Beste Airprint printers van 2024: onze top 3

Met een Airprint printer kan je direct vanuit je Mac, iPhone of iPad bestanden of foto’s afdrukken. Je hoeft daarvoor zelfs niets te installeren. Je dient enkel je printer en Apple apparaat met hetzelfde wifinetwerk te verbinden. Erg makkelijk! Als jij ook tijd wilt uitsparen en je het jezelf eenvoudig wilt maken, is zo’n Airprint printer iets voor jou. Er zijn wel heel wat printers die over deze functie beschikken. Wil je graag weten wat de beste printers zijn? Dan is het een goed idee om hieronder onze top 3 te ontdekken!

Hoe print je documenten af via Apple Airprint?

airprint printers

Documenten of afbeeldingen printen via Apple Airprint is helemaal niet moeilijk. Zorg er eerst voor dat je iPhone, iPad of Mac en de printer verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk en dat je een goed bereik hebt. Voer vervolgens onderstaand stappenplan uit.

 • Stap 1: open de app van waaruit je wilt afdrukken.
 • Stap 2: zoek naar de optie om af te drukken (Dit kan ‘…’ of een ander symbool zijn).
 • Stap 3: druk op het printicoontje of ‘Druk af’.
 • Stap 4: duid ‘Kies printer’ aan en kies de Airprint printer.
 • Stap 5: selecteer het aantal gewenste afdrukken en eventuele andere opties.
 • Stap 6: klik op ‘Druk af’.

Aandachtspunten bij de aankoop van een Airprint printer

Als je een Airprint printer wilt kopen, dien je er eerst en vooral op te letten of de printer wel over deze functie beschikt. Daarnaast zijn er nog enkele andere belangrijke aandachtspunten. We overlopen ze voor jou!

Formaat

Tegenwoordig hebben heel wat printers de Apple Airprint functie. Daardoor is er veel keuze op vlak van formaat. Heb jij weinig plaats thuis of op kantoor? Let dan op de afmetingen. Zo ben je er zeker van dat je voldoende plaats hebt voor het toestel.

Laserprinter of inkjetprinter

Er zijn zowel laserprinters als inkjetprinters met de Apple Airprint functie. Beide soorten hebben voor- en nadelen. Een inkjetprinter maakt vooral mooie afdrukken van afbeeldingen, terwijl een laserprinter sneller en goedkoper documenten uitprint.

Daarnaast is een inkjetprinter meestal compacter en goedkoper in aanschaf. Wat voor jou de beste keuze is, hangt dus af van waarvoor je het meestal gaat gebruiken , hoe belangrijk de printsnelheid voor je is en je budget.

Zwart-wit en kleur afdrukken

Of je nu voor een inkjetprinter of laserprinter kiest, er zijn altijd toestellen die enkel in het zwart-wit afdrukken en andere die ook kleuren prints maken. Het komt wel iets vaker voor bij een laserprinter. Vind je het belangrijk om ook grafieken of afbeeldingen in kleur uit te printen? Let er dan op of dit wel mogelijk is!

Top 3: beste Airprint printers van 2024

De beste printers met Apple Airprint? Die vind je in onze zorgvuldig uitgekozen top 3. Als je het moeilijk vindt om te kiezen, is het interessant om een kijkje te nemen. Wie weet zit de beste Airprint printer voor jou er wel bij!

Canon PIXMA TS3450 – All-in-One Printer / Zwart

PIXMA TS3450 - All-in-One Printer / Zwart

Print, kopieer en scan met onze instap multifunctionele printer voor thuis- en kantoorgebruik. Het is zeer gemakkelijk om te installeren en te gebruiken en je kan hem met je smartphone gebruiken voor extra veelzijdigheid.

De Canon PIXMA TS3450 is een all-in-one inkjetprinter met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het is erg eenvoudig om te installeren en nog makkelijker om te bedienen. Print in no-time je benodigde documenten en afbeelding uit via je telefoon, iPad of computer!

Het toestel print zo’n 25 pagina’s per minuut en is daarmee relatief snel. Je kan er zowel afdrukken mee maken in zwart-wit als in kleur. Dit doe je dus simpelweg via Apple Airprint of Cloud Printing.

Ook als je wilt scannen en kopiëren komt het toestel van pas, want het is voorzien van deze functies. Daarnaast heeft het een goede afdrukkwaliteit, waardoor je erg mooie prints mag verwachten!

Pluspunten

 • Je kan er ook mee scannen en kopiëren
 • Compacte formaat is ideaal voor thuis
 • Printen via iPhone en iPad

Minpunten

 • Scannen is een beetje langzaam

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjet
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenNeen

HP ENVY 6010e All-in-One Printer

ENVY 6010e All-in-One Printer

Dit is de HP ENVY 6010e All-in-One Printer Deze HP ENVY 6010e All-in-One printer is geschikt voor thuisgebruik. Met deze printer kun je eenvoudig documenten, foto's en schoolwerk kopiëren, printen en scannen. De veelzijdige all-in-one...

De HP ENVY 6010e is een veelzijdige inkjetprinter, want je kan er niet alleen mee printen, maar ook scannen en kopiëren. Prints maken is mogelijk in zowel zwart-wit als kleur en dat aan een snelheid van gemiddeld 25 pagina’s per minuut. Lang hoef je dus nooit te wachten op je afdrukken!

Je kan niet alleen documenten afdrukken via Apple Airprint, maar ook via Cloud Printing. Zit je zonder inkt? Geen probleem, want via de app wordt je hoeveelheid inkt opgevolgd. Indien je zonder inkt valt, krijg je het naar je toegestuurd. Heel handig! Er is alvast inkt voor de eerste 6 maanden inbegrepen. In die periode hoef jij er dus al helemaal niet aan te denken.

Ook de grote papierlade waar maar liefst 100 pagina’s in één keer geplaatst kunnen worden, is een grote troef. Op die manier hoef je het niet steeds bij te vullen. Het toestel is daarnaast erg compact en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Pluspunten

 • Je kan er ook mee scannen en kopiëren
 • Proefperiode voor 6 maanden Instant Ink
 • Grote papierlade

Minpunten

 • Geen supersnelle printer

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjet
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenJa

Epson EcoTank ET-2750 – All-in-One Printer

EcoTank ET-2750 - All-in-One Printer

Uitzonderlijk lage kosten Met deze voordelige Epson EcoTank ET-2750 printer kan je gemiddeld 90% op de inktkosten besparen. Naast de uitzonderlijk lage kosten per pagina, heeft de printer een afdrukcapaciteit van 14.000 pagina's in...

Ben je een milieuliefhebber? Dan maakt de Epson EcoTank ET-2750 printer je zeker blij. Dit toestel is namelijk veel duurzamer door de aanwezigheid van grote inkttanks in plaats van cartridges. Zo draag jij je steentje bij!

De duurzaamheid van deze inkttanks heeft natuurlijk ook als grote troef dat je veel minder geld verdoet aan inkt. Om die reden is het een aanrader als je een beperkt budget hebt.

Het toestel scant en kopieert ook en werkt erg snel. Doorgaans druk je er zo’n 25 tot en met 39 pagina’s per minuut mee af. Het heeft ook nog eens een lcd-scherm. Dat zorgt ervoor dat printen vele malen eenvoudiger wordt. Je kan er bovendien niet alleen mee afdrukken mee maken via Apple Airprint, maar ook via Cloud Printing. En een allerlaatste hele grote troef is de uitstekende printkwaliteit. Ideaal als je ook graag foto’s wilt afdrukken!

Pluspunten

 • Je kan er ook mee scannen en kopiëren
 • Vol inktreservoir gaat lang mee
 • Printer werkt erg snel

Minpunten

 • LCD display kan iets groter

Technische specificaties

Type printerAll-in-one printer
AfdruktechnologieInkjet
Ingebouwde WiFiJa
KleurenprinterJa
Dubbelzijdig afdrukkenNeen

Veelgestelde vragen

Wat is Apple Airprint?

AirPrint is een draadloze afdruktechnologie die is ontwikkeld door Apple Inc. en waarmee gebruikers vanaf hun iOS-apparaat draadloos kunnen afdrukken naar voor AirPrint geschikte printers.

Kan je een printer aansluiten op je iPad?

Ja, je kunt met AirPrint een printer op je iPad aansluiten. AirPrint is een ingebouwde printfunctie in iOS waarmee je vanaf je iPad, iPhone of iPod touch draadloos kunt printen naar elke printer die AirPrint ondersteunt. Om AirPrint te kunnen gebruiken, moet de printer op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als het iOS-apparaat en moet de printer zijn ingeschakeld.