Beste 3D printers voor het printen van speelgoed

3D printers zijn steeds meer in opkomst en worden steeds toegankelijker voor het grote publiek. Naast het printen van allerlei nuttige objecten zoals onderdelen voor huishoudelijke apparaten of medische hulpmiddelen, is het zelfs tegenwoordig ook mogelijk om je eigen speelgoed te printen.

Met een 3D printer kun je namelijk alles printen wat je maar wilt, zolang het maar digitaal is uitgebeeld. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van het speelgoed wat je in de winkel kunt vinden en kun je precies het speelgoed creëren wat je zelf wilt.

Beste keuze
Anycubic
Premium keuze
Prusa
Beste prijs-kwaliteit
Creality 3D

Of je nu op zoek bent naar iets unieks voor je kinderen of gewoon zelf houdt van knutselen en creëren, met een 3D printer kun je precies het speelgoed maken wat je in gedachten hebt. Het enige wat je nodig hebt is een digitale tekening en de juiste 3D printer, en het avontuur kan beginnen.

In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een 3D printer voor het printen van speelgoed. Of je nu op zoek bent naar een printer met een groot afdrukformaat, hoge resolutie, of gewoon een betaalbare optie, we bespreken de beste keuzes op de markt en geven je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Belangrijke aspecten bij de aanschaf van een 3D printer voor het printen van speelgoed

Er zijn een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een 3D printer voor het printen van speelgoed. Hieronder bespreken we de meest relevante factoren om te overwegen bij je keuze.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het afdrukformaat. Als je grotere speelgoedfiguren wilt printen, heb je een 3D printer nodig met een groot afdrukformaat. Andere printers hebben mogelijk een beperktere afdrukgrootte, waardoor je misschien minder grote speelgoedobjecten kunt printen.

Een tweede belangrijk aspect om te overwegen is de resolutie van de 3D printer. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en gedetailleerder het speelgoed zal zijn. Dit is vooral relevant als je kleinere speelgoedfiguren wilt printen of als je op zoek bent naar een hogere kwaliteit van de afdruk.

Verder is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarmee de printer werkt. Sommige printers werken met filamenten die speciaal ontworpen zijn voor speelgoed, terwijl andere printers geschikt zijn voor een breed scala aan materialen. Het is aan te raden om te kiezen voor een printer die werkt met een materiaal dat geschikt is voor speelgoed en dat niet giftig is voor kinderen.

Ten slotte is het ook verstandig om te kijken naar de prijs en beschikbaarheid van de 3D printer. Sommige printers zijn duurder dan andere, maar bieden ook meer functies en een hogere kwaliteit van de afdruk. Andere printers zijn juist goedkoper, maar hebben misschien een beperktere afdrukgrootte of resolutie. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen prijs en kwaliteit en te kiezen voor een printer die bij je specifieke behoeften past.

Onze top keuzes voor de beste 3D printers voor het printen van speelgoed

Creality Ender 3 Pro

Ender 3 Pro - 3D Printer

Met de Creality 3D Ender 3 Pro biedt de Chinese fabrikant een bijgewerkte versie van de populaire 3D-printer voor beginners en nieuwkomers. De Ender-serie is een van de meest betaalbare printers met de beste...

De Creality Ender 3 Pro is de perfecte 3D-printer voor het afdrukken van speelgoed. Met zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en verbeterde ontwerp ten opzichte van de populaire Ender 3, is dit een uitstekende keuze voor thuisgebruik.

Een van de grootste voordelen van deze printer is het magnetische printbed, dat eenvoudig afneembaar is en perfect bescherming biedt aan het build surface. Bovendien is het verwarmd, waardoor het snel op temperatuur komt en u optimale printresultaten kunt verwachten.

Met een maximale printsnelheid van 250 mm/s en een hoge precisie, kunt u snel en efficiënt speelgoed afdrukken in een groot formaat van 22 x 22 x 25 cm. Het stevige aluminium frame zorgt voor stabiliteit en een betere printkwaliteit.

