Chromebook printers: ontdek de 5 beste printers voor Chromebook van 2024

Chromebook printers - beste printers voor een Google Chromebook

Heb je een Chromebook en wil je weten welke printer daar het best bij past? Dan is het een goed die om dit artikel te lezen, want je vindt er een interessante top 3. Daarnaast vertellen we je waarop je moet letten bij de aankoop!

HP

De HP Color LaserJet Pro M283fw MFP is een snelle printer voor op kantoor. Deze printer is een all-in-one printer, waarmee je print, scant, kopieert en faxt. Sluit de printer gemakkelijk aan op je netwerk via de ethernetpoort, zodat je de printer met meerdere collega's gebruikt. Je bewaart...

HP

De HP Color LaserJet Pro M283fdw MFP + 1 Extra Set Toners bevat naast de HP laserprinter en de standaard meegeleverde toners, één extra set HP 207X toners in de kleuren zwart, magenta, cyaan en geel.De M283fw MFP is een snelle printer voor op kantoor. Deze printer is een all-in-one printer,...

HP

Met de HP ENVY Inspire 7224e All-in-One print je de familiefoto's én je zakelijke documenten. Daarmee is deze kleurenprinter geschikt voor de familie met schoolgaande kinderen, maar ook voor de zzp'er. Naast printen, scan en kopieer je ook je documenten. Je bedient de printer met het...

HP

De HP ENVY Inspire 7924e All-in-One is er voor de veelzijdige thuiswerker of de drukke gezinnen. Met de 7924e print je je documenten automatisch dubbelzijdig. Heb je veel papieren om te kopiëren of te scannen? Maximaal 35 vellen papier leg je in de automatische documentinvoer, zodat je...

HP

Met de HP Officjet Pro 9019e + 1 set extra inkt bundel kijk je voorlopig niet om naar je inktniveau. De HP Officejet Pro 9019e is een 4-in-1 printer waarmee je print, scant, kopieert en faxt. De printer print automatisch dubbelzijdig, dus je laat geen witregel onbenut. In de papierlade passen 250...

Welke soort printer is het meest geschikt voor een Chromebook?

Als je wilt afdrukken vanaf je Chromebook, heb je een printer nodig die ChromeOS ondersteunt. Dat is dus het belangrijkste aandachtspunt. Je kan zowel voor een laser- als inkjetprinter kiezen. Welke soort printer voor jou de beste keuze is, hangt af van een aantal factoren.

Ben je van plan om erg veel te printen? Dan kies je het best voor een laserprinter, omdat de kost per pagina veel lager ligt. Indien je vooral afbeeldingen wilt afdrukken, is een inkjetprinter weer een betere optie. Want het heeft een betere printkwaliteit. Houd niet alleen rekening met het soort printer, maar kijk ook naar de kenmerken.

Als je weinig plaats hebt, is het bijvoorbeeld belangrijk dat je kiest voor een compacte printer. Wil je niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren? Dan moet je een all-in-one toestel kopen. En zo zijn er nog een aantal andere dingen om op te letten.

Onze 3 favoriete printers om te gebruiken voor een Google Chromebook

Vind je het moeilijk om een goede printer te vinden die compatibel is met je Chromebook? Dan loont het de moeite om de 3 printers te bekijken die wij voor je uitgezocht hebben!

Canon PIXMA TS3450

De Canon PIXMA TS3450 all-in-one inkjetprinter maakt het je niet alleen mogelijk om te printen, maar ook om te scannen en kopiëren. Daarnaast kan je er zowel afdrukken mee maken in kleur als in zwart-wit. Ideaal als je ook graag foto’s of kleurrijke grafieken wilt uitprinten!

Printen kan bovendien volledig draadloos waardoor je niet hoeft te sukkelen met kabels. Als je dat verkiest, kan je het natuurlijk ook met een usb-kabel aan je Chromebook aansluiten. Daarnaast is het mogelijk om het toestel te verbinden met Apple Airprint.

De printer heeft ook een prachtige printresolutie van 4800 x 1200 waardoor je kan rekenen op mooie printresultaten. In de papierlade kan je tot 60 pagina’s plaatsen. Een andere grote troef is het handig formaat. Vooral als je weinig plaats beschikbaar hebt.

Pluspunten

 • Prachtige printresolutie waardoor het erg geschikt is voor het afdrukken van foto’s
 • Je kan er ook mee scannen en kopiëren
 • Drukt af in zwart-wit en kleur

Minpunten

 • Kleine papierlade wat betekent dat je het snel moet bijvullen

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjetprinter
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenNeen

Epson EcoTank ET-2814

Met de Epson EcoTank ET-2814 all-in-one inkjetprinter spaar je veel geld uit. Het gebruikt namelijk geen cartridges, maar inkttanks die veel spaarzamer zijn. Om die reden is het een goede printer voor studenten.

Deze Epson printer drukt ook razendsnel af aan een snelheid van 25 tot 39 pagina’s per minuut. Het heeft daarnaast een hoge printresolutie van 5760 x 1440 DPI. Dat betekent dus dat je geniet van kwalitatieve prints.

Afdrukken via Apple Airprint, Cloud printing en E-mail printing is ook allemaal mogelijk. De papierlade biedt plaats voor 100 pagina’s en het toestel verbind je eenvoudig met wifi.

Pluspunten

 • Je print eenvoudig je afbeeldingen en documenten uit via Apple Airprint
 • De printer drukt 25 tot en met 39 pagina’s af per minuut wat erg snel is
 • Maakt gebruik van inkttanks waarmee je tot 90% op afdrukkosten bespaart

Minpunten

 • Automatisch dubbelzijdig afdrukken is niet mogelijk

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjetprinter
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenNeen

HP LaserJet M209dwe

De HP LaserJet M209dwe laserprinter ziet er trendy uit en heeft een compact formaat. Je vindt er dus altijd een plekje voor.

Het toestel is bovendien aangenaam in gebruik, omdat het werkt via de HP app. Zo kan je ook goed de status van je inkt opvolgen. Maar over het bijvullen van je inkt, hoef jij je de eerste 6 maanden geen zorgen te maken. Het zit gedurende deze periode namelijk in de prijs inbegrepen. Bovendien krijg je de inkt automatisch bij je thuis gestuurd waardoor je het zelf niet meer hoeft te gaan kopen. Dat is wel zo handig!

De printer is daarnaast voorzien van ADF en maakt afdrukken via Apple Airprint en Cloud printing mogelijk. Je kan er ook automatisch dubbelzijdig mee afdrukken.

Pluspunten

 • Compact model dat makkelijk op te bergen is
 • Goede printsnelheid van 25 tot en met 39 pagina’s per minuut
 • 6 maanden inkt inbegrepen in de prijs
 • Je kan er automatisch dubbelzijdig mee afdrukken

Minpunten

 • Drukt niet af in kleur

Technische specificaties

Type printerAlleen printen
AfdruktechnologieLaserprinter
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterNeen
Dubbelzijdig afdrukkenJa

Veelgestelde vragen

Kun je printen met een Chromebook?

Chromebooks kunnen printen, maar dan moet je wel verbinding maken met een printer die zich in hetzelfde draadloos netwerk bevindt. Als je wilt afdrukken vanaf een Chromebook, open je het document, de afbeelding of de webpagina die je wilt afdrukken. Klik op Bestand > Afdrukken. Selecteer de printer die je wilt gebruiken en klik op Afdrukken.

Hoe voeg ik een printer toe aan mijn Chromebook?

Om een printer aan je Chromebook toe te voegen, open je het menu Instellingen, selecteert je Afdrukken en klik je op Printer toevoegen. Je kunt dan kiezen uit een lijst van printers die met het Wifi netwerk zijn verbonden.