De 5 beste inkttank printers van 2022

Beste inkttank printers

Tegenwoordig zijn er steeds meer printers die voorzien zijn van een inkttank in plaats van cartridges. Wil je graag weten wat het verschil is en of zo’n printer ook goed bij je past? Lees dan onderstaand artikel. Wij vertellen je ook wat de beste inkttank printers zijn van dit moment!

Epson

De Epson EcoTank ET-4856 is een all-in-one printer geschikt voor thuis gebruik en een thuis-kantoor. Profiteer met deze multifunctionele inkjetprinter met fax en ADF van afdrukken van zakelijke kwaliteit op hoge snelheid en tegen lage kosten, perfect voor thuiskantoren. Cartridges behoren tot het...

Epson

Deze multifunctionele EcoTank ET-3850 printer van de volgende generatie is een snelle all-in-one met automatische documentinvoer voor 30 vellen (ADF). Met EcoTank kan je probleemloos thuis en op kantoor printen. Je kan de inkttanks met zeer hoge capaciteit zonder knoeien bijvullen en de flessen...

Canon

Deze Canon PIXMA G2520 is speciaal geschikt voor thuis. Ga met deze all-in-one printer voor voordelige kwaliteitsprints. De printer gaat namelijk samen met navulbare inkttanks. Deze betrouwbare MegaTank-printer is geschikt voor diverse mediaverwerking – voor haarscherpe documenten en levendige...

Canon

Deze Canon PIXMA MegaTank G4511 is ideaal voor thuisgebruik of op kantoor. Dankzij de wifiverbinding, kun je printen zonder kabels. Een van de meest opvallende eigenschappen zijn de inkt tanks. Geen cartridges meer maar simpel inkt uit een flesje. Goedkoper en beter voor het milieu. Belangrijkste...

HP

De HP Smart Tank Plus 570 is een all-in-one thermische inkjetprinter met WiFi die zowel kan afdrukken, scannen en kopiëren. De eerste kopie verschijnt al na 14 seconden en print maar liefst 11 pagina's per minuut. Daarnaast heeft deze printer standaard ADF (automatische documentinvoer) en is het...

Voordelen van een inkttank printer

Een inkttankprinter werkt met een inkttank in plaats van een cartridge zoals dat bij een inkjetprinter het geval is. Het groot verschil tussen beide inktsystemen, is dat je een inkttank eenvoudig kan bijvullen. Ook kan je het laten zitten in de printer waardoor je niet langer hoeft te sukkelen.

Bij de meeste inkttankprinters krijg je zelfs bij de aankoop inktflessen mee. Zo ben je voor een lange tijd zoet. Daarnaast zijn inkttanks veel zuiniger waardoor de kost per pagina aanzienlijk lager is. Soms kost het je tot wel 100 keer zo weinig. Dat kan al tellen! Het nadeel is dat er nog maar 3 merken zijn die deze soort printers verkopen: Canon, HP en Epson.

Is een inkttankprinter iets voor jou?

Een inkttankprinter komt vooral voordelig uit als je 55 pagina’s of meer per maand afdrukt. Of indien je vaak foto’s uitprint. Daarom is het vooral aangeraden voor kantoorgebruik en voor studenten.

Het enige nadeel is dat er nog niet zoveel verschillende soorten te koop zijn en dat ze doorgaans iets trager werken. Als snelheid voor jou dus erg belangrijk is, kies je misschien beter voor een inkjet- of laserprinter. In andere gevallen is een inkttankprinter altijd een goede optie!

Wat zijn de aandachtspunten bij de aankoop van de beste inkttank printer?

Als je een inkttankprinter wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten. Zo bestaan er zowel all-in-one printers als printers die alleen maar afdrukken. Bedenk je dus welke functies voor jou van belang zijn.

Het formaat is ook een belangrijk aandachtspunt indien je niet veel plaats beschikbaar hebt. Daarnaast dien je na te denken over welke extra’s voor jou noodzakelijk zijn. Sommige printers drukken bijvoorbeeld automatisch dubbelzijdig af, andere printers hebben ADF, enzovoort. Bekijk eerst wat er allemaal mogelijk is. Zo weet je welke extra’s er voor jou zeker niet mogen ontbreken!

Beste inkttank printers: onze 3 favorieten

Ben je nog niet helemaal zeker over welke inkttank printer je moet kopen? Bekijk hieronder dan de 3 kwalitatieve modellen die we zorgvuldig voor jou uitgekozen hebben!

Canon PIXMA MegaTank G4511 – All-In-One Printer

De Canon PIXMA MegaTank G4511 all-in-one printer zorgt ervoor dat je je documenten kan uitprinten zonder de lelijke witrand. Ook voor het uitprinten van afbeeldingen is dit toestel perfect, want het heeft een hoge printresolutie van 4800 dpi.

Print je documenten uit vanaf de Cloud en maak het jezelf makkelijk. Heb je weinig tijd en moet je veel papieren in één keer scannen? Dan doe je dit eenvoudig dankzij ADF.

De inkttanks van deze printer hebben ook een groot formaat. Je kan er tot 12.000 pagina’s in zwart-wit of tot 7.000 pagina’s in kleur mee afdrukken. Je hoeft de tank dus niet snel bij te vullen.

Pluspunten

 • Automatisch dubbelzijdig printen en scannen is mogelijk waardoor je tijd bespaart
 • Toestel is voorzien van grote inkttanks die je niet snel moet bijvullen
 • Je print snel en eenvoudig je documenten vanuit de Cloud
 • Het toestel is voorzien van grote inkttanks

Minpunten

 • Niet geschikt om te printen via Apple Airprint

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkttankprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenNeen

HP Smart Tank Plus 555 – All-in-one printer

De HP Smart Tank Plus 555 all-in-one printer is een printer met een compact formaat en uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Dankzij de HP app kan je het ook eenvoudig gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om met deze printer zowel in zwart-wit als in kleur af te drukken en heeft het een printsnelheid van ongeveer 25 pagina’s per minuut.

Moet je regelmatig papieren scannen en kopiëren? Geen probleem, want ook dit is mogelijk met deze printer. Je kan er bovendien je documenten en afbeeldingen mee afdrukken via Apple Airprint.

Pluspunten

 • Compact formaat
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Eenvoudig in gebruik dankzij de HP app

Minpunten

 • Niet automatisch dubbelzijdig afdrukken

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkttankprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa

Epson EcoTank ET-4700 – All-In-One-Printer

De Epson EcoTank ET-470 all-in-one printer is een van de meest geliefde inkttankprinters op de markt. Dat komt omdat het toestel erg zuinig en kwalitatief is.

Met deze printer kan je printen via Apple Airprint en Cloud printing. Het heeft daarnaast ADF waardoor je eenvoudig grote hoeveelheden papieren scant en tijd uitspaart.

Het is ook nog eens een plezier om te gebruiken dankzij het handige lcd-scherm. Met een gevulde inkttank print je ongeveer 4.500 pagina’s in zwart-wit en 7.500 pagina’s in kleur uit. Wanneer de tank leeg is, vul je het eenvoudig bij.

Pluspunten

 • Erg kwalitatief waardoor het lang meegaat
 • Voorzien van ADF waardoor je eenvoudig grote stapels scant
 • Gebruiksvriendelijk dankzij het lcd-scherm

Minpunten

 • De printer heeft geen ADF

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkttankprinter
Ingebouwde WifiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenNeen

Veelgestelde vragen

Welk printer is voordelig met inkt?

Inkttankprinters zijn een type printer dat zeer zuinig is met inkt. Dit komt doordat de inkt wordt opgeslagen in een externe tank, in plaats van in de printer zelf. Dit betekent dat je langer kunt afdrukken voordat je het inktreservoir moet bijvullen.

Welke printers kan je zelf bijvullen?

Inkttankprinters zijn printers die je zelf kunt bijvullen. Dit betekent dat je niet telkens nieuwe inktpatronen hoeft te kopen als de inkt op is. Je kunt de inkttank gewoon bijvullen met nieuwe inkt.