De beste 3D printers voor kinderen: van LEGO bouwen naar 3D printen

Wil je graag weten wat de beste 3D printers voor kinderen zijn? In dit blogartikel vertellen we alle ins en outs over de beste 3D printers voor kinderen en welke printers wij zouden aanraden. Kinderen zijn tegenwoordig ongelooflijk handig in het gebruiken van een computer. Op jonge leeftijd leren ze al te zoeken naar hun favoriete YouTube filmpjes en eenmaal op de basisschool weten ze de meeste computertechnieken al feilloos uit te voeren. Daarom is het niet onlogisch om de jonge techneuten onder ons, een 3D printer starterspakket voor de verjaardag te geven of voor Sinterklaas. Op die manier kan de digitale ontwikkeling in een stroomversnelling belanden.

Belenthi

Ben jij ook klaar met het eindeloze gebruik van de tablet door de kids? Dan is het complete 3D Pen starterspakket van Belenthi de perfecte oplossing! Laat het creatieve brein in je los en maak jouw eigen fantastische kunstwerken! Het pakket heeft alles wat nodig is voor oneindig...

3D&print

Deze open source 3D printer is het perfecte instapmodel voor doe-het-zelvers. De low cost 3D-printer is eenvoudig te installeren en print haast geluidloos. Met de single extruder kun je de tofste PLA 3D creaties printen met hoge precisie. Instapmodel...

3D&print

Maak en print je eigen 3D-modellen, speelgoed, cadeau's en meer met het perfecte beginnersmodel Print je eigen ideeën Of kies uit de uitgebreide 3D-modelbibliotheek Perfect voor het starten met 3D-printen Licht van gewicht ...

Waarom een 3D printer kopen voor je kinderen?

Een van de soorten speelgoed waar veel kinderen mee spelen tegenwoordig is constructiespeelgoed. Het leuke van een 3D printer voor kinderen is dat ze de legoblokjes, treinonderdelen, K’nexpartjes en andere onderdelen zelf uit kunnen printen: wil je bijvoorbeeld iets bouwen wat niet bestaat in een bestaand legopakket, dan maak je het op de computer en met een 3D printer is het zo realiteit.

Omdat 3D printen in de volwassen wereld zo belangrijk aan het worden is in veel sectoren, is het goed voor kinderen om er jong mee te beginnen. In de geneeskunde wordt 3D printen veel gebruikt en zorgt het voor doorbraken, maar ook de architectuur, de ruimtevaart en in engineering. Overal worden de mogelijkheden van 3D printen ontdekt en uitgebreid.

Hoe mooi is het als een kind op z’n 8ste al weet hoe hij iets driedimensionaal kan afdrukken met plastic filament. Het is een goede bijdrage aan een cv en geeft misschien wel de doorslag om een goede baan te krijgen.

Specifiek voor kinderen ontworpen

Een 3D printer voor kinderen is specifiek voor de jonge generatie ontworpen. Waar printers voor volwassenen vaak lang bezig zijn met een object, is een 3D printer voor kinderen veel sneller klaar. Dat heeft natuurlijk wel effect op de printkwaliteit en printresolutie, maar voor kinderen is het belangrijk dat het printproces niet te lang duurt, aangezien het geduld zich nog niet echt heeft ontwikkeld. Hier kunnen we ook kort melding maken van de 3D pennen, waarmee kinderen hun creativiteit flink kunnen ontwikkelen.

Waar let je best op bij de aankoop van een 3D printer voor kinderen?

Je wilt voor kinderen allereerst zorgen voor een veilige 3D printer. Het filament moet niet giftig zijn en er moeten geen punten zijn waarop een kind zich kan bezeren. Je kunt daarom beter gaan voor een 3D printer met een koud printoppervlak, ook al betekent dat soms misschien dat een object zichzelf kromtrekt.

Is het printbed echter 100 graden, dan kunnen kinderen hun handen daar flink aan bezeren. Zorg ook vooral voor een behuizing, zodat kinderen met hun handen niet aan het printobject gaan zitten tijdens het printen. Er zijn vervolgens verschillende keuzes die je kunt maken: wil je dat de printer met wifi is aan te sturen?

Wil je dat er een stroomuitval herstel mogelijk is? Wil je dat je met een ingebouwde camera mee kunt kijken met het afdrukproces? En zijn er sensoren die zien of het printen niet wordt onderbroken? Hoe meer opties, hoe duurder de printer, is vaak de stelregel, maar hoe beter de printkwaliteit.

Beste 3D printers voor kinderen

3D&Print 3D-Printer Starterspakket – Model X1 – Hoge Precisie

3D&Print® 3D-Printer Starterspakket - Model X1, het Perfecte Instapmodel voor Beginners en Kinderen - Hoge Precisie -...

Deze open source 3D printer is het perfecte instapmodel voor doe-het-zelvers. De low cost 3D-printer is eenvoudig te installeren en print haast geluidloos. Met de single extruder kun je de tofste PLA 3D creaties printen met...

Het eerste kindvriendelijke 3D printer model die we bespreken is het starterspakket van het bekende merk 3D & Print. De spotgoedkope printer is het perfecte instapmodel voor kleine kinderen en is erg makkelijk in het gebruik. Ondanks de lage kosten in de aanschaf, is de printresolutie helemaal niet slecht.

Je kunt veel 3D bestanden van het internet downloaden en printen met deze printer, of je kunt zelf een 3D print ontwerpen. Dat ontwerpen op de computer is helemaal niet ingewikkeld: de software Easyware, die bij de printer wordt geleverd, is speciaal ontworpen voor kinderen. Ook volwassenen die voor het eerst een 3D printer in huis nemen, kunnen met dit model hun eerste vaardigheden opdoen.

De printopdracht wordt gegeven door middel van een TF-geheugenkaart. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het invoegen van filament en op de opdrachtknop te drukken. De printer doet de rest. De oppervlakte waarop het apparaat kan printen is niet heel groot: 10 centimeter breed, hoog en diep. Kortom, dit is een makkelijk te gebruiken printer met een goede verhouding tussen de prijs en kwaliteit.

Pluspunten

 • Geruisloze en snelle 3D printer voor kinderen
 • Talloze instructievideo’s op YouTube

Minpunten

 • Werkt niet via de wifi of USBkabel

3D&Print 3D-Printer Easythreed Nano

3D&Print 3D-Printer Easythreed Nano - 3D Printing Starterspakket voor Beginners en Kinderen - Incl. PLA Filament -...

Maak en print je eigen 3D-modellen, speelgoed, cadeau's en meer met het perfecte beginnersmodel
 • Print je eigen ideeën
 • Of kies uit de uitgebreide 3D-modelbibliotheek
 • Perfect voor het...

De Easythreed Nano is een geweldige aankoop voor zowel kinderen als volwassenen die geïnteresseerd zijn in 3D printing. Dit starterspakket biedt een betaalbare prijs en een hoge kwaliteit afdrukken. De printer is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is en op een kleine werkplek kan worden geplaatst.

De da Vinci miniMaker is een uitstekende keuze voor kinderen en tieners die geïnteresseerd zijn in 3D-printen. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met simpele software via de computer en kan worden aangestuurd via een telefoon-app. Een van de grote voordelen van dit model is dat het printbed zelf wordt genivelleerd, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan handmatige kalibratie of instellingen.

Bovendien heeft het apparaat een relatief groot printoppervlak van 15 x 15 x 15 cm, waardoor het geschikt is voor het printen van speelgoed en andere kindvriendelijke ideeën. De printer kan ook met veel verschillende materialen werken, waaronder metallic en carbon PLA, dit maakt hem ideaal voor het maken van allerlei soorten creatieve prints, van huishoudelijke artikelen tot speelgoed.

De software-tool, XYZmaker Suite, worden de beste materiaalinstellingen automatisch voor je gemaakt. Ook de XYZmaker 3Dkit-app helpt je om je eigen modellen te ontwerpen of bestaande 3D-bestanden aan te passen. Kortom, de da Vinci miniMaker is een betrouwbare, gemakkelijk te gebruiken en veilige 3D-printer voor thuisgebruik, met veelzijdige materialen en een eenvoudig te gebruiken software, een goede aankoop.

Pluspunten

 • Printopdracht kan worden gegeven via USB-kabel
 • Relatief groot printoppervlak voor prijscategorie

Minpunten

 • Geen

XYZprinting da Vinci miniMaker

da Vinci miniMaker - 3D-printer - 2 power cord

Ontdek 3D-printen

Een zeer goede basis-3D-printer die betrouwbaar, makkelijk te gebruiken en veilig voor thuis is. Omdat de printer met veel verschillende materialen kan werken, is hij ideaal voor het maken...

De XYZ printer van da Vinci is misschien niet per se een kinderprinter, maar is wel geschikt voor kinderen. Deze makkelijk te gebruiken mini 3D printer is namelijk ook bedoeld voor het printen van speelgoed en andere kindvriendelijke ideeën. Omdat het apparaat eenvoudig te bedienen is met simpele software via de computer is het ook goed geschikt voor tieners.

Eén van de grote voordelen van dit model is dat het printbed zelf wordt genivelleerd: je hoeft dit dus niet handmatig te doen. Overigens is dat printoppervlak relatief groot voor het soort printer: 15 x 15 x 15. Een ander voordeel is dat het apparaat via de telefoon-app aan te voeren is.

Pluspunten

 • Nivelleert zelf het printoppervlak
 • Werkt met een app op de telefoon
 • Compact en mobiele 3D printer

Minpunten

 • Geen

Veelgestelde vragen

Zijn 3D printers geschikt voor kinderen?

Ja, 3D printers zijn geschikt voor kinderen, mits ze onder toezicht staan van volwassenen. Er zijn speciaal ontworpen 3D printers voor kinderen die veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Deze printers zijn bovendien vaak voorzien van educatieve software die kinderen helpt bij het leren over 3D printing en het ontwerpen van hun eigen objecten.

Wat zijn de voordelen van 3D printing voor kinderen?

3D printing kan kinderen helpen om hun creativiteit en technische vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren hoe ze een object kunnen ontwerpen en hoe ze deze kunnen printen. Bovendien kunnen kinderen hun eigen objecten maken, zoals speelgoed of accessoires, waardoor ze zich meer bezig houden met technologie en het ontwerpen van objecten.

Welke soorten materialen kunnen worden gebruikt in een 3D printer voor kinderen?

De meeste 3D printers voor kinderen maken gebruik van PLA of ABS plastic. Dit zijn veilige en gemakkelijk te verwerken materialen die geschikt zijn voor kinderen. Er zijn echter ook andere materialen beschikbaar, zoals hout, metaal of keramiek. Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal geschikt is voor de specifieke toepassing en de vaardigheden van het kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *