De 5 beste LED printers van 2024 & onze 3 favorieten

Steeds meer mensen kiezen voor een LED printer. Dit soort printer is een beetje vergelijkbaar met een laserprinter op vlak van printkwaliteit en snelheid. Het grote verschil is dat er geprint wordt met led licht en dat het toestel over minder bewegende onderdelen beschikt. Daardoor gaat het langer mee.

Ben je ook geïnteresseerd in LED printers en nieuwsgierig naar wat de beste LED printers zijn van dit moment? Lees dan snel verder. We vertellen je ook waar je op moet letten bij de aankoop, zodat je nog eenvoudiger een LED printer vindt die bij jou past!

Brother

De Brother DCP-L3550CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is een stille maar veelzijdige printer voor het (thuis)kantoor. Met de mogelijkheden om te printen, kopieren en scannen, maakt het een flexibele alleskunner om dagelijks veel documenten te verwerken. Bovendien is het mogelijk om...

Brother

De Brother MFC-L3750CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is een compacte All-In-One printer voor het zakelijk gebruik. De printer produceert bij het printen maar 47dB, wat ideaal is in een druk kantoor of huishouden. Met de 2400 dpi printresolutie in combinatie met de ledtechnologie print...

Brother

De Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is de ideale printer voor het thuiskantoor waarbij zowel printen, kopieren, scannen of faxen aan de orde van de dag is. Door de grote papierlade met een capaciteit van 250 vellen is het mogelijk om veel documenten achter elkaar af...

Brother

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Printer Brother HL-3230CDW WIFI LED 256 MB Wit tegen een onklopbare prijs. • Technologie: LED • Geheugen: 256 MB • Processor: 800 MHz • Snelheid: 18 ppm •...

Brother

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Printer Brother HL-3270CDW WIFI LED 256 MB Wit tegen een onklopbare prijs. • Technologie: LED • Geheugen: 256 MB • Processor: 800 MHz • Snelheid: 24 ppm •...

Waar moet je op letten bij de aankoop van een LED printer?

Als je van plan bent om een LED printer te kopen en je er zeker van wilt zijn dat je het juiste toestel aanschaft, is het belangrijk om rekening te houden met enkele aandachtspunten. We vertellen je welke dat zijn.

Zwart-wit of kleur printen

Net zoals de laserprinters zijn er LED printers die enkel zwart-wit printen en andere die ook in kleur afdrukken maken. Uiteraard zijn kleuren LED printers iets duurder. Vraag je dus af of je dit nodig hebt.

Snelheid

De afdruksnelheid verschilt per toestel. Het kan variëren van 10 à 20 pagina’s tot wel 30 à 35 pagina’s per minuut. Ben je niet van plan om heel veel te printen? Dan maakt de afdruksnelheid niet zoveel uit. Indien je echter veel prints in één keer nodig hebt en je geen tijd wilt verliezen, is het wel handig om hierop te letten.

Aansluiting

Er zijn verschillende manieren waarop je een LED printer kan aansluiten op je computer. Zo kan je de meeste LED printers aansluiten via een usb-kabel. Daarnaast is het vrijwel altijd mogelijk om de printer via wifi met je computer te verbinden.

Een LED printer die je aansluit via wifi is vooral een goede keuze als je geen gedoe wilt met kabels. Je kan de printer dan ook verbinden met je Google of iOS account, zodat je meteen je documenten kan afprinten. Als laatste optie zijn er de toestellen die printen via Bluetooth. Het grote voordeel daarvan is dat je geen internetconnectie nodig hebt. Welke manier van aansluiten heeft jouw voorkeur?

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit kan je zien aan de hoeveelheid dpi. Vele LED printers hebben 600 dpi wat goed is, maar LED printers met 1200 of meer hebben een nog uitstekendere printkwaliteit. De hoge printkwaliteit is vooral belangrijk als je ook afbeeldingen wilt uitprinten.

Top 3 beste LED printers

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen al de LED printers? Bekijk dan de handige top 3 beste LED printer die wij voor jou hebben uitgezocht. De kans is groot dat je er de meest geschikte LED printer vindt voor bij jou thuis of op kantoor!

Brother MFC-L3750CDW

MFC-L3750CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter

De Brother MFC-L3750CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter is een compacte All-In-One printer voor het zakelijk gebruik. De printer produceert bij het printen maar 47dB, wat ideaal is in een druk kantoor of huishouden. Met de 2400...

De Brother MFC-L3750CDW LED printer maakt het je mogelijk om snel documenten af te drukken. Het print namelijk zo’n 25 pagina’s per minuut. Wil je ook graag foto’s, schema’s of grafieken uitprinten? Geen probleem, want het toestel drukt niet alleen af in zwart-wit, maar ook in kleur.

Het is de beste keuze voor iemand die niet houdt van kabels die in de weg liggen, omdat het volledig draadloos is. Gebruik de LED printer bij je thuis of op kantoor en maak het jezelf makkelijk. Een aparte kopieermachine hoef je ook al niet meer te kopen, want je kan ermee scannen en kopiëren!

Maar de grootste troef is nog de uitstekende printkwaliteit. Het toestel haalt namelijk een resolutie van maar liefst 2400 dpi, wat meer is dan bij de meeste andere printers. Als je dus ook afbeeldingen wilt afdrukken, is de Brother MFC-L3750CDW een aanrader!

Pluspunten

 • Redelijk stille printer
 • Hoge printresolutie
 • Automatisch dubbelzijdig afdrukken

Minpunten

 • LED printers zijn niet goedkoop

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
PrinttechnologieLED printer
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa

Brother HL-L3270CDW

HL-L3270CDW - Kleurenledprinter

BROTHER kleurenlaserprinter - Veel functies - Mogelijkheid om documenten rechtstreeks vanaf een mobiel apparaat af te drukken - Intu�tief kleuren-touchscreen maakt toegang tot printerinstellingen eenvoudig - stil en snel.

Druk je documenten rechtstreeks van je smartphone of tablet af met de Brother HL-L3270CDW. Makkelijker wordt het niet, want je kan nu printen waar je maar wil. Foto’s en andere bestanden in kleur afdrukken, is ook geen probleem. De printer is in dat geval zelfs een uitstekende keuze, omdat het een hoge printresolutie van 2400 dpi heeft.

De papierlade met een capaciteit van 250 papieren maakt je ook blij, want dat wil zeggen dat je het papier niet snel moet vervangen waardoor je tijd uitspaart. Op papier kan je ook besparen, omdat de printer automatisch dubbelzijdig afdrukt.

Het toestel verbind je daarnaast eenvoudig met je computer via wifi en als je dat verkiest, kan je ook een usb-kabel gebruiken voor de aansluiting. Het is hoe dan ook makkelijk om te installeren én een plezier om te gebruiken!

Pluspunten

 • Draadloos afdrukken
 • Hoge printresolutie
 • Automatisch dubbelzijdig afdrukken

Minpunten

 • Niet om te kopiëren of scannen

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
PrinttechnologieLED printer
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterNeen
Dubbelzijdig afdrukkenJa

Brother MFC-L3730CDN

MFC-L3730CDN - All-In-One Kleurenledprinter

De Brother MFC-L3730CDN - All-In-One Kleurenledprinter is de ideale stille printer voor het kantoor of huishouden. Daarnaast biedt het geavanceerde mogelijkheden voor het printen, kopieren, scannen en faxen. De printer is zowel...

Ben je op zoek naar een LED printer die erg stil print? Dan is de Brother MFC-L3730CDN de beste optie. Het produceert namelijk slechts 47 dB. Ideaal dus voor op plekken waar concentratie erg belangrijk is!

Het toestel print je documenten en afbeeldingen in zowel zwart-wit als kleur uit aan ongeveer 18 pagina’s per minuut. Het drukt ook automatisch af aan de voor- en achterkant van de pagina. Zo spaar je geld uit én help je het milieu een handje.

Je kan deze printer daarnaast gebruiken voor kopiëren, scannen en faxen. De automatische documenteninvoer helpt je om alles nog vlugger gedaan te krijgen. Een handige extra! De printer sluit je ook makkelijk aan via een usb-kabel, LAN of WPS.

Pluspunten

 • Handig LCD-scherm
 • Kan ook in kleur afdrukken
 • Automatisch dubbelzijdig afdrukken
 • Stille printer

Minpunten

 • Neemt wel wat ruimte in

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
PrinttechnologieLED printer
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa