De 5 beste EcoTank printers van EPSON (2024)

Epson is een bedrijf dat in 1942 werd opgericht en sindsdien een van de populairste merken voor printers is geworden. Sindsdien zijn ze altijd blijven innoveren, met als laatste innovatie de Epson Ecotank printer. De Ecotank is een inkjetprinter die met kleurstofinkt op waterbasis afdrukt in plaats van met traditionele inkt op oliebasis, waardoor hij milieuvriendelijker is en u afdrukken van betere kwaliteit levert.

De tank op deze machine bevat genoeg inkt om tot 10 keer zoveel pagina’s (2 jaar) af te drukken voordat hij vervangen moet worden! U kunt ze ook handmatig bijvullen door de printer uit te zetten en het bovendeksel te openen, waar u een cartridgeopening vindt.

Epson

De Epson EcoTank ET-4856 is een all-in-one printer geschikt voor thuis gebruik en een thuis-kantoor. Profiteer met deze multifunctionele inkjetprinter met fax en ADF van afdrukken van zakelijke kwaliteit op hoge snelheid en tegen lage kosten, perfect voor thuiskantoren. Cartridges behoren tot het...

Epson

Deze multifunctionele EcoTank ET-3850 printer van de volgende generatie is een snelle all-in-one met automatische documentinvoer voor 30 vellen (ADF). Met EcoTank kan je probleemloos thuis en op kantoor printen. Je kan de inkttanks met zeer hoge capaciteit zonder knoeien bijvullen en de flessen...

Epson

Bespaar met de Epson EcoTank ET-2814 zonder cartridges tot wel 90% op afdrukkosten. Dankzij de speciaal ontworpen inktflessen met hoog rendement kunnen de geïntegreerde inkttanks eenvoudig worden nagevuld. Zonder cartridges om te vervangen en met de flexibele connectiviteitsfuncties is dit de...

Epson

Deze nieuwste generatie Epson EcoTank ET-2820 legt de lat opnieuw een stukje hoger en is een, duurzame- en maatschappelijk verantwoorde keuze. Een EcoTank-printer is fundamenteel anders dan de meeste printers: de EcoTank-printer beschikt namelijk een groot inktreservoir dat je vult met de...

Epson

De nieuwe EcoTank ET-2850 van Epson is een A4 printer waar je middels flesseninkt zeer voordelig kunt printen. Geniet van mobiel printen en extreem lage kosten per pagina met deze multifunctionele inkjetprinter zonder cartridges en met dubbelzijdig printen. Perfect voor moderne, drukke...

Wat is een Ecotank printer?

Ecotank printers, die door Epson worden gemaakt, zijn een groep inkjetprinters die in feite minder inkt verbruiken dan andere printers. Ze hebben ingebouwde grote tanks die een grotere hoeveelheid inkt bevatten en maken gebruik van piëzo-technologie om de beste resolutie voor het afdrukken van beelden te creëren.

In tegenstelling tot de meeste printers, die inktpatronen gebruiken die regelmatig moeten worden vervangen, hebben Epson’s Ecotank-printers grote tanks die kunnen worden hervuld en hergebruikt. U hoeft niet steeds een nieuwe cartridge te kopen als uw inkt op is, zodat u niet steeds uw cartridges hoeft te vervangen.

Voordelen van een Epson Ecotank printer

Beste ecotank printers van EPSON

Een van de voordelen van een Ecotank-printer is dat hij slimme sensoren heeft waarmee u kunt controleren hoeveel inkt er nog over is. Dit is echt cool voor mensen die op een budget zitten of gewoon voorzichtig willen zijn met hun inktverbruik.

Een ander geweldig voordeel van een Ecotank printer is dat ze een cartridge-vrij systeem hebben. Er zijn geen cartridges die u voortdurend moet recyclen. Het enige wat u hoeft te doen is de kleureninkt in te gieten, en u kunt aan de slag! Bovendien bespaart dit ontwerp zowel ruimte als geld, omdat u niet steeds nieuwe inktpatronen hoeft te kopen.

Nog een geweldige eigenschap van Ecotank printers is dat ze minder lawaai produceren dan traditionele printers. Dit is erg handig als u ’s avonds laat of ’s morgens vroeg nog iets moet afdrukken.

Nadelen van een Epson Ecotank printer

De Ecotank printers zijn echter niet zonder nadelen. Ze hebben niet zoveel inktopties als andere printers, en ze produceren ook ondermaatse fotoprints in vergelijking met sommige duurdere modellen. Wat er moet bijgezegd worden, is dat de initiële kosten erg hoog zijn. Omdat u geen cartridges kunt kopen, is de prijs van de printer zelf hoger dan gemiddeld.

Soorten Ecotank modellen

In dit deel zullen wij verschillende soorten Ecotank-modellen van Epson onder de loep nemen. Het eerste type Ecotank-model is de ET-2500-serie. Dit is een inkttanksysteem met hoge capaciteit dat klanten waar voor hun geld biedt. De printers uit de ET-2500-serie helpen ook de afdrukkosten te verlagen, omdat u de inkttanks minder vaak hoeft te vervangen.

Het tweede type ecotankmodel is de ET-2600 serie. Deze printers zijn ontworpen voor wie een hoog printvolume nodig heeft, maar ook voor wie een grote werkgroep heeft. Ze leveren prints van uitstekende kwaliteit, hebben een indrukwekkende duty cycle en zijn bovendien gebruiksvriendelijk en betrouwbaar!

Het derde type van EcoTank model is de ET-2700 serie. Dit zijn prijs-kwaliteit printers die ontworpen zijn om grote volumes af te drukken en die bovendien 5 jaar garantie hebben!

Het vierde type Ecotank printer is de ET-3700 serie. De ET-3700 serie biedt zowel een hoge opbrengst als een buitengewone kosten per pagina ratio, waardoor u kunt meer pagina’s afdrukken voor minder geld. Ze zijn ook zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, waardoor ze perfect zijn voor kantooromgevingen.

Deze printers zijn zeer gebruiksvriendelijk omdat ze worden geleverd met een LCD-scherm waarmee u inktniveaus kunt controleren, printinstellingen kunt wijzigen, enzovoort.

Beste Ecotank printers van 2024: onze 3 favorieten

EPSON EcoTank ET-2720

EcoTank ET-2720 - All-in-One Printer

De Epson EcoTank ET-2720 legt de lat opnieuw een stukje hoger en is een, duurzame- en maatschappelijk verantwoorde keuze. Een EcoTank-printer is fundamenteel anders dan de meeste printers: de EcoTank-printer beschikt namelijk een groot...

De Epson EcoTank ET-2720 is een alles-in-één printer met een draadloze scanner. Dankzij de EcoTank-functie kunt u uw inkttanks hergebruiken. De Epson ET-2720 inkttankprinter is speciaal ontworpen om inktflessen te gebruiken in plaats van inktpatronen, zodat u meer waar voor uw geld krijgt. De tank bevat het equivalent van 8 sets inktpatronen; elke set kan tot 2 jaar meegaan!

De Epson ET-2720 wordt geleverd met een draadloze scanner, waarmee u uw documenten gemakkelijk op uw computer kunt overbrengen. Draadloos scannen is erg handig en bespaart u tijd. U kunt zelfs meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde document laten werken met deze functie.

Het is eenvoudig om met EcoTank af te drukken vanaf mobiele telefoons, tablets en laptops. U kunt documenten verzenden om af te drukken met de Epson iPrint3-app op uw slimme apparaat wanneer u verbinding hebt via Wi-Fi of Wi-Fi Direct. Zelfs met Epson Email Print kunt u bestanden naar de printer sturen vanaf bijna elke plek op aarde!

Pluspunten

 • Je kan er niet enkel mee afdrukken, maar ook scannen en kopiëren
 • Zeer inktzuinige printer
 • Zeer helder en gebruiksvriendelijk LCD-scherm

Minpunten

 • Niet snel genoeg om op kantoor te gebruiken

EPSON EcoTank ET-3750

EcoTank ET-3750 - All-In-One Printer

Deze EcoTank-printer van de volgende generatie is een snelle 3-in-1 met automatische documentinvoer voor 30 vellen (ADF). Met deze printer kunt u de afdrukkosten met gemiddeld 90% verlagen. Produceer scherpe en heldere tekst dankzij de...

De Ecotank ET-3750 is een draadloze printer en kopieermachine met een EcoTank inktsysteem. De printer heeft ook de mogelijkheid om documenten te scannen. Hij heeft een ingebouwde scanner en kan verschillende papierformaten aan, van Letter- tot Legal-formaat.

Voor het afdrukken en kopiëren van foto’s en documenten heeft deze printer een maximale afdrukresolutie van 9600 x 2400 dpi. Hij is niet bedoeld voor het produceren van foto’s of andere hoogwaardige beeldafdrukken. De invoerlade kan 100 vel bevatten, maar de uitvoerlade kan slechts 25 vel bevatten.

Je kunt bovendien randloos afdrukken met de printer door een A4-randloos afdrukvel te gebruiken. U kunt ook randloze documenten of foto’s scannen door de scannerinstellingen aan te passen.

Pluspunten

 • Met deze AIO printer kan je ook scannen en kopiëren
 • De printer scant en kopieert automatisch een stapel papier in één bewerking met behulp van de automatische documentinvoer (ADF).
 • Kan randloos printen

Cons

 • Printer heeft geen faxfunctie

Epson EcoTank ET-4700

EcoTank ET-4700 - All-In-One-Printer

Belangrijkste kenmerken van deze Epson all in one met wifi: Uitzonderlijk lage kosten EcoTank kan inktkosten gemiddeld met 90% verminderen dankzij het innovatieve ontwerp. De meegeleverde inkttanks met extra hoge capaciteit maken het...

De ET-4700 heeft een groot aantal geweldige functies en voordelen voor de gebruiker. Het is een efficiënt printer- en inktsysteem om te gebruiken. De inkttank kan nu thuis worden bijgevuld zonder een andere cartridge te moeten kopen. De ET-4700 heeft EcoTank-technologie waarmee de gebruiker 1200 pagina’s kan afdrukken voordat hij de inkttank hoeft te vervangen.

Deze printer heeft ook een touchscreen monitor en draadloze connectiviteit. Deze printer is ideaal voor elk kantoor of organisatie die een grote hoeveelheid documenten print en maandelijks geld wil besparen op hun budget voor kantoorbenodigdheden.

De EcoTank ET-4700 is een draadloze printer en heeft een automatische documentinvoer voor meervoudig afdrukken. Hij kan tot 25 pagina’s per minuut printen. Met het touchscreen op deze printer kan de gebruiker veel meer doen dan alleen afdrukken.

Pluspunten

 • De printer wordt geleverd met een volledig inktreservoir
 • Je kan er ook mee scannen, kopiëren en faxen sturen
 • Dankzij ADF kan je een stapel papier in één keer scannen/kopiëren

Minpunten

 • Print slechts 25 pagina’s per minuut