huis, haal jij je snelle mobiele documentscanner uit je tas en maak je een goede kopie van de hoofdstukken.

Je mobiele scanner stuurt de bestanden gelijk naar je laptop of mobiel en jij kan met een dunne rugzak naar huis om verder te werken aan je scriptie. Het is slechts één voorbeeld uit velen waarom mobiele scanners enorm makkelijk kunnen zijn bij een wijd scala aan kantoor- en studiewerk. Dankzij mobiele scanners is het mogelijk om een efficiënt en flexibel documentbeheer te bewerkstelligen op jouw werk of studie.

Soorten scanners

Er zijn verschillende soorten en maten mobiele documentscanners. Zo zijn er compacte documentscanners die enkel- of dubbelzijdig scannen. Een velletje papier kan door de scanner heen worden gehaald en er wordt een hoogwaardige scan gemaakt. Een ander soort mobiele documentscanner is een zogenaamde ‘schuiver’.

Dit apparaat wordt over het document heen geschoven. Dan is er nog de lampenversie: een draagbare scanner die vanaf een afstandje een scan maakt. We zullen hieronder drie verschillende soorten scanners vergelijken van de top 10 in ongeveer hetzelfde prijssegment.

Home Office – VIISAN – Document Camera Scanner – V13

Deze VIISAN V13 documentscanner is een lichte en makkelijk mee te nemen scanner voor op het werk, thuis of onderweg. Deze scanner werkt als een lamp die op vast afstand van een document kan worden vastgezet en zo kan beginnen te scannen. Het scannen wordt met de V13 sneller dan met een groot apparaat dat eerst moet worden opgestart en waarmee de verbinding met de computer altijd problemen oplevert.

Met de V13 is het simpel om verschillende soorten papieren om te zetten in digitale Excel-, Word-, of Pdf-formaten. In tegenstelling tot de andere twee varianten die we bespreken, kan de V3 niet alleen A4, maar ook zelfs A3 scannen. Het installeren van deze documentenscanner is snel en eenvoudig: dat werkt via een simpele plug-in.

De camera is een 16-megapixel CMOS-sensor, wat de kwaliteit van de gescande documenten erg mooi maakt. Het is niet mogelijk om de functie ‘boek-scannen’ te gebruiken met deze goedkope versie: die functie scant een boek terwijl jij alleen de bladzijde omslaat. Andere documentscanners van VIISSAN in het duurdere segment kunnen dat wel. Ook is het niet mogelijk om deze scanner in te stellen op Apple-producten. Deze scanner is de zwaarste van de drie: 800 gram. De mobiele scanner scant met een resolutie van maar liefst 4000 x 3000 dpi.

  • Makkelijk draagbare scanner
  • Beste kwaliteit scan
  • Niet compatibel met Apple


IRIS IRIScan Draagbare Scanner Book 5

Deze Book 5 mobiele en draadloze scanner is een makkelijk draagbare scanner die werkt als een ‘schuiver’. De Book 5 werkt heel simpel: je schuift met de IRIScan over het te scannen document. Dankzij deze ‘schuiver’ hoef je dus geen pagina’s uit een tijdschrift te scheuren of een bladzijde in een boek los te trekken.

De IRIScan Book 5 is de snelste zelfstandige mobiele scanner ter wereld en kan in een kwestie van seconden een vel papier scannen. Als stelregel heeft de draadloze scanner: 1 seconde voor een zwart-wit pagina en 2 seconde voor een kleurenscan. De scan wordt gelijk opgeslagen op een bijgeleverde SD-kaart in het apparaat. Met de speciale eenvoudige software van de fabrikant kan deze scan worden overgezet naar je pc of mobiel.

De batterij van de Book 5 kan met een simpele USB-kabel worden opgeladen. De scanner weegt nog geen 500 gram. Deze mobiele scanner is de enige versie die een lcd-display heeft. De scanresolutie van de scanner is redelijk goed: 1200 x 1200 dpi.

  • Licht en draagbare scanner
  • Kan scannen zonder scheuren
  • Draadloos

Canon ImageFORMULA P-208II

Deze compacte Canon mobiele scanner werkt uitstekend voor losse papieren. Deze papieren kunnen door de scanner worden gehaald en zowel enkelzijdig als dubbelzijdig worden gescand. Het is een ideale scanner voor mensen die vaak onderweg zijn of bijvoorbeeld veel van werkplek wisselen: de scanner weegt maar 600 gram.

De scanner past makkelijk in een rugzak en kan eenvoudig op netsnoer worden aangesloten. Er hoeft met de scanner geen extra software te worden gehouden. Het grote voordeel is dat de Canon P-208II compatibel is met zowel Windows als Apple-producten. Natuurlijk is een nadeel dat er alleen losse papieren door de scanner kunnen.

Een boek, tijdschrift of een pakket papier met nietjes vergt dus altijd enig scheuren of knippen. Dat maakt het niet de meest makkelijke scanner. Ook is de kwaliteit van de scanner niet het allerbest: 600 x 600 dpi.

De scanner heeft automatische scheefstandcorrectie en detecteert het juiste formaat van de pagina. Er zijn allerlei manieren om de scan beter tot recht te laten komen: schaduwcorrectie, beeldrotatie, het overslaan van witte pagina’s. Een ander voordeel van de scanner is dat het automatisch kan verbinden met de wifi. Dat kunnen de andere twee scanners niet.

  • Licht en makkelijk draagbaar
  • Goede kwaliteit scan
  • Scant alleen losse papieren


Voor de scanner

De betere scanner van de drie als het gaat om gebruiksvriendelijkheid is toch wel de IRIScan Book 5. Met deze makkelijk draagbare en draadloze scanner is het mogelijk om tot wel 100 documenten te scannen zonder de scanner aan te sluiten op netwerk.

Ook is de kwaliteit van de scan goed met een hoge scanresolutie. Ben je als koper toch op zoek naar een betere kwaliteit scan, dan is de VIISAN natuurlijk een goede optie: met de 4000 x 3000 dpi scanresolutie is deze toch uitermate goed.

Toch is het uiteraard aan jou als koper wat beter is: een scanner in de vorm van een lamp, een ‘schuiver’ of een scanner waar de documenten doorheen moeten worden gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *