De 5 beste Android printers van 2024

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om te printen vanaf een Android toestel. Er zijn printers speciaal compatibel met jouw Android telefoon of tablet. Dat maakt het steeds eenvoudiger om in één klik op je telefoon te printen. Dankzij het draadloze netwerk kan je vanuit alle hoeken in je huis printen.

De technologie van printen gaat met de tijd mee en fabrikanten willen printers steeds gebruiksvriendelijker maken. Ben jij vaak boos op je printer en doet hij het weer eens niet? Geen zorgen! Er zijn nu goedkope Android printers op de markt, die met een klik op je mobiel jouw opdracht afdrukken.

HP

Dit is de HP DeskJet 2710e All-in-One Printer met Instant Ink De HP DeskJet 2710e is een compacte all-in-one inkjetprinter voor thuis. Door het kleine formaat plaats je de printer makkelijk op je bureau. De DeskJet 2710e gebruikt 2 cartridges: een zwarte...

Epson

Veelzijdig en betaalbaar: dat is de Epson Expression Home XP-2200 hiermee kun je afdrukken, scannen en kopiëren vanaf vrijwel alle locaties dankzij Wi-Fi (Direct). In tegenstelling tot zijn voorgangers biedt deze multifunctionele printer tevens de mogelijkheid om randloos te...

HP

Dit is de HP DeskJet 2720e All-in-One Printer Houd het simpel HP all-in-one foto- en documentprinters zijn ontworpen voor gezinnen en andere thuisgebruikers die een apparaat zoeken met kopieer- en scanfunctionaliteit voor alle toepassingen, van documenten, e-mail en...

Canon

Ontdek de multifunctionele Canon PIXMA TS3350 all-in-one inkjetprinter. Ondanks het compacte formaat van de printer, wat ideaal is voor thuisgebruikt, barst de Canon PIXMA TS3350 van de geavanceerde opties. De installatie is heel eenvoudig en wireless...

Canon

Deze chique Canon PIXMA TS5350A All-In-One printer heeft een eigentijds tweekleurig ontwerp met LED-statusbalk, en is daarmee een geschikte oplossing voor moderne creaties. Laat je ambities de vrije loop en ga aan de slag met ontwerpen met Easy-PhotoPrint Editor, of probeer...

Hoe werken Android printers?

Voordat het mogelijk is om te printen vanaf je telefoon of tablet met een printer is het nodig om deze te koppelen met elkaar. Dat kan via de wifi, maar in sommige gevallen moet er een app worden gedownload: Cloud Ready Printer is een goede. Deze app wordt door veel moderne printers ondersteund en via de app kun je vanaf je telefoon de printer aansturen.

Deze app is te downloaden op Android telefoons in de Google Play Store. In de app kan je vervolgens de gewenste printer aanklikken om daar via de kabel of wifi te printen. Als de printer eenmaal gekoppeld is aan de telefoon kan je het beste een proefprintje doen. Op sommige apps zit overigens de functie printen standaard. Doet de wifi het even niet, dan is het ook mogelijk om een Android tablet te koppelen met een draad aan de Android printer.

Nieuwe printer

Heb jij zelf een of meerdere Android telefoons of tablets in je huishouden, dan is het misschien handig om een Android printer aan te schaffen. Er zijn verschillende zaken waar goed naar moet worden gekeken voordat je zo’n Android printer in huis haalt.

Beschik je over een device met Android 11 of hoger, dan is afdrukken nog een heleboel gemakkelijker. Als je een document vanaf je telefoon wilt afdrukken, hoef je in het vervolg niet meer te zoeken naar de printer, maar gewoon direct op ‘printen’ drukken. Het wordt dus letterlijk mogelijk om een bestand in twee klikken op het scherm af te drukken: een keer om het deelscherm te openen, daarna om de opdracht te geven tot printen.

Dit kan zowel met bijvoorbeeld een Pdf-file als Word-, Excel-, en andere tekstdocumenten. Ook webpagina’s en screenshots kunnen worden gestuurd naar de Android printer om te worden afgedrukt.

Een Android printer werkt overigens ook andersom: het is ook heel goed mogelijk om een scan te maken met je printer en die te sturen naar je telefoon. Dat is ideaal als je snel even een kopie van je paspoort via de mail moet sturen of een document liever digitaal bij je hebt dan op papier. De scan kan worden opgeslagen als bijvoorbeeld JPEG of Pdf.

Vergelijken

In principe wordt een handleiding altijd meegeleverd met de Android printers. Daar staat precies in hoe die kunnen worden gekoppeld aan een Android apparaat. De drie volgende printers staan in de top 10 Android printers en zitten ongeveer in hetzelfde prijssegment, zodat we ze goed kunnen vergelijken.

Epson EcoTank ET-2825

Een voordelige printer voor in huis of op een kleinschalig kantoor. De printer heeft alle functies van gewoon printen tot scannen en kopiëren. De Epson ET is goedkoop in het produceren van een velletje: slechts 0,6 cent per afdruk.

Dat komt door de zuinige cartridges die kunnen worden bijgevuld met flessen inkt. Een gemiddeld huis kan zo drie jaar printen zonder bij te vullen. Met een dpi van maar liefst 5760 heeft de Epson ook nog eens een spetterende resolutie. De Epson is met 40 decibel ook nog eens bijna geluidloos.

In de papierlade passen zo’n 100 velletjes. De printer is makkelijk te verbinden via wifi. Naast Android is het apparaat ook nog eens compatibel met Windows en Windows Phone, maar ook met Apple Airprint. De printer heeft een speciale eigen ontworpen app de ‘Epson Smart Panel’.

  • Makkelijk inkt bijvullen
  • Enorm lage printkosten
  • Goede afdrukresolutie

Canon PIXMA TS-5150

Deze handige printer is een betrouwbaar apparaat om te printen, te scannen en te kopiëren in zowel zwart-wit als kleur. Ook is deze Canon PIXMA geschikt voor het printen van foto’s in een hoge resolutie van 4800 dpi. Het is mogelijk om dankzij het wifi-netwerk van de printer via je laptop, tablet of smartphone te printen. Ook bluetooth is een optie. Alle opdrachten, printen, scannen of kopiëren, kunnen aan het apparaat worden gegeven met het touchscreen. Ook de Canon heeft een invoerlade van 100 velletjes.

De Canon PIXMA kost flink wat geld per afdruk: 13 cent. Dat is meer dan de HP en de Epson samen. Dat komt omdat als de inkt op is, de hele cartridge moet worden vervangen. Wel is de Canon print behoorlijk stil: 43,5 decibel.

  • Betrouwbare all-in-one printer
  • Geschikt voor fotopapier
  • Hoge printkosten


HP ENVY Inspire 7920e All-in-One

De HP Envy Inspire 7920e is de perfecte printer voor gezinnen met veel printopdrachten. De printer drukt automatisch dubbelzijdig af, wat een hoop gedoe scheelt. In de automatische papierinvoer kunnen 35 vellen per keer: dat is dus 70 kantjes. De printer is makkelijk te gebruiken via de wifi vanaf de computer en je mobiel.

Wel is deze printer flink wat duurder in het afdrukken dan de Epson: een gemiddeld velletje kost bij de HP Envy maar liefst 9,5 cent. De resolutie van afdrukken van de HP is 4800 dpi. De HP is ietwat luidruchtig en produceert 52 decibel. De HP is compatibel met naast Android ook nog eens Windows, Chrome, Linux en Apple.

  • Automatische dubbelzijdige afdruk
  • Goede afdrukkwaliteit
  • Ietwat luidruchtige printer


Printen met Android voordelen

Zoals je ziet, is het printen van documenten vanaf de telefoon of tablet eigenlijk heel simpel. De verschillende fabrikanten hebben vaak verschillende apps die hun printer koppelen aan jouw telefoon.

Deze zijn gratis te downloaden in de Google Play Store. Als je eenmaal de printer in huis hebt en de app hebt gedownload, dan is het erg makkelijk om snel af te drukken. Wist je dat het mogelijk is om zowel foto’s als andere bestanden af te drukken met je Android printer vanaf je telefoon?