Als je ooit onverwachte stroomuitval heeft tijdens het afdrukken, hoeft u zich geen zorgen te maken. De “resume print” functie zorgt ervoor dat de printer automatisch verder gaat waar hij gebleven was. Creality biedt bovendien ook levenslange technische assistentie en 24 uur professionele klantenservice. Altijd handig als je eens wat hulp nodig hebt!

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Eenvoudig afneembaar magnetisch printbed
 • Verwarmd printbed voor optimale printomgeving
 • Handmatige bednivellering


Prusa i3 MK3S+ DIY

i3 MK3S+ DIY

Na meer dan een jaar van een voortdurende ontwikkeling van de originele Prusa i3 MK3 introduceren we de MK3S+ de versterkte en verbeterde revisie van de MK3.

Met de Original Prusa i3 MK3S+ Introduceren...

Als je op zoek bent naar een 3D-printer om speelgoed mee af te drukken, is de Prusa i3 MK3S+ een fantastische keuze. Ik heb dit apparaat zelf grondig getest en ik kan zeggen dat het zeker opvalt door zijn prestaties en betrouwbaarheid.

De nieuwe sensortechnologie van de MK3S+ is een groot voordeel. Deze sensor maakt gebruik van een optische sensortechniek die wordt geactiveerd door een simpele hendel en dit betekent dat je niet langer problemen zult ondervinden bij het afdrukken met specifieke filamenten. Deze nieuwe sensor is ook minder kwetsbaar voor slijtage.

Bovendien is het vervangen van de nozzle of PTFE-buis bij de MK3S+ veel eenvoudiger dan bij voorgaande modellen, wat betekent dat je snel weer aan de slag kunt na een eventueel vervangen. En doordat de nozzle en de extrudermotor veel dichter bij de X-as zijn geplaatst, kun je ook rekenen op minder resonantie en een betere printkwaliteit.

Verder heeft de MK3S+ tal van verbeteringen en upgrades ten opzichte van zijn voorgangers, zoals verbeterde kunststof onderdelen, een antiroestlaag op de PEI-platen en vele firmware-updates. Dankzij deze verbeteringen kun je altijd zeker zijn van de beste prestaties bij het afdrukken van speelgoed.

 • Betrouwbare en nauwkeurige sensortechnologie
 • Eenvoudig vervangbare nozzle en PTFE-buis
 • Tal van verbeteringen en upgrades voor de beste prestaties
 • Het correct instellen van de printer is een beetje zoeken


Anycubic 3D Mega-S

3D Mega-S nieuwe 3D-printer

Na het succes van de i3 Mega komt Anycubic met een verbeterde versie van dit model; de Anycubic Mega-S!

De Mega-S lijkt op het eerste gezicht veel op de i3 Mega; Een identiek full-metal frame is gebruikt, een heated bed...

Als je op zoek bent naar een 3D printer om speelgoed mee te printen, is de Anycubic 3D Mega-S een uitstekende keuze. Ik heb deze printer getest en ben onder de indruk van de kwaliteit en mogelijkheden.

Het full-metal frame zorgt ervoor dat de printer stevig en betrouwbaar is en het verwarmde bed maakt het printen van objecten eenvoudiger. Bovendien is het bed uitgerust met Ultrabase, waardoor het niet nodig is om tape of lijm te gebruiken en de prints goed blijven zitten.

Met de power-loss recovery functie kun je gewoon verder gaan waar je was gebleven, zelfs als de printer onverwacht uitvalt. De filament-sensor zorgt ervoor dat je weet wanneer je filament bijna op is, zodat je tijdig kunt bijvullen en de print niet in de steek laat. De nieuwe extruder van Anycubic vergroot de kans op het printen van flexibele materialen zoals TPU en verkleint de kans op vastlopen.

De Anycubic 3D Mega-S is sowieso een geweldige keuze voor iemand die op zoek is naar een budgetvriendelijke printer met uitstekende prestaties. Je krijgt hoge printkwaliteit voor een redelijke prijs en de printer is eenvoudig in elkaar te zetten.

 • Uitstekende prestaties voor een betaalbare prijs
 • Power-loss recovery en filament-sensor zorgen voor ononderbroken printen
 • Nieuwe extruder zorgt voor meer mogelijkheden met flexibele materialen
 • De software kan soms lastig zijn om te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *